Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La exportación de papel supera a las importaciones
Com ja venia ocorrent amb la cel·lulosa

L'exportació de paper supera a les importacions

Redacció Interempresas20/06/2013
El 20 de juny, Aspapel, l'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró, ha presentat a Madrid l'Informe Anual del sector i la Memòria de Sostenibilitat. En aquest Informe, es destaquen dades com que ja s'exporta més de la meitat de la producció (el 59% de la cel·lulosa i el 48% del paper), per valor de 2.741 milions d'euros, estant el sector paperer espanyol entre els quals millor capegen la crisi en la UE.

La producció de paper a Espanya en 2012 (6.176.800 t) es manté en nivells similars a l'any anterior (-0,4%), mentre en el conjunt de la UE descendeix un 1,8%, segons dades de l'Informe Anual del sector de la cel·lulosa i el paper presentat per Aspapel. Espanya és el sisè major productor europeu de paper i, dins d'aquest grup capdavanter, se situa entre els quals millor estan responent a la crisi, juntament amb Suècia i Alemanya. Per contra, els altres tres grans productors de paper (Finlàndia, Itàlia i França) van veure descendir la seva producció molt per sobre de la mitjana.

D'esquerra a dreta: Carlos Reinoso, director general d'Aspapel, Ignacio de Colmenares, president d'Aspapel, i Enrique Isidro, vicepresident d'Aspapel...
D'esquerra a dreta: Carlos Reinoso, director general d'Aspapel, Ignacio de Colmenares, president d'Aspapel, i Enrique Isidro, vicepresident d'Aspapel.

La producció de cel·lulosa s'incrementa unes desenes (+0,2) situant-se en 1.980.500 t i comportant-se també millor que la mitjana de la UE (-0,5). La facturació total del sector de la cel·lulosa i el paper en 2012 és de 4.317 milions d'euros, amb un descens del 7% pel que fa a l'any anterior.

Consum i comerç exterior

El consum interior de paper registra en 2012 un descens del 4,2%, amb més repercussió en les importacions (-7,6%), que en la producció nacional que aconsegueix mantenir-se.

Les exportacions de paper (2.957.000 t), continuen (+0,1) entorn del rècord històric de 3 milions de tones com en els dos exercicis precedents. I per primera vegada el volum d'exportació supera a les importacions de paper.

Quant a la cel·lulosa, el consum interior (1.846.800 t) s'incrementa el 4,3%. Les exportacions de cel·lulosa (1.173.200 t), malgrat descendir (-4,7%) en proporció equivalent a la recuperació del mercat interior, suposen el 59% de la producció i segueixen superant a les importacions.

Primer trimestre 2013

La producció de paper en el primer trimestre de 2013 es manté (-0,1%), i de nou amb millor comportament que la mitjana de la UE que és -1,6%. Les exportacions descendeixen (-2,1%), però es guanya quota de mercat interior a costa d'un descens del 10% en les importacions. El consum intern baixa el 4%.

En la cel·lulosa la tendència és continuista amb un descens de la producció del 0,7% (similar a la mitja UE de -0,8%), també amb guany de quota al mercat interior. El consum intern es manté (-0,5%) i tant les exportacions com les importacions descendeixen un 3,9%.

El doble de cel·lulosa i el triple de paper amb certificació forestal

 

El paper és natural i renovable perquè creix en els arbres. Però a més el paper fa créixer els arbres, perquè per fabricar paper es planten i conreen arbres, que generen ocupació verda, absorbeixen CO2 i ajuden a frenar el canvi climàtic, com es recull en l'Actualització 2013 de la Memòria de Sostenibilitat sectorial presentada per Aspapel.

 

  • Les plantacions d'arbres per a paper a Espanya, ocupen 465.000 hectàrees i empren a 22.225 treballadors (5.570 ocupacions directes i 16.655 indirectes), amb dades de 2012.
  • Aquests cultius de fusta per a paper emmagatzemen 29,6 milions de tones de CO2 equivalent en dades 2012, un 8,3% més que l'any anterior.
  • Per a la fabricació de paper a Espanya s'utilitzen a l'any 6.112.700 m3 de fusta, de procedència nacional en un 80%, segons dades de 2012. El consum de fusta, en línia amb la producció de cel·lulosa, registra un lleuger descens del 0,2%.

 

Espanya disposa de bones condicions climàtiques i superfície erma per al cultiu de fibra de fusta en plantacions, la qual cosa constitueix una oportunitat per al desenvolupament d'una bioindustria d'avantguarda: la bioindustria del bosc.

El sector paperer, compromès amb la certificació forestal, treballa per promoure l'oferta de fusta nacional certificada, la qual cosa permetrà que hi hagi cada vegada més paper certificat al mercat, amb una etiqueta que garanteix la seva procedència d'una plantació gestionada sosteniblement.

Espectacular increment: amb dades de 2012 està certificada ja el 32% de la producció de cel·lulosa de mercat i el 22% de la producció de paper (enfront del 16% i al 7,7% respectivament en 2011).

Empreses o entitats relacionades

Asociación Nacional de Fabricantes de Pasta, Papel y Cartón

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    17/10/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    10/10/2024

Enllaços destacats

EasyLinneFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis