Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Pavimentos de madera compatibles con sistemas radiantes de calefacción y refrigeración

Uponor organitza una trobada professional amb promotors i constructors

Paviments de fusta compatibles amb sistemes radiants de calefacció i refrigeració

Redacció Interempresas16/07/2012
La signatura finlandesa Uponor va reunir els passats dies 5 i 11 de juliol en les seves instal·lacions de Móstoles (Madrid) a un centenar de promotors i constructors per donar-los respostes sobre la compatibilitat dels seus sistemes de climatització invisible amb els sòls de fusta. Per a això va comptar amb l'experiència i coneixement de la Federació Espanyola de Paviments de Fusta (FEPM).

La FEPM va buidar els dubtes plantejats sobre aquest tema pels assistents a l'esdeveniment, tombant amb arguments els prejudicis i llegendes urbanes que existeixen entorn d'aquesta qüestió. “Els sistemes radiants de climatització són molt demandats en l'actualitat —va afirmar Israel Ortega, enginyer industrial i responsable d'Uponor Academy—. No hi ha cap motiu que justifiqui que la fusta no és el complement ideal per a un sistema radiant de calefacció i refrigeració, sempre que es facin les coses bé, des del principi i fins al final”. En aquest sentit, Juan Urbiztondo Arauzo, membre de l'equip de perits de la Federació Espanyola de Paviments de Fusta, va fer referència a la labor de control de l'instal·lador del paviment de fusta, respectant amb rigor la Norma UNEIX 56.810 sobre “sòls de fusta: col·locació i especificacions”, partint d'un constant i fluid intercanvi d'informació entre els diferents actors que intervenen en l'obra i controlant adequadament els materials, la solera i el procés d'instal·lació del paviment.

Instant d'una de les dues jornades celebrades en Uponor per informar a promotors i constructors sobre la compatibilitat dels paviments de fusta i els...
Instant d'una de les dues jornades celebrades en Uponor per informar a promotors i constructors sobre la compatibilitat dels paviments de fusta i els sistemes radiants de calefacció i refrigeració.

Resultats contrastats

La compatibilitat dels paviments de fusta i els sistemes radiants de calefacció i refrigeració ha estat demostrada per la FEPM i Uponor, amb dades i resultats contrastables, mitjançant simulacions reals realitzades amb una tecnologia i un programari certificats, i gràcies a l'experiència demostrada en grans obres que han comptat amb tots dos elements. Serveixi com a referència que als països escandinaus (Finlàndia, Suècia, Noruega i Dinamarca), el 80% de les instal·lacions de climatització invisible van acompanyades d'un paviment de fusta. En aquests països, “ni es plantegen una possible incompatibilitat entre ambdues coses”, coincideixen el director general d'Uponor Iberia, Ángel López, i el director general de la FEPM, José Luis Àvila.

Els promotors i constructors que han assistit a les jornades organitzades per Uponor i la FEPM han pogut conèixer, de primera mà, el comportament de la fusta amb els sistemes de climatització invisible de la signatura escandinava, a través d'un exemple pràctic que concloïa en un mapa tèrmic que servirà com a referència per a futurs projectes en aquest sentit.

Una realitat

El ponent de la FEPM va recomanar als promotors i constructors assistents a les jornades tècniques que utilitzin en els seus projectes amb sòl radiant els paviments de fusta, amb la total confiança que el resultat serà un èxit, i donaran un plus de qualitat a les seves obres. Com ho testifiquen nombrosos exemples d'instal·lacions d'aquest tipus realitzades en tota Espanya.

“Cada dia són més les persones que valoren la qualitat i prestacions dels paviments de fusta, com a material natural, renovable i sostenible –afirma Juan Urbiztondo-. I demanden que es col·loquin sobre un sistema radiant de calefacció i refrigeració, perquè el conjunt d'ambdues coses és la solució més eficient energèticament i més confortable per als usuaris de l'edifici”.

Els ponents Juan Urbiztondo, en representació de la FEPM (a la izda.), i Israel Ortega, tècnic d'Uponor
Els ponents Juan Urbiztondo, en representació de la FEPM (a la izda.), i Israel Ortega, tècnic d'Uponor.

La climatització invisible amb paviments de fusta garanteix:

  • Intercanvio d'energia uniforme.
  • La velocitat de migració de les capes d'aire.
  • Menor consum d'energia que amb sistemes tradicionals:

                    - T operativa.

                    - Perdudes d'energia menor.

                    - Efecte aïllant.

  • Intercanvi energètic per radiació.
  • Compatible amb qualsevol font energètica.
  • Absència de corrents d'aire.
  • No existeixen fluxos d'aire.
  • Sota cost de manteniment.
  • Ajuden a complir amb el CTE quant a reducció de soroll.

Empreses o entitats relacionades

Federación Española de Pavimentos de Madera

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

    Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

  • Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

    Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    04/09/2024

  • Newsletter Madera

    31/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis