Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Mariano Herranz, presidente de Atef
“Hem de vèncer el conformisme per ser cada dia més exigents”

Entrevista a Mariano Herranz, president d'Atef

Javier García22/04/2014

“La flexografía està en disposició de ser la tècnica amb el millor ràtio qualitat-preu-servei”. Així de contundent es mostra Mariano Herranz, president de l'Agrupació Tècnica Espanyola de Flexografía (Atef), una associació tècnica amb més de 60 membres actius que engloba a tots els sectors de la flexografia, des dels impressors fins a qualsevol tipus de proveïdor de maquinària, clixés, corrons, negres o programari. Herranz destaca els avanços de la flexografía en els últims anys quant a qualitat i fiabilitat, que fan d'ella una tècnica “tremendament competitiva”.

Mariano Herranz, president d'Atef
Mariano Herranz, president d'Atef.

Vostè està en contacte directe amb les empreses de flexografía del nostre país. Quina situació viu avui el sector?

El sector, que ha incorporat moltes millores tècniques en els últims anys, està molt actiu perquè el seu principal client és el sector de l'alimentació i embalatge flexible, al que la crisi, malgrat la reducció del consum, li ha afectat en menor grau que a altres sectors.

Parli'ns dels punts forts

El principal punt fort és que és una tècnica econòmicament competitiva amb una qualitat que poc ha d'envejar a altres tècniques d'impressió. Avui dia podem competir amb altres sistemes d'impressió sense que el nostre client final percebi cap canvi en la impressió final de l'envàs. Un altre punt important són els tiratges curts que existeixen avui a les grans àrees de distribució i que són adequades per realitzar-les en un procés flexográfico.

Per què?

Per la seva flexibilitat, rapidesa, servei, qualitat i preu.

I quant als punts febles, en què creu que es pot millorar?

En la percepció que ofereix d'una pitjor qualitat i en què no és competitiva per a tiratges molt grans. Un altre aspecte a tenir en compte i mirar pel retrovisor és l'aparició de noves tècniques que ara com ara no són significants però que tenen un creixement anual molt elevat.

Per exemple?

La impressió digital, una tècnica per la qual les grans marques de maquinària estan apostant forta per l'auge del packaging alimentari. També hem de millorar encara més en la rendibilitat final del producte respecte als minvaments del procés i en la reducció de temps de preparació dels equips.

Imagen

Diu que el sector ha incorporat moltes millores tècniques en els últims anys. En quin ha millorat la flexografía?

Sobretot en la qualitat i la fiabilitat. Fa algun temps et podien dir que la flexo estava ben però només per a certs treballs. Avui dia aquest argument no és vàlid ja que les qualitats de les diferents tècniques d'impressió estan molt a l'una. Com a desenvolupament destacaria l'alta definició que ha fet que la flexografía donés un salt de qualitat. Un altre aspecte en el qual ha evolucionat la flexografía és en la flexibilitat pel que fa a altres sistemes d'impressió.

I en matèria de suports i materials, cap a on es dirigeix el sector?

Principalment cap a l'envàs flexible i al sector alimentació, sobretot perquè cada vegada els tiratges són més curtes i el preu és un factor determinant. Un altre segment molt important —que cada vegada ho serà més per la normativa europea i la tendència global— és la impressió de bosses de paper, que utilitza la tècnica de la flexografía i que anirà adquirint més importància. La flexografía substituirà a altres sistemes d'impressió gràcies a la seva qualitat, flexibilitat, competitivitat i velocitat.

Imagen

Un gran repte…

Sens dubte. També vull dir que hi ha altres sectors d'impressió que s'estan posant les piles i s'estan apropant a la flexografía en preu i tiraje amb una millor qualitat. Per això, hem de seguir evolucionant i invertint en R+D+i per ser competitius. Però aquest no és el nostre únic repte.

Digui'm.

Hem de vèncer el conformisme per ser cada dia més exigents i demanar als nostres proveïdors que ens ajudin a evolucionar el més ràpidament possible.

Parli'ns de les tendències. Com serà la flexografía del futur?

Bona pregunta. Haurà de ser mediambientalment sostenible, per la qual cosa els proveïdors de materials i negres hauran de seguir esforçant-se per complir amb les diferents normatives europees, cada vegada més exigents en aquest àmbit. D'altra banda, hauran d'aparèixer nous suports i noves aplicacions per cobrir les necessitats dels nous temps i els nous mercats de l'era digital. Finalment, els equips i consumibles hauran de ser molt més eficients per així aconseguir reduir els costos actuals.

IV Jornada Tècnica de Flexografía

El passat mes de desembre Atef va organitzar la quarta edició de la Jornada Tècnica de Flexografía, en la qual es van presentar les novetats i evolucions tècniques dels proveïdors de la indústria. “La jornada ve de l'antic congrés i és un format dinàmic que està funcionant molt bé; el balanç és extraordinàriament positiu”, explica Herranz. “Cada edició supera a l'anterior en el nombre de participants, la qual cosa vol dir que les empreses envien als seus representants a participar perquè creuen que és un valor afegit”, apunta.

Les conclusions

Per a Herranz, la jornada va servir per evidenciar dues realitats. La primera és que la flexografía és “tremendament competitiva” i que la seva la qualitat està a l'altura de la de qualsevol altra tècnica d'impressió. La segona és que per al client del sector de l'alimentació i el client en general no li importa la tècnica que s'empri. “El que volen és que sigui un treball d'alta qualitat, a un bon preu i rebre un bon servei, independentment de com s'imprimeixi; en definitiva, que els ajudi a vendre més i els resolguin els problemes. La flexografía avui dia està en disposició de ser la tècnica amb el millor ràtio qualitat-preu-servei.

Empreses o entitats relacionades

Graphispack Asociación

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    25/07/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    18/07/2024

Enllaços destacats

EasyLinneFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis