Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La XIV edición de los premios Bancaja–UPV premia a un robot Kuka

La XIV edició dels premis Bancaixa–UPV premia a un robot Kuka

05/12/2011

5 de desembre de 2011

Un dels projectes guardonats en la 14ª edició dels Premis Bancaixa-UPV als millors projectes final de carrera, resolta aquest mes d'octubre, ha comptat amb la participació de Kuka Robots Ibèrica, gràcies a la seva col·laboració amb el Institut ai2. El projecte, desenvolupat per l'estudiant de l'Escola d'Enginyeria Informàtica Pablo Muñoz, es componia d'un robot Kuka Scara R550 amb una webcam acoblada al seu braç, una unitat de control KR C2, un tauler de joc, un tapet i fitxes d'apostes.
L'Institut d'Automàtica i Informàtica Industrial (Institut ai2) de la Universitat Politècnica de València ha desenvolupat una aplicació demostrativa en la qual el robot actua com ‘croupier’ en un joc semblat a la ruleta, amb regles similars a aquesta i en un tauler de joc adaptat per al robot.

El KR 5 Scara R550 té un abast de 550 mil·límetres amb una capacitat de càrrega de 5 quilos i una alta exactitud de posicionament de menys de 0,02 mil·límetres. Els robots Scara de Kuka combinen les mecàniques Scara més ràpides i més venudes amb la unitat de control del robot basada en la tècnica del PC més provada i venuda al món.

El robot agafa la pilota, la mou sobre el tauler de joc i aleatòriament la deixa caure. Fent ús de la webcam, s'obté una imatge del tauler i es busca on ha caigut la pilota. Una vegada identificat el nombre guanyador, el Scara es col·loca sobre la zona de les apostes i reparteix les fitxes adequadament entre la banca i el jugador que hagi guanyat. L'aplicació, a més de servir com a demostració de les capacitats del robot, té l'atractiu que els visitants puguin interactuar amb el robot i participar en la partida, permetent-los realitzar apostes al nombre o color que desitgin, aconseguint així captar el seu interès en el robot.

Empreses o entitats relacionades

Kuka Iberia, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    17/10/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    10/10/2024

Enllaços destacats

EasyLinneFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis