Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Kuka Robots Ibérica celebra su 40 aniversario

Les jornades de celebració van ser el marc de presentació del nou robot LBR iiwa de Kuka, el primer robot industrial lleuger per a servei

Kuka Robots Ibèrica celebra el seu 40 aniversari

Nina Jareño28/10/2013

Fa aproximadament 40 anys que Kuka va començar la seva marxa en la Península. El mateix any en què l'empresa mare, fundada a Augsburg en 1898, va desenvolupar el primer robot industrial del món amb 6 eixos accionats per motor elèctric, col·locant-se així al capdavant de l'avantguarda tecnològica internacional. Amb motiu de la celebració d'aquests 40 anys d'activitat, Kuka Robots Ibèrica ha realitzat diverses jornades de celebració, l'última els dies 23, 24 i 25 d'octubre en les oficines centrals de Vilanova i la Geltrú (Barcelona).

El principal objectiu de les jornades de celebració ha estat recordar i compartir la història i l'esforç de l'empresa amb tots aquells que han fet possible la seva creació i desenvolupament. Empleats, col·laboradors i clients finals van poder escoltar amb atenció les diferents conferències que Kuka va preparar per a l'ocasió, així com atendre a la presentació del seu nou robot LBR ieaa - assistent de treball industrial intel·ligent: (i) inteligent (i) industrial (w) work (a) assistant, el primer robot industrial lleuger del món.

Wilfried Eberhardt, vicepresident executiu de Kuka; Gustavo Moscardó, CEO de Kuka Robots Ibèrica; Fernando Sánchez, director de Vendes d'Indústria General; Miguel López, director tècnic, i Leopoldo Colom i Josep Arnaru de la UPC van ser els encarregats d'oferir diferents conferències que van mostrar el passat, el present i el futur de Kuka Robots Ibèrica i del mercat espanyol de robòtica.

Enginyers de Kuka van explicar als assistents el funcionament del nou LBR iiwa

Enginyers de Kuka van explicar als assistents el funcionament del nou LBR iiwa.

Gustavo Moscardó, CEO de l'empresa, va obrir les jornades amb la presentació ’40 anys en la Península Ibèrica’, exposició en la qual va explicar l'evolució de l'empresa i el canvi en el seu entorn. Així mateix, Moscardó es va mostrar molt satisfet amb els resultats obtinguts al llarg dels anys i va atribuir part del seu èxit al seu caràcter proper i proper: “som una empresa gran i global, però molt local i amb fermes intencions de seguir creixent a Espanya”.

La formació com a eina d'èxit

Gustavo Moscardó, també responsable de l'Associació Espanyola de Robòtica, va destacar la importància de la formació com a eina d'èxit. Moscardó va assenyalar que “la formació és l'única via de sortir de la crisi ja que l'educació és una de les coses més importants per aconseguir un negoci competent. Actualment, Espanya és un dels països amb més graduats però els estem exportant, cosa que no ens beneficia en absolut. Hem d'apostar per una formació de base que permeti als professionals crear solucions innovadores i potents que s'adaptin a les necessitats dels clients”.

Gustavo Moscardó va explicar la situació actual del mercat de la robòtica
Gustavo Moscardó va explicar la situació actual del mercat de la robòtica.

Espanya, un mercat amb moltes oportunitats

“Avui dia, el mercat de la robòtica a Espanya és minúscul i, per aquest motiu, ofereix moltes oportunitats”, va explicar Gustavo Moscardó. En 2012, es van vendre al món 160.000 robots, 2.355 dels quals es van vendre a Espanya i més de la meitat es van destinar a la indústria de l'automòbil. “El nostre país és el segon fabricador d'automoció d'Europa, just darrere d'Alemanya, la qual cosa demostra que som una gran potència. Com més grau d'automatització tinguem, més competitius serem”.

Moscardó va insistir en la idea que el mercat espanyol de la robòtica no ha de competir amb mercats que no són de les seves mateixes característiques, com Xina o Estats Units, sinó amb països de nivells similars com Japó o Korea. El CEO de Kuka Robots Ibèrica va assenyalar aquest últim “com un model a seguir, un país que ha apostat per la formació i en menys de 10 anys ha aconseguit convertir-se en un líder mundial. Les empreses inverteixen en la Península Ibèrica pel seu nivell de competitivitat, les infraestructures, les universitats, el personal flexible i l'extens mercat format per més de 50 milions de persones, fet que hem d'analitzar i aprofitar”.

Els assistents van prendre nota de les dades exposades per Fernando Sanchez, director de Vendes d'Indústria General...

Els assistents van prendre nota de les dades exposades per Fernando Sanchez, director de Vendes d'Indústria General, i  van iniciar una taula de debat i dubtes.

Presentació del nou robot Kuka LBR iiwa

La LBR iiwa representa el compliment de la promesa de Kuka al mercat sobre la creació d'un robot industrial lleuger per a servei. Kuka ha desenvolupat una màquina que obre la porta a possibilitats completament noves d'automatització. Amb sistemes mecànics i d'accionament dissenyats per a l'aplicació industrial, el disseny del LBR iiwa representa una nova era en la robòtica. Equipat amb mecànica per a treballs industrials i sistemes d'accionament, és sensible, manejable, precís, flexible i es pot utilitzar per automatitzar tasques de muntatge delicades i complexes que estaven més enllà de les capacitats dels robots fins avui.

LBR iiwa té set eixos i va ser dissenyat basant-se en un braç humà. Pot ser operat en la manera de control de posició i de rendiment, i gràcies als sensors integrats, la sensibilitat del robot és configurable. LBR iiwa va ser dissenyat per a processos delicats, i el robot pot fins i tot manejar eines senzilles gràcies als algorismes de detecció de col·lisions i sensors de parell integrat en les articulacions de cada eix. Sota pes, set eixos i un perfil esvelt fan de l'iiwa el robot ideal per a espais reduïts i resulta fàcil la seva integració en línies de producció. LBR iiwa està dissenyat per manejar càrregues de fins a set o catorze quilos, la qual cosa converteix a Kuka en la primera i única companyia a oferir un robot lleuger capaç de manejar càrregues de més de deu quilograms.

Nou robot LBR iiwa de Kuka
Nou robot LBR iiwa de Kuka.

Empreses o entitats relacionades

Kuka Iberia, S.A.U.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    17/10/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    10/10/2024

Enllaços destacats

EasyLinneFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis