Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Bequinor organiza el seminario 'Perspectiva de la situación de las máquinas de cara a finales del año 2009'

BEQUINOR organitza el seminari 'Perspectiva de la situació de les màquines de cara a finals de l'any 2009'

17/11/2009

17 novembre 2009

BEQUINOR ha organitzat un seminari relatiu a la situació de les màquines de cara a finals de l'any 2009. La jornada proposta pretén aclarir i donar respostes concretes a qüestions com en què afecten a la maquinària nova i l'existent els canvis en les normes legals i tècniques, els canvis en les normes harmonitzades i com afecta tot això als usuaris sotmesos al RD 1215 / 1997.
La nova Directiva de màquines, 2006/42/CE, publicada al DOUE (Diari Oficial de la Unió Europea) del dia 2006.06.09 i transposada a l'ordenament jurídic intern de l'estat espanyol pel Reial decret 1644/2008, de 10 d'octubre (BOE de 2008.11.10), incorpora una sèrie de modificacions que fàcilment poden passar desapercebudes però que tenen un abast molt significatiu i afecten de ple no únicament el fabricant, sinó també a l'usuari de maquinària industrial.

També han canviat la majoria de normes harmonitzades de tipus A i B que donen suport a la directiva. Alguns dels canvis són de menor quantia, però el més important és el que es produirà el 2009.12.28, en què quedarà anul·lada la Norma EN 954-1, emprada per justificar el compliment del requisit essencial 1.2.1 de les directives de màquines, 98/37/CE i 2006/42/CE, Seguretat i fiabilitat dels sistemes de comandament. Per a les màquines que es posin en servei a partir d'aquesta data només la Norma EN ISO 13.849, molt més complexa que l'EN 954-1, es podrà utilitzar per justificar el compliment del requisit essencial 1.2.1. La Norma EN ISO 13.849 quantifica la probabilitat de fallada dels sistemes de comandament utilitzant el PL (nivell de prestacions, performance level), que és el mateix concepte que el SIL (nivell d'integritat de la seguretat) de la Norma IEC 61.508 amb un mètode de càlcul simplificat.

D'altra banda, i contra el que, d'entrada, pensen molts usuaris, la nova directiva els afecta directament. Això és degut a que el Reial Decret 1215/1997, sobre utilització dels equips de treball en l'àmbit de la prevenció de riscos laborals, no defineix què és una màquina, per la qual cosa és necessari recolzar-se en la directiva. La nova directiva 2006/42/CE incorpora les definicions de màquina, quasi màquina, fabricant, comercialització i posada en servei, entre altres, que afecten directament a l'usuari que fa qualsevol modificació o agrupa màquines perquè treballin solidàriament o afegeix una nova màquina a un grup de màquines preexistent.

Les tres àrees esmentades (Directiva de màquines, normes harmonitzades i prevenció de riscos laborals, RD 1215/1997) estan íntimament relacionades, encara que de vegades es faci difícil entendre plenament la interacció entre elles.

Està dirigit a:
  • Fabricants de maquinària.
  • Enginyers responsables d'assessorar a fabricants de maquinària.
  • Empreses comercialitzadores, importadores o instal de màquines.
  • Personal d'empreses que utilitzen equips de treball que tingui la responsabilitat de mantenir l'adequació al RD 1215/1997 (especialment en el cas de grups de màquines funcionant solidàriament).
  • Personal d'empreses dedicades a la posada en conformitat de màquines.
  • Personal d'empreses que utilitzen màquines que sigui responsable de la seva adaptació o modificació per motius productius o altres necessitats pròpies de l'empresa.
  • Personal responsable de prevenció de riscos laborals, ja sigui d'una empresa usuària o d'un servei de prevenció extern.
  • Personal de manteniment de maquinària industrial.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Nacional de Normalización de bienes de equipo y Seguridad Industrial

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    05/09/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    25/07/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEasyLinne

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis