Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Itene desarrolla nuevos materiales de envase que permiten alargar la vida útil de los productos frescos
El projecte Nafispack identificarà els patògens que fan que es deteriorin els productes

ITENE desenvolupa nous materials d'envàs que permeten allargar la vida útil dels productes frescos

Redacció PU22/10/2008
Dues de les principals condicions per les que els consumidors trien un producte són la seva frescor i, per descomptat, la seva qualitat. La vista, abans, i el gust, després, condicionen l'elecció. Els aliments estan exposats a l'acció de factors físico-químics i microbiològics externs, com ara la llum, l'oxigen, la humitat, i microorganismes que poden influir negativament sobre la qualitat i seguretat del producte i amb el temps condueixen inevitablement a la seva pèrdua. L'envàs té com a funció minimitzar l'acció d'aquests agents, interposant-se entre l'aliment i el seu entorn.
Els aliments frescos són els més sensibles en aquest sentit, i com a resposta a la necessitat del mercat d'allargar la seva vida útil sorgeix el projecte Nafispack (Natural Antimicrobials For Innovative and Safe Packaging), liderat per ITENE , pertanyent a la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana. El seu objectiu és desenvolupar nous materials d'envàs que permetin als productes frescos evitar, reduir i detectar el creixement de patògens responsables que es deteriorin. En concret, el projecte es centra com a objecte d'estudi en tres productes frescos d'especial interès a tot Europa i molt sensibles al pas del temps, com són el peix, el pollastre fresc i les verdures mínimament processades (IV Gamma).
Imagen

Mantenir la qualitat

El projecte Nafispack investigarà com assegurar i mantenir la qualitat d'aquests productes alimentaris en la cadena de subministrament mitjançant el desenvolupament de nous sistemes d'envàs que augmentin la durada del producte fresc usant dues tecnologies molt noves: l'envàs actiu antimicrobià i l'envàs intel ligent, aquest últim basat en el monitoratge que indica la qualitat dels aliments amb els nous materials.

Combinant ambdós es pretén allargar la vida útil d'aquests productes amb qualitat i sobretot amb seguretat.

D'altra banda, els nous materials d'envàs i les seves substàncies actives seran avaluats en termes de risc químic, toxicològic, microbiològic i de model predictiu, amb l'objecte de determinar si és possible la seva inclusió en les llistes positives que està preparant la Comissió Europea per la regulació d'aquests. Aquest projecte proporcionarà eines millorades per a l'avaluació de riscos d'aquest tipus d'envasos innovadors.

foto

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    17/10/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEasyLinne

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis