Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Unos 10 millones de euros en ayudas se gestionarán en 2007 para instalar energías renovables en Murcia

Uns 10 milions d'euros en ajudes es gestionaran el 2007 per instal lar energies renovables a Múrcia

22/12/2006

22 desembre 2006

L'empresa privada lidera el desenvolupament de les energies renovables a Múrcia, tant en inversió com en conscienciació de l'opinió pública, segons es va manifestar en el II Congrés Regional d'Energies Renovales celebrat a la Federació Regional d'Empresaris del Metall de Múrcia, FREMM, organitzat per l'Associació Empresarial d'Energies Renovables i Estalvi Energètic, Aremur, integrant de FREMM, i la Conselleria d'Indústria i Medi Ambient. L'esdeveniment va ser inaugurat pel conseller Benet Mercader i els presidents del Metall, Juan Antonio Muñoz, i de Aremur, Joan Toledo.

El II Congrés Regional d'Energies Renovales resultar un èxit tant en convocatòria, amb uns 300 tècnics i professionals del sector d'energies renovables assistents, com en qualitat dels ponents i en els temes abordats. La jornada va estar patrocinada per les entitats financeres Cajamar, Cajamurcia i CAM.

En el marc de la jornada, es va donar a conèixer que el Govern regional treballa en una llei d'energies renovables i estalvi i eficiència energètica per potenciar la utilització de les noves fonts i el seu aprofitament i fomentar pautes de conducta d'ús responsable de l'energia dins d'un nou escenari energètic marcat per l'any 2012, quan es substituiran 490 ktep de l'energia primària consumida a la Regió per fonts d'energies renovables. Aquestes previsions van ser exposades pel director general d'Indústria, Energia i Mines durant la seva participació en el congrés.

Horacio Sánchez va avançar altres aspectes de la normativa com és la proposta de l'establiment d'una autorització administrativa unificada, anomenada "Autorització d'aprofitament", per millorar la gestió de la implantació de les energies renovables i impulsar l'ús de les energies renovables en processos relacionats amb l'obtenció i utilització de l'aigua. Entre els seus reptes clar que els grans consumidors d'energia realitzin estudis de rendibilitat energètic ambiental per fixar accions compensatòries, a més de proposar la regulació de les empreses instal i mantenidores d'aquest tipus d'infraestructures.

El director general d'Indústria, Energia i Mines va anunciar davant del nodrit grup d'assistents que la Regió de Múrcia comptarà el 2007 amb una partida superior als 2 milions d'euros en concepte d'ajuts a la implantació d'energies renovables a la província, mentre que els convenis amb l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia, IDAE, aportaran, així mateix, gairebé 7.900.000 més, dels quals uns 7 milions es destinaran a acords sobre estalvi i eficiència energètica i la resta a energies renovables.

El congrés de renovables també va acollir la presentació del Nou Codi Tècnic de l'Edificació, a cago de la cap del Departament d'Energia Solar de IDAE, Amparo Fresno García, que va defensar l'ús racional de l'energia reduint al màxim els consums i substituint part de les fonts convencionals per altres renovables, igual que va recordar que, ara, el projecte general d'un edifici ha d'incorporar el disseny de les instal·lacions solars.

La part industrial pràctica en la jornada la va aportar l'empresa BP Solar, a través del seu enginyera industrial Pilar Pérez Goas, que va tractar sobre "Processos de Fabricació: de la Sorra a la Megaplanta", fent un recorregut des del funcionament d'una cèl·lula solar, el silici, les tecnologies monocristal i policristal fins a la producció de mòduls.

La trobada també va recollir l'ampli ventall de productes existents al mercat sobre solars tèrmiques per a habitatges unifamiliars i grans instal·lacions, informació aportada per José Ignacio Ajona Maestu, doctor en Física de la multinacional alemanya Wagner Solar.

El termòmetre de la realitat pel que fa a les actuacions i projectes en marxa a la Regió el va portar el director de l'Agència de Gestió d'Energia de la Regió de Múrcia, ARGEM, Francisco Ayala Schraemli, qui va exposar exemples sobre el canvi energètic a la província, amb projectes relacionats amb energia solar tèrmica, producció de fred amb energia solar, una markesina solar fotovoltaica, bio-carburants, biomasses agrícoles i generació eòlica distribuïda.

Empreses o entitats relacionades

Federación Regional de Empresarios del Metal de Murcia
Instituto para La Diversificación y Ahorro de La Energía

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Energía

    04/07/2024

  • Newsletter Energía

    27/06/2024

Enllaços destacats

Solar Promotion International GmbHMatelec - IFEMASalón de gas renovableiClimaAWA Show2beProfei, S.L.XIX Congreso Anual de Cogeneración

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis