Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Antonio Páez, presidente de Aserluz
"El principal objectiu de Aserluz és el de posicionar el sector i dignificar la professió"

Entrevista a Antonio Páez, president de Aserluz

Font: Aserluz27/04/2010

27 abril 2010

Antonio Páez, president de l'Associació Espanyola d'Empresaris Fabricants de Rètols lluminosos i Indústries Afins ( Aserluz ), advoca per la tecnificació i professionalització d'un sector, el del rètol, que no para de renovar-se i créixer i que aposta per la constant formació de seus treballadors.

La primera pregunta és obligada, com es troba el sector?

El sector està molt atomitzat, per entendre la situació actual del gremi cal diferenciar entre petites empreses, les més comuns (no més de 15 empleats), mitjanes (50 treballadors) i grans empreses (superen els 100 empleats). A cada una d'elles la crisi els ha afectat de manera molt diferent. Depèn molt d'en quin sector es mouen els seus principals clients. Hi ha empreses petites que es dediquen a molts i diferents sectors, però quan una empresa creix es va focalitzant cap a un tipus de client o un altre, en definitiva cap a un sector determinat, banca, automoció, farmacèutiques ... i en relació a com es trobi aquest sector ia com li hagi afectat la situació econòmica així els afecta a les empreses del rètol.

A fi de comptes, som una empresa de serveis i desenvolupem una part del màrqueting orientada sobretot a la identitat corporativa, a la imatge i és per tots conegut que quan hi ha crisi, les empreses en el primer que retallen és en la seva inversió publicitària. Una idea que és completament equivocada, ja que les empreses haurien d'invertir no només en publicitat, sinó també en marca i imatge per posicionar-se al mercat.

Antonio Páez, president de Aserluz
Antonio Páez, president de Aserluz.
"L'associació està al corrent del que succeeix en el sector i som fins i tot capaços d'avançar als futurs moviments del sector"

Però, tot i la crisi Aserluz ha incrementat el nombre de socis. Quines han estat les claus per assolir aquestes noves incorporacions?

Quan hi ha problemes la gent tendeix a associar-se, a caminar cap a la unió, a buscar l'associacionisme. L'empresari busca una entitat que els representi i vetlli pels seus interessos, que els aconselli i els aporti una sèrie de serveis i beneficis, una formació extra i un plus davant la competència, i això tot ho fem des Aserluz.

L'associació està al corrent del que succeeix en el sector i som fins i tot capaços d'avançar als futurs moviments del sector i buscar les sinergies adequades per al benefici dels nostres membres. Un exemple ha estat l'entrada en vigor de la normativa de la publicitat exterior de Madrid. Una ordenança reguladora de la publicitat exterior per la qual Aserluz va signar un conveni de col·laboració amb l'ajuntament de Madrid per oferir al client final un grup d'associats que els assessoraven professionalment en els requisits i accions a seguir per complir amb la normativa.

Actualment se li dóna molta importància a la imatge de les ciutats i molts ajuntaments estan prenent mesures.

Aquestes normatives s'estan traslladant a moltes altres ciutats i en un termini no més enllà de dos anys, totes les ciutats tindran una normativa reguladora per a la implantació d'una imatge corporativa adequada a cada ciutat.

Des de l'associació som conscients de la importància que té la imatge de les ciutats, per aquest motiu l'associació ha vingut desenvolupant diverses iniciatives, formatives en informatives, encaminades a donar a conèixer tant als associats com al client els requisits que exigeixen les noves ordenances de cada ajuntament.

Parli'ns més concretament dels beneficis que l'associació li aporta a l'associat.

El principal objectiu de Aserluz és el de posicionar el sector, dignificar la professió. Aquesta és una professió tradicionalment artesanal que hem renovat i actualitzat a través dels nostres esforços formatius i informatius ia la incorporació de la més alta tecnologia, buscant sempre l'eficiència energètica.

Som pràcticament uns desconeguts, la gent passeja pel carrer i no s'adona de la quantitat de rètols, panells informatius que l'envolten. Des de l'associació estem lluitant per transmetre la importància estratègica del sector, i buscar nous i millors rètols tècnicament intel ligents.

Sens dubte, el nostre esforç es centra en la formació dels nostres operaris. Al llarg de l'any desenvolupem una sèrie de cursos formatius per als associats per tal de dotar d'una qualificació professional als nostres treballadors i aportar una major capacitat competitiva.

&quote;Aserluz és sinònim de formació i professionalitat&quote;, afirma Páez
"Aserluz és sinònim de formació i professionalitat", afirma Páez.
"El nostre 'Manual del marcatge CE en els rètols lluminosos' conté indicacions precises sobre com aplicar el marcatge CE en els lluminosos, pautes per la seva correcta documentació i una explicació clara del marc normatiu vigent"

Seguint el fil de la capacitat competitiva de l'associat, per què el client ha de triar un associat de Aserluz abans que un que no ho sigui?

El principal avantatge que ofereix l'associat de Aserluz és la total garantia que s'està complint la Llei Davant les noves normatives que surten a la llum constantment, els nostres treballadors, fabricants, instal ... tenen la informació i formació específica per a realitzar qualsevol dels requeriments que marca la Llei

Un exemple pràctic és la nova normativa europea, el marcatge CE dels rètols lluminosos, un etiquetatge que garanteix la seguretat del lluminós. Es tracta d'una normativa vigent i d'obligat compliment i que estalvia molts disgustos als clients.

Els socis de Aserluz no només complim amb el marcatge CE sinó que a més hem editat el 'Manual del marcatge CE en els rètols lluminosos' que conté indicacions precises sobre com aplicar el marcatge CE en els lluminosos, pautes per la seva correcta documentació i una explicació clara del marc normatiu vigent.

Què passa si algú instal un rètol sense marcatge CE?

Si el propietari de l'establiment instal un lluminós sense marcatge CE s'exposa a patir qualsevol derivació, qualsevol accident, lleu o greu, que pugui ocasionar el rètol i quedar-se sense empara ni cobertura alguna de la seva companyia asseguradora, ja que el desconeixement de la norma no eximeix de l'obligació de complir la normativa.

Segons marca la norma el responsable civil és el propietari de l'establiment ja que és ell el que hauria d'haver exigit al fabricant un rètol amb el marcatge CE.

Quins altres projectes ha desenvolupat recentment Aserluz?

Un dels projectes més bonics i del que ens sentim més orgullosos és el dels 'Rètols universalment accessibles'. Un projecte desenvolupat amb la col·laboració de l'ONCE i l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR) en el qual desenvolupem uns estàndards perquè totes les persones puguin accedir i comprendre els rètols en qualsevol edifici.

"L'objectiu principal d'Aserluz és el de poder regular un pla de formació perquè els nostres professionals tinguin un curs de formació professional tal com està passant en altres països"

Pensant en el futur, quin és l'objectiu final que persegueix l'associació?

L'objectiu principal que té en ment l'associació en aquest moment és el de poder regular un pla de formació perquè els nostres professionals tinguin un curs de formació professional tal com està passant en altres països. Als Estats Units aquests plans de formació arriben a ser de títol superior, s'imparteixen a la Universitat i això mateix és el que volem arribar a aconseguir al nostre país.

Un desig per aquest any ...

Tenint en compte que la crisi encara va a acompanyar durant algun temps més, li demano a aquest any que el segon semestre es comenci a entreveure certa recuperació del sector. Que les empreses prenguin consciència del servei i avantatges que l'associació els ofereix a tots els seus membres i que el segell Aserluz és sinònim de formació i professionalitat.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Empresarios de Rótulos Luminosos e Industrias Afines

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    05/09/2024

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    04/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis