Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La madera mejora tu estilo y marca tendencia
Un material de disseny

La fusta millora el teu estil i marca tendència

Almudena Regueró i Miriam Martínez, Confemadera Hàbitat20/02/2013
La facilitat que té la fusta per ser tractada, modelada, polida... unida a la seva enorme versatilitat a l'hora de fondre's amb qualsevol tonalitat, colors i estampacions, fan d'ella un excel·lent material per dissenyar tot tipus d'objectes, construir qualsevol estructura o decorar espais, creant gran varietat d'ambients amb la més absoluta modernitat i en línia amb les noves avantguardes.

El disseny aposta per la fusta

On l'ús de la fusta cobra especial protagonisme és en la creació artística (escultura, arquitectura, arts decoratives, etc.). El disseny a través de la fusta pren forma i genera en si mateixa un concepte de serena elegància i sòbria calidesa, difícil de trobar en altres materials.

La decoració amb fusta ha evolucionat fins a conceptes tan innovadors i avantguardistes que molts dels elements decoratius realitzats actualment proporcionen, quan els contemplem, una sensació plaent plena de frescor que es transmet amb força contribuint a desmitificar aquesta concepció unidireccional que relacionava únicament a la fusta amb el rústic o l'antic.

Silla Calvet, d'Antoni Gaudí, 1902 (www.bdbarcelona.com)
Silla Calvet, d'Antoni Gaudí, 1902 (www.bdbarcelona.com).

La ductilitat i versatilitat que proporciona aquesta matèria primera demostra una total adaptació al mitjà i una perfecta interacció amb tot tipus d'ambients: sobris, atrevits, relaxants, moderns… És precisament aquesta plasticitat i facilitat de transformació el que possibilita la creació de multitud d'ambients.

A més, la versatilitat que caracteritza a la fusta fa que neixin excel·lents maridatges amb altres materials, afegint valor al conjunt decoratiu final, igual que un bon vi enalteix el millor menjar. No ha d'estranyar, llavors, que la fusta constitueixi un dels elements indispensables per als corrents creatius d'avantguarda relacionades amb l'hàbitat.

Natura Color (Motllures del Nord-oest, S.L.).
Natura Color (Motllures del Nord-oest, S.L.).

La fusta: el millor aparador

Una de les qualitats fonamentals de la fusta és l'enorme capacitat que té de conservar la calor i, per descomptat, de transmetre-ho no només en sentit físic, sinó des d'una concepció visual, més emocional. Així, utilitzar la fusta com a element constructiu i decoratiu és crear un ambient ple de sensacions, capaç de suggerir una atmosfera especial, distingida i diferent, d'evocar tot un univers d'emocions. I els experts en màrqueting i tècniques de marxandatge ho saben molt bé, per la qual cosa és molt freqüent trobar productes de fusta en locals comercials de tot tipus i en els principals punts de venda al públic de prestigioses marques reconegudes internacionalment.

Sense anar més lluny, les grans signatures de moda situades al cèntric carrer Serrano de Madrid, coneguda com la Milla d'Or, utilitzen la fusta com a protagonista en els seus aparadors per enaltir les seves creacions: Carolina Herrera, Pedro del Ferro, Adolfo Domínguez, Loewe, Lotusse, Uterqüe, Boggi, Camper ….

Zara és una altra de les signatures d'èxit internacional que utilitza fusta i productes derivats, fabricats a Espanya, per equipar els seus punts de venda a tot el món i embolicar amb ella les seves col·leccions de moda, llar, etc.

L'ús de productes de fusta en establiments comercials va en augment, perquè està demostrat que lloc al servei de la decoració aquest material aconsegueix transmetre calidesa i confort, i crear ambients que apropen a la trobada i al relax, convidant al públic a entrar i gaudir de l'experiència de comprar en un entorn que evoca l'autèntic, l'original, el primigeni.

Li Pain Quotidien (Madrid)
Li Pain Quotidien (Madrid).

Un dels exemples d'aquesta tendència són els establiments de li Pain Quotidien, fleca i restaurant d'origen belga, amb establiments a tot el món, que utilitza només ingredients ecològics. La seva filosofia es basa a “trobar el millor, que des del nostre punt de vista, sigui el millor per a tots”, i l'apliquen no només al menjar que ofereixen, sinó també al disseny de les seves tendes i els materials utilitzats en elles. En aquesta cadena de fleca-restaurant els mobles són de fusta i una de les seves peces característiques és una gran taula de fusta on es barregen diferents clients per gaudir dels productes i d'un ambient realment acollidor.

Altres coneguts establiments de restauració, com les cadenes Foster Hollywood o Ribs, han convertit la fusta en protagonista a l'hora de crear ambients càlids i familiars en els seus restaurants.

A més, l'atractiu de la fusta per a l'envasament de tot tipus de productes de qualitat posa de manifest l'important paper que juga aquest noble material per embolicar tot allò que mereixi una especial presentació i conservació. És el cas, per exemple, dels millors vins —des de l'estuchería a les cèlebres barriques de roure que en la seva criança oxigenen i aporten al va venir textura i aroma—; o dels productes agrícoles de major qualitat: fruites, hortalisses, bolets, etc. Perquè a més de la seva resistència, la fusta és un material higiènic, amb propietats antibacterianas que asseguren la protecció i higiene en la distribució agroalimentària, conservant millor els productes frescos.

Zara, Indústries Cándido Hermida, S.L.
Zara, Indústries Cándido Hermida, S.L.
Aquest reportatge forma part del document La fusta, una experiència per als sentits, editat per la Confederació Espanyola d'Empresaris de la Fusta (Confemadera Hàbitat).

Empreses o entitats relacionades

Confemadera Hábitat - Confederación Española de Empresarios de La Madera

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

    Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

  • Homag España - 50 años

    Homag España - 50 años

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    02/10/2024

  • Newsletter Madera

    25/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis