Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Ministerio de Medio Ambiente y ASPAPEL firman un acuerdo sobre vertidos de aguas residuales en la industria del papel

El Ministeri de Medi Ambient i ASPAPEL signen un acord sobre abocaments d'aigües residuals a la indústria del paper

17/01/2006

El període de vigència de l'acord és de quatre anys i vincula a totes les empreses del sector.

Imagen
El passat mes de novembre la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona i Juan Vila, representant de ASPAPEL, van signar un acord per controlar els abocaments d'aigües residuals de la indústria de fabricació de pasta, paper i cartró. El Pla sectorial pretén impulsar l'ús eficient de l'aigua utilitzant les últimes tecnologies en la matèria.

L'acord suposarà la reducció d'abocaments del sector paperer i promou la racionalitat en el consum de l'aigua en el marc de la nova política d'aigües. També es preveu aplicar l'aplicació de la llei 16/2002 de prevenció i control integrats de la contaminació (IPPC). El període de vigència és de quatre anys i és vinculant per a les empreses del sector, que es comprometen a adequar els seus abocaments als exigents valors límit d'emissió que s'estableixen i no utilitzar clor molecular (Cl2) en el blanqueig de la pasta kraft.

L'evolució dels residus de la indústria paperera espanyola

El sector paperer espanyol compta amb una llarga tradició en l'aplicació de mesures d'eficiència en l'ús de l'aigua. La utilització total d'aigua s'ha reduït en un 40% des del 1990 i l'abocament unitari ha disminuït en un 40% per la celulosa i en un 70% per al paper. Els sòlids en suspensió per tona han disminuït en un 58% per a la celulosa i en un 89% per al paper. Així mateix els compostos halogenats (AOX), presents en els efluents produïts per la fabricació de cel lulosa blanquejada, s'han reduït un 62%.

D'aquesta manera, amb aquest acord es vol continuar amb el compromís adquirit en la progressiva reducció dels residus generats per part de la indústria paperera. El març d'aquest any ASPAPEL presentar la primera Memòria Sectorial de Sostenibilitat que es publicava a Espanya, com a exemple de responsabilitat cap al medi ambient.

Presentació del programa PREVENPAPEL

Es tracta d'un programa promogut per ASPAPEL, FCT-CCOO i FIA-UGT, desenvolupat per l'Institut Paperer Espanyol i finançat per la Fundació per a la Prevenció de Riscos Laborals. La difusió del projecte s'ha realitzat a Madrid, Barcelona, València i Bilbao.

En aquestes Jornades de Difusió del Projecte PREVENPAPEL es presenta la radiografia del sector en matèria de prevenció de riscos laborals, a través de la Diagnosi de la Situació. Aquest informe recull i analitza l'evolució de l'accidentalitat en el sector en els últims cinc anys, analitza les sistemàtiques de gestió de la prevenció aplicades i estableix accions de futur.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Nacional de Fabricantes de Pasta, Papel y Cartón

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades