Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La innovacción y la exportación se encuentran en Trafic 2011
La fira Trafic va aconseguir reunir a 224 empreses i va ser visitada per 5.300 persones en la present edició

La innovacción i l'exportació es troben en Trafic 2011

Ricard Arís28/10/2011

24 d'octubre de 2011

Les idees força són aquells conceptes importants que volem destacar d'un discurs, un objectiu empresarial o fins i tot, una fira. En aquest cas, les idees força de Trafic 2011 han estat la innovació i l'exportació. Un sector històricament innovador que ha hagut d'adaptar-se als difícils temps que vivim amb l'exportació a l'estranger com a principal forma de romandre a flotació i aconseguir noves fonts d'ingrés.

El recinte d'Ifema va acollir el passat mes de setembre la fira Trafic 2011, el Saló Internacional de la seguretat vial i l'equipament per a carreteres. En ell es van donar a conèixer els avanços produïts en els últims mesos, a més de ser, com expliquen fonts de l'organització, “una plataforma imprescindible per als responsables de la conservació i explotació d'aquestes infraestructures”.

La fira Trafic va acollir aquest any a més de 5.300 visitants
La fira Trafic va acollir aquest any a més de 5.300 visitants.

La fira va comptar amb el suport de la Direcció general de trànsit (DGT) i la Direcció general de Carreteres (DGC), que van promoure el certamen demostrant l'interès de la Fira per a tots els segments implicats en la carretera. A més, també van renovar la seva col·laboració el Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya i l'Adreça de Tràfic i Parc Mòbil del Govern Basc.

En la present edició van participar 224 empreses de 18 països i va comptar amb un total de 5318 visitants professionals, dels quals, el 8% eren estrangers. De tots els visitants, el 70% tenien poder de decisió, mentre que el 40% del total eren responsables de les diferents administracions públiques. D'aquests visitants totals, el 8% procedien de Portugal, França, Itàlia, Alemanya, Andorra o Regne unit. Al programa de convidats, es va aconseguir arribar a la xifra de 187 cites concertades i quant a la repercussió en la premsa, es van produir 85 impactes informatius, 19 dels quals van anar en televisió i 10 en ràdio.

Una galeria d'innovació

Marta Peraza, directora de la fira, va comentar que “per reduir la sinistralitat vial fan mancada carreteres ben senyalitzades i, al mateix temps, que hi hagi sistemes que controlin que les carreteres estiguin buidades, que no hi hagi embusos, que els conductors respecten els límits de velocitat, etc.”. Entre les principals virtuts del sector, Peraza va destacar que “és una indústria molt innovadora, de fet, hi ha empreses espanyols al capdavant en sistemes de gestió de tràfic”. La fira va comptar amb cinc àrees d'exposició: infraestructures, seguretat vial, sistemes d'intel·ligència i transport, aparcaments i sostenibilitat.

La 'Galeria de la Innovació' de Trafic va presentar els projectes més innovadors del concurs
La 'Galeria de la Innovació' de Trafic va presentar els projectes més innovadors del concurs.

Aquestes són les mateixes cinc seccions que van formar l'anomenada ‘Galeria de la Innovació’ que es va poder veure en Trafic i que la directora de la fira va descriure afirmant que “és la primera vegada que la celebrem. L'objectiu és difondre la labor d'innovació tan important que aquest sector fa. És un sector molt capdavanter amb tecnologia. Ifema i Trafic han volgut reconèixer aquest esforç amb la Galeria de la Innovació, en la qual un jurat format per experts ha triat diversos productes de les 5 seccions, perquè sigui un reconeixement davant les emrpesas més innovadores”.

Marta Peraza, directora de la fira Trafic
Marta Peraza, directora de la fira Trafic.

Quant al sector, Peraza va destacar que “ara mateix està en un moment delicat, s'han produït retallada i ho ha notat. Com ho està assumint el sector? doncs exportant”. I les destinacions més habituals solen ser, segons la directora de la fira “Sud-amèrica, el nord d'Àfrica, països de l'Europa de l'Est, on el sector espanyol té un bon nom”. Això implica que grans empreses “estan escometent infraestructures importants en aquests països i porten també de la mà a petites empreses que participen en projectes d'infraestructures, pantalles de control de tràfic, senyals, etc”.

La fira ha presentat aquest any la seva primera 'Galeria de la Innovació', en la qual s'han premiat cinc categories

Un futur assegurat

La directora de la fira, a més, no es va mostrar molt preocupada en parlar dels reptes de futur, ja que “crec que és un sector que, com té una part d'innovació molt important i de valor afegit, això fa que et puguis distingir de la competència”. A més, va explicar que els empresaris d'aquest sector “seguiran treballant com ara, invertint en R+D+i, invertint, treballant durament i mantenint un bon nom i una bona marca fora. Són temps complicats, però han optat per continuar apostant per la innovació, fins i tot reforçar-la, i crec que aquest és el camí que van a seguir prenent”.

Trafic va comptar amb un bon nivell de visitants, que van poder visitar els stands de les empreses més representatives del sector...
Trafic va comptar amb un bon nivell de visitants, que van poder visitar els stands de les empreses més representatives del sector.

Parlant sobre els objectius per a les futures edicions, Peraza va explicar que esperen poder fer de Trafic una fira més gran i, sobretot, més internacional. “A Espanya està molt consolidada —va afirmar— però ens agradaria que tingués una major presència internacional. Per aquesta raó tenim empreses espanyoles molt capdavanteres i ens agradaria ser més útils a les nostres empreses quant a l'exportació”.

Finalment, Peraza va voler destacar la importància de visitar les fires i d'estar present en elles. “Les fires –va destacar– segueixen sent útils i per a un sector que valora el seu temps i les seves inversions, estar en aquesta fira suposa l'oportunitat de, en 4 dies, fer contactes, veure com està el sector, analitzar a la competència”. Posant un exemple molt clar d'això, va afirmar que “si això ho posessis en una agenda de reunions i viatges, seria un temps gairebé incomptable. La fira és un punt de trobada importantíssima i que a més s'adapta molt a les demandes dels expositors. Les fires es poden ajustar als temps de crisis i seguir sent útils”.

Una fira feta per al negoci

En l'última edició, Trafic s'ha reforçat com un fòrum on impulsar l'activitat comercial i afavorir l'aparició de noves oportunitats de negoci. De fet, aquest any, el Saló pretenia subratllar el seu paper com a eina útil per dinamitzar el sector de la seguretat vial i l'equipament en carretera amb iniciatives com, el Programa de Compradors Internacionals, organitzat al costat d'Amec Urbis.

Com podem observar, Trafic és una de les fires més vistoses que visiten Ifema
Com podem observar, Trafic és una de les fires més vistoses que visiten Ifema.

Aquesta proposta ha convidat a visitar la Fira a professionals amb un gran potencial inversor de mercats emergents, destinacions, freqüentment, de difícil accés per als expositors però que ofereixen grans oportunitats per a les seves empreses. Només amb aquest programa es van celebrar, en un únic dia 187 cites professionals, agendadas segons les preferències manifestades pels seus participants.

També per promoure les sinergies que afavoreixin el negoci s'ha celebrat trobades B2B (Business to Business) com els establerts durant la Jornada de Transferència de Tecnologia i Cooperació Empresarial, que ha organitzat l'Associació d'Empresaris de l'Henares (Aedhe). Un fòrum que perseguia afavorir l'intercanvi entre companyies, centres d'investigació i universitats d'Europa –potencials socis tecnològics en l'àmbit de la seguretat vial i l'equipament per a carreteres–, per facilitar oportunitats de col·laboració i negoci mitjançant el desenvolupament d'entrevistes bilaterals en el marc de la Fira.

Empreses o entitats relacionades

Trafic - IFEMA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    03/10/2024

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    05/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis