Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Subida del IVA, nuevos valores del consumidor y eficiencia, principales retos del gran consumo

Pujada de l'IVA, nous valors del consumidor i eficiència, principals reptes del gran consum

12/05/2010

12 maig 2010

Prop de 350 directius de les principals companyies fabricants i distribuïdores de gran consum del nostre país es reuneixen entre avui i demà a Tecnomarketing 2010, el Congrés del Màrqueting i la Estratègia Comercial organitzat per AECOC, l'Associació de Fabricants i Distribuïdors que agrupa més de 24.500 empreses.
Respondre a un consumidor amb menys poder adquisitiu, revisar l'equació de valor, apostar per propostes de diferenciació o el paper de les marques són algunes de les qüestions que en aquests dies seran analitzades pels líders empresarials del sector i per analistes de prestigi internacional com martin Lindstrom, guru del branding i autor del bestseller 'Buyology. Veritats i mentides de per què comprem ', Gonzalo Brujo, conseller delegat d'Interbrand, o David Bosshart, director general de l'institut de recerca GDI.

Segons apunten alguns dels participants en Tecnomarketing 2010, la pujada de l'IVA, els nous valors que l'actual escenari està propiciant al consumidor i la depuració de l'eficiència en els processos representen els principals reptes als quals les companyies del sector s'han d' enfrontar en l'actualitat per recuperar com més aviat el camí del creixement.

La pujada de l'IVA una oportunitat?

Per Andreas von der Gather, soci responsable de la divisió 'Béns de consum i distribució' i membre del comitè executiu de Simon-Kuchar & Partners, la pujada de l'IVA és tot un repte, però no és una novetat i s'ha d'interpretar com una oportunitat, ja que exigirà innovar en la manera de traslladar l'equació de valor i preu al consumidor.
Des del seu punt de vista, el preu és, sens dubte, la clau del benefici i la seva definició ha de realitzar-prioritzant el punt de vista del consumidor. Un preu adequat i una comunicació clara que traslladi apropiadament el valor, són la clau de l'èxit.
En la seva opinió, a més, no hi ha més remei que traslladar el increment de l'IVA al consumidor. L'opció contrària implicaria importants pèrdues per a tot tipus de companyies que oscil · larien entre un 10 i un 114%, segons els seus càlculs.

Més protagonisme per al consumidor

Els nous valors del consumidor, els canvis en el seu comportament i les seves prioritats en l'actual escenari, així com la possible permanència en el futur estaran presents en la major part dels blocs temàtics de Tecnomarketing 2010.
Ponents com els directius de Nestlé Espanya-Joaquim-Jordi Salvany i David Terres-, de Nestlé Purina US-Kathie Day i John Saguto-o Gallina Blanca Star-Jordi Franch-coincideixen a apuntar cap a un nou model de relació que doti d'un major protagonisme al consumidor. Així, aposten per estrènyer la relació entre fabricants i distribuïdors, que s'han d'alinear per relacionar-se conjuntament amb el consumidor i respondre més encertadament a les seves noves necessitats.
Nestlé Espanya considera que el comprador mostra un perfil de compra diferenciat en funció del canal on se situï, de manera que les companyies han d'adaptar els seus formats en conseqüència. Una adaptació que genera complexitat però que és una de les claus en el creixement de la categoria. Des del punt de vista d'aquesta companyia, només es poden afrontar amb èxit les necessitats comercials de l'adaptació i diferenciació reforçant l'alineament i la col·laboració entre fabricants i distribuïdors i desenvolupant processos cap a solucions de subministrament més flexibles, alineades al comportament del consumidor.
En aquest sentit, Nestlé Purina US va més enllà, concretant la seva aposta pel Shopper Màrqueting, que centra els seus esforços en el punt de venda transformant en l'escenari clau on es fa necessària la col laboració entre fabricants i

distribuïdors. En la seva opinió, cal reforçar la relació entre fabricants, distribuïdors i compradors per convertir-la en una relació de suport, colaborativa, on totes les parts siguin socis comercials de confiança que busquin un benefici mutu. En aquest nou marc s'han de compartir coneixements i oferir serveis que afavoreixin a tots.

El director general de Gallina Blanca Star, Jordi Franch, afegeix a més que el repte de respondre al consumidor és més gran avui en dia perquè els seus valors han canviat. Per això, considera que cal invertir per créixer, conèixer millor el consumidor i respondre als seus nous valors de forma diferenciada. En aquest sentit, opina que "la col·laboració és l'accelerador del creixement" i que només a través d'ella es podran aprofitar els nous temps com una oportunitat per al gran consum.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Codificación Comercial

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    25/09/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis