Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El consumo de alimentos congelados crece un 4% en España
Jubilats i singles són els majors consumidors d'aquests aliments

El consum d'aliments congelats creix un 4% a Espanya

Font: Aecoc30/03/2010

29 març 2010

Cada llar espanyola va consumir una mitjana de 43,8 quilos d'aliments congelats el 2009, un 3,9% més que l'any anterior. Es tracta d'una xifra clarament superior a l'increment del total alimentació, que es va situar en el 2,7%. També les xifres en valor confirmen que, en l'actual conjuntura, els productes congelats gaudeixen de bona salut. Al llarg de 2009 la despesa total en aquest tipus de productes va superar els 3.500 milions d'euros, un 1,8% més que l'any anterior (enfront del -0,3% del conjunt de l'alimentació). Són xifres recollides en l'informe presentat per 'El Mes del Congelat', iniciativa pionera al nostre país per a la difusió de les propietats d'aquests aliments, en el marc d'Alimentaria 2010.

Especialment destacable és l'evolució dels congelats envasats que, en les actuals circumstàncies, han aconseguit créixer un 6,61% en volum. Això els situa en una posició molt més favorable que els productes congelats a granel, que van baixar un 4,83%. Les dades indiquen també que en aquests moments els aliments congelats suposen el 5% (en termes de valor) de la nostra cistella de la compra i que estan presents en el 98% de les llars espanyoles.

Catalunya al capdavant

Per comunitats autònomes, els catalans són els més "aficionats" als aliments

congelats. Concretament cada llar català consumir l'any passat una mitjana de 47,7 quilos. També per sobre de la mitjana nacional se situen les llars andalusos (47,2 kg per llar i any) i els valencians (45,2 kg). A la part baixa de la taula es troben el País Basc (32,1 kg), Castella i Lleó (40,1 kg) i Galícia (42,8 kg).

En l'àmbit internacional, Espanya se situa al capdavant en el consum d'aliments congelats, només per darrere del Regne Unit, on cada llar consumeix 67,1 kg. de congelats anuals. Índexs inferiors al nostre presenten França (37 kg per llar) o Portugal (26 kg per llar).

Catalunya i Andalusia al capdavant en el consum de congelats. Font: Kantar Worlpanel
Catalunya i Andalusia al capdavant en el consum de congelats. Font: Kantar Worlpanel.

Els singles i els jubilats, els més consumidors

El consum per càpita d'aliments congelats al nostre país es va situar en 16,2 quilo l'any passat, si bé hi ha alguns col·lectius que superen amb escreix aquesta mitjana. Els adults independents són els que més recorren a aquests productes, amb una mitjana de consum de 26,3 quilos per persona a l'any, seguits pels retirats, que consumeixen una mica més de 22 quilos a l'any i els joves independents (21 kg).

Les dades de Kantar Worlpanel per a 'El Mes del Congelat' indiquen també que consumim aliments congelats més de dues vegades per setmana, i que el nostre menú preferit per a incloure aquests productes és el dels menjars de cap de setmana. Sobretot consumim aliments congelats per la seva rapidesa, comoditat i per plaer, i les categories preferides al nostre país són el peix i marisc-amb una quota del 47,3% -, seguida de les verdures i hortalisses (25,6%) i els elaborats (15,1%).

Els adults independents són el col·lectiu que més congelats consumeix. Font: Kantar Worlpanel
Els adults independents són el col·lectiu que més congelats consumeix. Font: Kantar Worlpanel.
Percentatge de racions de congelats consumides el 2009. Font: Kantar Worlpanel
Percentatge de racions de congelats consumides el 2009. Font: Kantar Worlpanel.

'El Mes del Congelat'

El Mes del Congelat és una iniciativa promoguda pels principals fabricants d'aliments congelats envasats al nostre país-Angules Aguinaga, Dr Oetker, Findus, Frudesa, Nestlé i Pescanova-i coordinada per l'Associació de Fabricants i Distribuïdors (Aecoc) amb més de 24.500 companyies associades. Posada en marxa el 2003, enguany arriba a la seva vuitena edició plenament consolidada com a plataforma de coneixement i difusió sobre aquests aliments.

Des dels seus inicis, la Plataforma del Congelat celebra cada març 'El Mes del Congelat', amb accions dirigides a difondre entre els consumidors les propietats i virtuts d'aquests aliments. En aquesta ocasió, ha posat en marxa, a més, la primera pàgina web dedicada específicament a aportar tot tipus d'informació sobre aliments ultracongelats. Es tracta de la primera pàgina web que inclou informació sobre les propietats, història, curiositats i possibilitats dels aliments congelats envasats.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Codificación Comercial

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    25/09/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis