Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Una jornada informativa explica en Valladolid cómo afecta la Pac al campo de la bioenergía
La iniciativa va donar a conèixer les actuacions, experiències i expectatives de desenvolupament dels cultius energètics

Una jornada informativa explica a Valladolid com afecta la Pac al camp de la bioenergia

Redacció Interempreses27/12/2007

27 desembre 2007

Sota el títol Noves alternatives i oportunitats per a agricultors, ramaders i gestors d'explotacions forestals, la jornada informativa Biopac , a través de cinc ponències, va donar a conèixer com s'estan duent a terme diverses actuacions de promoció de cultius energètics i quines són les expectatives reals del sector productor.
La jornada va reunir més de 200 agricultors, ramaders i gestors d'explotacions forestals
La jornada va reunir més de 200 agricultors, ramaders i gestors d'explotacions forestals.

El passat 23 de novembre, Valladolid es va convertir en punt de trobada d'agricultors, ramaders i gestors d'explotacions forestals interessats en la possibilitat d'enfocar la seva activitat cap al sector dels cultius energètics. La jornada va servir per donar a conèixer quines són les actuacions, experiències i expectatives de desenvolupament dels cultius energètics com a alternativa i solució real per al manteniment i la sostenibilitat del sector agrícola i forestal europeu.

A través de cinc ponències, els més de 200 assistents van poder fer-se amb una informació actualitzada del sector. La primera ponència, oferta per la catedràtica del departament d'Economia Agrària de l'Escola d'Enginyers Agrònoms de la Universitat de Valladolid, Almudena Gómez, va tractar de donar a conèixer com afecta la política agrícola comuna (Pac) a l'evolució de la superfície productiva dedicada als cultius energètics en l'actualitat.

El projecte regional Biocul va ser el tema a desenvolupar en la segona ponència, impartida per Juan Jesús Ramos, tècnic de Avebiom (Associació Espanyola per a la Valorització Energètica de la Biomassa). Es tracta d'un projecte que canalitza l'interès de l'Administració Autonòmica i de molt variats àmbits socioeconòmics de la Regió cap a la promoció i el desenvolupament dels cultius energètics a Castella i Lleó.

La tercera ponència va córrer a càrrec de Cristina Lleó, de l'Institut Tecnològic Agrari de Castella i Lleó (Itacyl), i Amaya Garijo, de l'empresa alemanya SunTechnics, que van centrar la seva exposició en la producció de biogàs a partir de residus ramaders i de la utilització de cofermentadores.

Per la seva banda, Elvira Domínguez, responsable de Cultius Energètics de l'empresa Valoriza Energia, va presentar les experiències en matèria de valorització de cultius energètics i l'aprofitament de residus agrícoles provinents de poda per a generació elèctrica que són ja una realitat a Espanya.

L'última ponència va anar a càrrec del cap de divisió de biomassa del Ciemat, Juan Carrasco, que va parlar sobre el projecte On Cultius, Projecte Singular Estratègic (PSE), finançat pel Ministeri d'Educació i Ciència, per al desenvolupament i avaluació de la viabilitat de la producció d'energia a Espanya a partir de la biomassa de cultius energètics.

La jornada, subvencionada amb fons de la Unió Europea, ha estat organitzada per l'Associació Espanyola per a la Valorització Energètica de la Biomassa (Avebiom), en col·laboració amb el Centre de Serveis i Promoció Forestal i de la seva Indústria, (Cesefor).

Empreses o entitats relacionades

Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Energía

    03/10/2024

  • Newsletter Energía

    26/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAForo Solar 2024XIX Congreso Anual de CogeneraciónAWA Show2beiClima

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis