Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Francesc de Paula Pons Alfonso, secretario general de Confemadera
"La fusta aporta estètica, confort, durabilitat, sostenibilitat ..."

Entrevista a Francesc de Paula Pons Alfonso, secretari general de Confemadera

Esther Güell27/01/2010

27 gener 2010

Amb l'objectiu de reflexionar i aportar nous conceptes, idees i productes per a arquitectes, decoradors i dissenyadors, la C onfederación Espanyola d'Empresaris de la Fusta (Confemadera) va posar en marxa fa pocs mesos el projecte Canal Contract, una eina que busca dotar els empresaris del moble del suport necessari per a posicionar-se de manera òptima dins d'aquest canal.

De fet, en els últims anys, el contract, destinat per a l'equipament integral d'espais d'ús col·lectiu i hotels, ha anat creixent amb gran intensitat, el que pot suposar en una nova oportunitat de negoci per les empreses del moble. Francesc de Paula Pons Alfonso, secretari general de Confemadera, ens parla de les possibilitats d'aquest mercat i del que un material noble com la fusta pot aportar.

Projectes com Canal Contract, de Confemadera i Federmueble, semblen donar noves oportunitats de negoci al sector de la fusta, noves idees i possibilitats de negoci ...

Sí, actualment la situació per la que travessa el sector ens ha obligat a valorar noves vies de comercialització dels productes i el plantejament d'accedir a nous mercats, en aquest cas el mercat del contract. A més entre les empreses cada vegada hi ha més sensibilització, investigació tecnològica i valoració cap a noves oportunitats i reptes en què es barregen diferents conceptes, cosa que fa pocs anys era impensable.

Francesc de Paula Pons (al centre) alerta de la confusió que sovint hi ha entre el contract amb el moblament a mida o fusteria totalment a mida...
Francesc de Paula Pons (al centre) alerta de la confusió que sovint hi ha entre el contract amb el moblament a mida o fusteria totalment a mida.

El disseny amb contract, a priori, es presenta per a l'equipament de col·lectivitats ... Què pot aportar al sector residencial privat?

Productes bells, actuals, molt pensats i elaborats, on el manteniment, cost i la durabilitat són factors determinants.

Cenyint-nos al sector de la fusta, dissenyar amb contract abasta des del moble fins al revestiment de les parets o el terra. Es tracta d'una nova manera d'anomenar el disseny d'interiors o aporta un nou valor?

El concepte disseny d'interiors no canvia, la major diferència ve produïda per l'usuari del disseny, que passa de ser l'individu o nucli familiar a la col·lectivitat. El disseny, excepte quan es respecta el concepte de marca, sol ser personalitzat, en haver d'adaptar a l'espai físic de cada negoci, lloc d'emplaçament i finalitat del mateix.

Tanmateix, és cert que el mercat del contract té unes peculiaritats que obliguen les empreses a adaptar els seus actuals sistemes de funcionament per donar respostes en cost i temps.

"La fusta és el material per excel·lència. No hi ha cap altre que reuneixi totes les seves qualitats i, a més aconsegueixi crear ambients còmodes i saludables "

Dissenyadors, interioristes, arquitectes ... tots ells poden treballar aplicant el concepte contract però, quines són les principals característiques que han de conèixer d'ell?

L'ús col·lectiu que tindrà aquest concepte, sent prioritaris factors com la durabilitat, modularitat, apilament, neteja i el seu manteniment, facilitant la substitució de parts del producte quan sigui necessari.

El projecte Canal Contract proposava aconseguir un hotel de negocis innovador, on les empreses i dissenyadors van desenvolupar diferents espais...
El projecte Canal Contract proposava aconseguir un hotel de negocis innovador, on les empreses i dissenyadors van desenvolupar diferents espais. A la imatge, el hall dissenyat per Odosdesign i realitzat per Fambuena Luminotècnia i Sancal Disseny.

A Espanya, fires com FiMM-Maderalia o Hàbitat València han reservat un espai en les seves exposicions per al contract. És una nova oportunitat de negoci per les empreses del sector de la fusta?

Sí, és una oportunitat, donada la importància del sector serveis al nostre país i fora d'ell: hi ha gran quantitat i varietat d'establiments que necessiten ser equipats.

En quina posició es troba Espanya respecte altres països pel que fa al disseny amb contract?

Ens trobem per darrere de països del nostre entorn i hi ha més una confusió bastant estesa que consisteix en confondre el contract amb el moblament a mida o fusteria totalment a mida, que antigament realitzaven els tallers de mobles per a instal·lacions.

Finalment, la fusta està recuperant la seva posició en el disseny d'interiors Quins valors pot aportar?

La fusta aporta valors estètics, confort, durabilitat, resistència, adaptabilitat, sostenibilitat. És un material reciclable, biodegradable, procedent de fonts de subministrament sostenibles, atractiu i tècnicament avançat.

La fusta és el material per excel·lència. No hi ha cap altre que reuneixi totes les seves qualitats, ia més aconsegueix crear ambients còmodes i saludables.

Empreses o entitats relacionades

Confemadera Hábitat - Confederación Española de Empresarios de La Madera

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

    Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

  • Homag España - 50 años

    Homag España - 50 años

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    02/10/2024

  • Newsletter Madera

    25/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis