Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El XVI Congreso Aecoc de Ferretería y Bricolaje analiza cómo dinamizar el mercado
Hissar Cutting Tools i Bricor, primers premis Aecoc

El XVI Congrés Aecoc de Ferreteria i Bricolatge analitza com dinamitzar el mercat

Redacció Interempresas15/02/2013
Més de 150 professionals del sector de ferreteria i bricolatge es van reunir els dies 14 i 15 de febero a Madrid en el marc de el XVI Congrés Aecoc de Ferreteria i Bricolatge per analitzar com dinamitzar un mercat que en l'últim any ha caigut entorn del 6% i millorar l'experiència de compra a través de solucions innovadores. A més, en el sopar de congressistes que es va celebrar el dia previ al congrés, l'associació va donar a conèixer els guanyadors dels I Premis Aecoc en Ferreteria i Bricolatge, guardons que reconeixen a les dues companyies que més han destacat en l'àmbit de la col·laboració en aquest sector professional: Hissar Cutting Tools i Bricor.

El congrés va arrencar el dia 14 a la tarda amb una aproximació al panorama econòmic dels propers anys a càrrec de Juan Antonio Maroto, catedràtic d'economia financera de la Universitat Complutense de Madrid. El catedràtic va fer referència a les reformes que, segons el Consens Econòmic —estudi realitzat per PwC—, s'haurien de fer per recuperar l'economia espanyola. “Reformar l'administració pública, la formació professional, les polítiques actives d'ocupació, així com el sistema d'incentius del R+D+i, a més d'introduir més competència en tots els sectors, són accions fonamentals per sortir de la crisi”, va apuntar. Així mateix, el catedràtic va assegurar que “cal superar el de la cadena de valor i apuntar cap a la xarxa de valor” i va encoratjar als sectors professionals a “apostar per les empreses participatives, la RSC, la R+D+i i la formació”. En aquest sentit, va afegir que “un clúster és una fórmula molt vàlida ja que permet generar reputació i reduir l'endeutament de les empreses que ho formen, alhora que els permeten subsistir en un mercat dominat per les grans companyies”. En la seva anàlisi, Juan Antonio Maroto va apostar fermament per la producció industrial i va assegurar que “a Espanya hauríem de recuperar el model de política industrial, ja que la indústria és la base ferma on assentar els serveis”. En la seva aproximació a la situació econòmica del país, Maroto va dir que “a partir del tercer trimestre de l'any s'espera que les coses vagin a millor” i va afegir que “el creixement serà 0 fins a l'últim trimestre de 2013, per la qual cosa els analistes apunten al fet que anirem sortint de la recessió en la segona meitat de l'any”. Si bé va assegurar que el sector exterior és el que està “tirant del PIB” i que “les exportacions seguiran creixent en 2013”, el catedràtic va vaticinar que “l'atur seguirà augmentant en els propers mesos i el consum públic seguirà caient”. Juan Antonio Maroto no va voler posar punt i final a la seva anàlisi sense abans demanar-li a l'administració pública que “engegui la unitat del mercat”, doncs la “competitivitat depèn de factors d'entorn i cal apostar per la marca Espanya”, va assegurar.

Distribuïdors i fabricants aposten per la creació d'ensenyes més fortes i la col·laboració com a principals reptes del sector de ferreteria i...
Distribuïdors i fabricants aposten per la creació d'ensenyes més fortes i la col·laboració com a principals reptes del sector de ferreteria i bricolatge.

En el context actual, fabricadors i distribuïdors busquen estratègies noves per desenvolupar els seus negocis. Per això, el Congrés ha comptat amb la participació de professionals del sector com Juan José Jaén, president de Bricoking; Francesc Martínez, president de NCC; David Miracle, director Comercial de Bigmat; José Antonio Erdozia, director general de la Corporació Patricio Echevarría; i Xavier Torra, director general de Simón Holding, que han mostrat els eixos de les seves fórmules empresarials. En una enriquidora taula rodona, aquests directius del sector han coincidit a qualificar la “proximitat, innovació de producte i servei, diversificació i excel·lència operativa” com els elements necessaris per aconseguir vies de creixement en els seus negocis. Durant l'anàlisi, tots ells s'han preguntat pel rol que actualment té Internet i els nous canals al mercat del nostre país. A manera de conclusió, van apuntar que Internet és avui un canal molt important per “informar-se, consultar i conèixer els productes”, però encara “no és un canal de compra per al consumidor de ferreteria i bricolatge”. En la taula rodona, els professionals d'aquestes destacades companyies capdavanteres van debatre sobre el potencial de creixement de les marques del distribuïdor. En aquest sentit, si ben cadascun d'ells va assegurar comptar amb una estratègia pròpia, van coincidir que “la marca blanca ha de respondre a una estratègia unida a una marca i dirigida al consumidor”.

A través d'un sistema de votació interactiva, els més de 150 professionals reunits a Madrid han manifestat la seva opinió sobre els reptes estratègics que avui té el sector. En aquest sentit, el 50% dels distribuïdors reunits en el marc del Congrés van afirmar que la concentració i professionalització amb ensenyes més fortes són els principals reptes, mentre que el 70% dels fabricants aposten per la col·laboració fabricadora-distribuïdor.

Hissar Cutting Tools i Bricor, guardonats amb els I premis Aecoc en Ferreteria i Bricolatge

Dels fabricadors finalistes als primers premis, Hissar Cutting Tools va resultar la companyia guanyadora, mentre que de la categoria de distribuïdors, Bricor va ser l'ensenya que es va portar aquest reconeixement.

Fabricadores d'eines de tall per a ús industrial i professional, Hissar Cutting Tools treballa per ser la millor opció d'un programa global d'eines de tall per la seva qualitat i excel·lència de servei. Recolzats en la seva competitivitat, aquesta companyia espera aconseguir cotes de mercat significatives en tots els països industrialitzats del món. Carlos Pujana, director general de la companyia, va recollir el premi i va agrair als assistents aquest reconeixement.

Per la seva banda, Bricor —la cadena de tendes de bricolatge i decoració pertanyent al Grup El Tall Inglé— ofereix un abundant assortit i un gran nombre de referències, així com la qualitat, servei al client i atenció personalitzada pròpia d'El Corte Inglés. Dirigides tant als professionals com als afeccionats del món del bricolatge, en les tendes BriCor es poden comprar més de 45.000 productes de bricolatge. Diego Luis Martín, director d'Operacions de BriCor, va anar l'encarregat de recollir el guardó mostrant-se molt agraït al Comitè Aecoc de Ferreteria i Bricolatge i a l'equip que conforma l'ensenya per la seva dedicació i treball.

D'esq...
D'esq. a dcha: Marcos Fernández, director general de la companyia Ceys; Carlos Pujana, director general d'Hissar Cutting Tools; Carlos Torme; Diego Luís Martín, director d'operacions de Bricor i Luis Guillermo Leal, president de la companyia ATB.
Juan Antonio Maroto, catedràtic d'economia financera: “Cal superar el de la cadena de valor i apuntar cap a la xarxa de valor”

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Codificación Comercial

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    25/09/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis