Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Soria contará con la titulación de Técnico Superior en Eficiencia Energética y Energía Solar Térmica

Soria comptarà amb la titulació de Tècnic Superior en Eficiència Energètica i Energia Solar Tèrmica

26/06/2012

26 de juny de 2012

La Junta de Castella i Lleó impartirà en Soria des del proper curs escolar la titulació de ‘Tècnic Superior en Eficiència Energètica i Energia Solar Tèrmica’ gràcies a la col·laboració que brinda el Centre de Desenvolupament d'Energies Renovables (Cedir) de el Ciemat, un Organisme Públic d'Investigació del Govern d'Espanya depenent del Ministeri d'Economia i Competitivitat.

El director general de Formació Professional i Règim Especial de la Junta de Castella i Lleó, Enrique de la Torre, i el director general de Formació Professional del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, Ángel de Miguel Casas, van anunciar divendres passat en Soria les possibilitats que brinda el suport del Cedir per desenvolupar aquest mòdul formatiu que s'impartirà tant en el Centre Integrat de Formació Professional Pico Fronts com en les pròpies instal·lacions del Cedir en Lubia (Soria).

El responsable de la Conselleria d'Educació de la Junta de Castella i Lleó ha elogiat la col·laboració que en tot moment ha brindat el director del Cedir a l'hora que aquesta iniciativa arribés a bon port.

Aquesta titulació, que va ser presentada en el seu moment com a pionera i única per a tota la Comunitat Autònoma, havia estat ja oferta per al curs 2011-2012 juntament amb el grau mitjà d'Emergències Sanitàries.

A diferència del grau d'Emergències Sanitàries, el cicle formatiu de la titulació sobre Eficiència Energètica no va ser implantat per no disposar el Bec Fronts d'instal·lacions ni mitjos tècnics adequats per a la seva engegada.

El director general de Formació Professional del MECD, Ángel de Miguel, va anar també el responsable, en la seva anterior etapa com a director provincial d'Educació, d'impulsar l'acostament entre la Junta i el Cedir per desenvolupar aquesta titulació. Després de diverses reunions i visites a les instal·lacions que el Ciemat té en Lubia, es va concloure que el Cedir bé podria acollir el desenvolupament d'algunes de les activitats formatives contemplades en el Decret 35/2010, de 9 de setembre, pel qual s'estableix el currículum corresponent al títol de ‘Tècnic Superior en Eficiència Energètica i Energia Solar Tèrmica’ en la Comunitat de Castella i Lleó.

En aquest sentit, i així es va manifestar per part del seu director, el Cedir estava també interessat en l'engegada d'un cicle que es considera de gran interès tant per a la província de Soria com per al propi centre. També la subdelegada del Govern en Soria, María José Heredia, va expressar el seu total suport a “una proposta, inèdita fins ara a Espanya, ja que integra en un Centre d'Investigació una unitat permanent de formació professional”.

El Cedir facilita la realització de quantes obres d'adequació fessin mancada per adaptar algunes infraestructures del centre de Lubia a les necessitats demandades per Educació. Cal tenir en compte que l'engegada d'aquesta unitat, independentment de la necessitat de recursos humans, materials i econòmics necessaris per al desenvolupament de les seves funcions (aspectes aquests competència de la Conselleria d'Educació) requereix la prèvia adequació d'algunes dependències preexistents.

La Conselleria d'Educació es comprometia també a promoure entre els alumnes del cicle la realització del mòdul FCT (Formació en Centres de Treball) en el propi Cedir, així com a impulsar la realització de mòduls de formació no reglada relacionats amb el cicle en col·laboració amb el Ciemat.

Tots els aspectes relatius a l'acord es van acabar de conformar en una reunió celebrada el passat 3 de maig en el Ministeri d'Educació a instàncies del director general de Formació Professional en la qual es van asseure les bases d'un conveni que subscriurien conjuntament la Secretaria d'Estat d'Investigació, Desenvolupament i Innovació del Ministeri d'Economia i Competitivitat del Govern d'Espanya i la Conselleria d'Educació de la Junta.

La Junta de Castella i Lleó va començar a oferir des de divendres passat les places perquè la nova titulació pugui cursar-se en Soria en el curs que començarà al setembre d'aquest any.

Empreses o entitats relacionades

Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Energía

    03/10/2024

  • Newsletter Energía

    26/09/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beForo Solar 2024Matelec - IFEMAXIX Congreso Anual de CogeneracióniClima

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis