Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Inauguración de nuevas instalaciones en la Plataforma Solar de Almería

Inauguració de noves instal·lacions en la Plataforma Solar d'Almeria

07/06/2013

7 de maig de 2013

En les instal·lacions de la Plataforma Solar d'Almeria, Psa-Ciemat, s'han inaugurat les instal·lacions del projecte Duke i l'estació meteorològica per a tecnologies solars Metes.

Pel que fa a les instal·lacions del projecte Duke, aquestes noves infraestructures s'han construït per continuar amb la recerca sobre la tecnologia de Generació Directa de Vapor (GDV) per a plantes solars amb captadors solars cilindroparabólicos, aplicant la manera d'operació denominat 'Un-sol-pas'. El projecte Duke constitueix una etapa més en la ja llarga i fructífera col·laboració que manté el Ciemat amb l'Agència Aeroespacial Alemanya (DLR) en l'àmbit dels sistemes solars de concentració i, en particular, a la tecnologia GDV. <#comment>

El Ciemat  i el DLR van promoure en 1994 el desenvolupament del programa tecnològic DISS, que va permetre la construcció en les instal·lacions de la Plataforma Solar d'Almeria de la primera planta GDV experimental a escala real al món. Els assajos duts a terme en la planta DISS van demostrar la fiabilitat de la tecnologia GDV per produir vapor sobrecalentado a 100 bar i 400 oC amb captadors cilindroparabólicos.

Amb la inauguració de les instal·lacions Duke es posa fi a la fase de disseny i construcció, donant començament la campanya d'assajos que es realitzarà per estudiar les qüestions tècniques associades a la generació directa de vapor a 100 bar i 500 oC, sense separadors aigua líquida/vapor en el camp solar.  Aquesta campanya d'assajos va a ser realitzada també per DLR i Ciemat.

 

Plataforma Solar d'Almeria
Plataforma Solar d'Almeria.
L'aportació alemanya ascendeix a 2,5 M, del BMU, més 1 M aportats per DLR; el Ciemat, per la part espanyola, aporta 400.000 . La finalització de les activitats del projecte Duke està prevista per 2014, amb la conclusió de la campanya d'assajos.

La caracterització de la radiació solar en la Plataforma Solar d'Almeria, Psa-Ciemat, aborda, entre uns altres, les relacions entre les diferents components de la radiació solar, el desenvolupament i avaluació de dispositius de baix cost per a l'estimació de l'atenuació atmosfèrica, desenvolupament i millora de models d'estimació de la radiació solar, anàlisi de la distribució espectral de la radiació solar en diferents condicions, així com l'assaig i validació de normes de calibratge per a radiòmetres solars.

Duke
Duke.
L'estació meteorològica de la Psa-Ciemat, operativa des de 1988, registra sistemàticament els diferents components de la radiació solar integrada (global, directa i difusa), irradiancia espectral, intercanvi radiativo d'ona llarga així com les principals variables meteorològiques (pressió, humitat, temperatura, …); tota la instrumentació emprada compleix amb els més exigents requisits de qualitat. Aquesta estació és a més membre de la Baseline Surface Radiation Network (referent mundial en la mesura de la irradiancia solar) de l'Organització Meteorològica Mundial.

La nova instal·lació depenent del DLR que forma part de Metes compta amb instrumentació complementària a l'estació meteorològica de la Psa-Ciemat. Així, convé destacar, entre uns altres, un ceilómetro, un sistema lídar i un fotòmetre solar Cimel inclòs a la xarxa Aeronet de mesura d'aerosols atmosfèrics. Les capacitats que aquesta estació afegeix a les ja existents possibilitaran un millor coneixement de l'atenuació atmosfèrica i l'evolució de la coberta nuvolosa, informació crucial per a operació i eficiència de les centrals solars de concentració (CSP).

Empreses o entitats relacionades

Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Soltec 2023: The future of the Sun

    Soltec 2023: The future of the Sun

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Energía

    05/09/2024

  • Newsletter Energía

    25/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beSalón de gas renovableiClimaXIX Congreso Anual de CogeneraciónProfei, S.L.Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis