Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El roble estadounidense da calidez natural al nuevo teatro de la Ópera de Oslo
El roure blanc

El roure nord-americà dóna calidesa natural al nou teatre de l'Òpera d'Oslo

Redacció MD20/05/2008
Inaugurat l'abril de 2008, el Teatre de l'Òpera, el major edifici cultural construït a Noruega des de la finalització de la Catedral de Nidaros a la ciutat de Trondheim (al voltant de l'any 1300), és considerat un símbol del que representa Noruega com a nació i reflecteix l'important paper que exerceixen en la societat tant el ballet com la dansa.
Exterior
Exterior

La construcció del nou Teatre de l'Òpera és la major iniciativa politicocultural empresa en la Noruega moderna. La seva superfície base equival a la de quatre camps de futbol i, l'edifici, compta amb 1.100 sales agrupades en diverses seccions.

Les àrees destinades a usos públics es troben a la secció oest de l'edifici, amb accés des de l'estació central de ferrocarrils. Aquestes àrees inclouen el vestíbul principal, un gran auditori amb capacitat per a 1.350 persones assegudes i un petit auditori amb 400 seients.

El vestíbul és una gran sala oberta amb diverses condicions de llum i vistes a les zones veïnes. Es caracteritzada per un ús senzill dels materials i pel minimalisme en els detalls. Els arquitectes Snøhetta AS d'Oslo i de Nova York van triar el roure blanc nord-americà per al vestíbul principal del nou Teatre de l'Òpera, que és el punt d'accés principal per a tots els visitants a aquest monumental edifici. Bosvik AS - una empresa noruega dedicada al disseny d'interiors i la seva execució - va subministrar els aproximadament 3.000 metres quadrats de panells de roure blanc, que es van utilitzar per revestir la paret, alta i ondulant, que serveix de separació entre el vestíbul i els auditoris.

El roure blanc americà s'ha convertit en la primera opció per a arquitectes i dissenyadors de tot el món per a projectes tant públics com privats per la seva flexibilitat, estabilitat i atractiva fibra recta, que el fan molt adequat per a la majoria de les aplicacions de fusteria. A més, aquest material s'obté de boscos de frondoses dels Estats Units gestionats de manera sostenible, on les existències de frondoses en creixement han augmentat de 184.090 milions de peus cúbics el 1953 a gairebé 400.000 milions de peus cúbics el 2007.

Panoràmica aèria de l'òpera d'Oslo
Panoràmica aèria de l'òpera d'Oslo

Dades sobre el roure blanc nord-americà:

Distribució

Estesa per tota la regió Est dels EUA. El grup dels white oak està compost per moltes espècies, de les quals es comercialitzen al voltant de vuit.

Descripció general

La fusta de white oak és similar, quant al seu color i aspecte general, a la del roure europeu. L'albura de l'American white oak és de color clar i el duramen és marró, oscil de clar a fosc. El white oak és, en general, de fibra recta, i la seva textura és de mitjana a gruixuda.

Propietats tecnològiques

El white oak es mecanitza, clava i cargola bé, encara que es recomana fer trepants previs. Com que la fusta de white oak reacciona amb el ferro, es fa aconsellable utilitzar claus galvanitzats. Les característiques d'adherència del white oak són variables. Es pot tenyir i polir fins obtenir un bon acabat. La fusta s'asseca lentament encara que s'ha de tenir cura per evitar l'aparició de clivelles o esquerdes.

Característiques físiques i mecàniques

És una fusta dura i pesada, amb una resistència mitjana a la flexió ia la compressió i de baixa rigidesa, encara que amb propietats molt adequades per al corbat amb vapor.

Durabilitat

La fusta és durable i no impregnable amb tractaments de protecció. L'albura és mitjanament impregnable.

Disponibilitat

Disponibilitat molt àmplia com fusta serrada i com xapa, en una àmplia gamma de qualitats i especificacions. És l'espècie que més s'exporta.

Aplicacions principals

Mobles, sòls, arquitectura interior, ebenisteria exterior, motllures, portes, armaris de cuina, panells, travesses de ferrocarril, ponts de fusta, dogues de bóta, taüts i cofres.

Interior
Interior

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

    Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

  • Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

    Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    04/09/2024

  • Newsletter Madera

    31/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis