Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Envases innovadores: un elemento diferenciador en la estantería

Envasos innovadors: un element diferenciador en la prestatgeria

Christoph Trappl, director del Departament d'Aplicacions Internacionals de B&R Àustria20/07/2012
A tot el món, experts en màrqueting i marques estudien les nostres decisions a l'hora de comprar en un supermercat. A més del preu del producte, el reconeixement de la marca, la posició en el prestatge, la comoditat i la seva aparença també influeixen notablement en la decisió. En aquests dos últims factors el seu envasament juga un paper determinant.
A causa de l'increment en la comoditat, trazabilidad, funcionalitat i disseny del producte, els requeriments que s'exigeixen a les màquines d'envasament i empaquetat s'han disparat exageradament. Per poder compensar els costos addicionals de les noves solucions en packaging, les màquines d'avui dia han de ser capaces d'oferir la màxima producció amb el mínim consum de materials. A més, una única màquina sovint ha de ser capaç de produir diferents tipus de producte, la qual cosa significa que els temps de canvi de producte han de ser reduïts al màxim possible.

I per si això no fos suficient, han de ser implementades estrictes normes de seguretat per així evitar situacions perilloses als treballadors o als consumidors. Un simple bolet d'emergència que deté tota la màquina, ja no és suficient. Quan es parla de funcions orientades a la seguretat, avui dia la màquina ja deu ser capaç de diferenciar entre treballs de configuració i manteniment duts a terme per personal qualificat i treballs de producció controlats per operaris que no tenen un coneixement tan tècnic.

Imagen
Per sobre d'això, la màquina de packaging ha de ser capaç de registrar totes les dades de producció a temps real i enviar aquesta informació als sistemes de planificació i control de més alt nivell. Això inclou identificar de forma clara qui està treballant amb la màquina en tot moment. Tenint en compte tota aquesta complexitat, l'operació de la màquina ha de ser el més senzilla possible; l'ideal és que la màquina ofereixi un maneig intuïtiu que no requereixi d'una formació exhaustiva per part dels operaris.

Estàndards de tecnologia en comptes d'especificacions dels fabricants

No és d'estranyar llavors, que aquestes exigències hagin modificat els hàbits que sempre hi ha hagut en les plantes de producció pel que fa a l'automatització. Per exemple, cada vegada és menys freqüent que els tècnics de la planta productiva accedeixin a la gestió dels autòmats de la màquina, hagut de sobretot a la complexitat de les màquines de packaging modernes. En canvi, s'han creat nous estàndards que defineixen des del comportament més bàsic de la màquina, la seva integració en les línies de producció i també com s'intercanvia la informació entre el control, la línia i la màquina internament. D'aquesta manera es pretén que la configuració del conjunt sigui més senzilla i que es generi un interface intel·ligible per a l'operari. Organitzacions com l'OMAC, ISA i IEC s'han reivindicat com a organismes on s'analitzen i dissenyen els estàndards de tecnologia del futur (com per exemple, PackML). Representat en tots els comitès i òrgans competents, B&R ha participat activament en totes les estandarditzacions de processos tots aquests últims anys.
El programari està remplazando cada vegada més als elements mecànics alhora que es redueixen els costos de producció
El programari està remplazando cada vegada més als elements mecànics alhora que es redueixen els costos de producció.

Compost per B&R

En els últims deu anys, cada vegada més fabricadors de maquinària han decidit usar B&R. Com a resultat, poden trobar-se màquines que inclouen B&R en un gran nombre de plantes innovadores a tot el món. Aquestes màquines són el resultat d'un procés intens centrat en la mecatrónica que persegueix l'optimització del rendiment i els costos. Molt sovint, aquesta optimització condueix a una estreta cooperació entre el fabricant de la maquinària i B&R. És per aquest motiu que B&R és capaç d'oferir-los avantatges únics als fabricants de maquinària innovadors:

- Enginyers amb gran experiència en la indústria.

- Accés directe a les funcions tecnològiques de PackML i la seva know-how.

- Una integració perfecta del control, gestió de dades i comunicació, tecnologies de seguretat, control d'eixos, robòtica, CNC i visualització.

- La possibilitat de dissenyar models de planta per a la seva simulació i la generació de codi automàtic basat en MATLAB/Simulink, així com també la possibilitat de combinar de forma senzilla la programació orientada a objectes en C++ amb els llenguatges de programació clàssics de l'estàndard IEC.

- Funcionis potents de programari orientades a la indústria de packaging que redueixen el temps de desenvolupament en permetre la reutilització de programari en un entorn de desenvolupament adaptat per a màquines modulars i escalables.

- Un únic bus de comunicació per a tot: Powerlink ofereix els temps de cicle més ràpids –en el rang de µs– i amb alta capacitat de transferència de dades.

- Una línia completa de maquinari modular per a màquines modulars.

Programari: l'element decisiu

Mentre que les màquines de packaging dels anys 70 eren únicament electromecàniques, avui dia la clau està definitivament el programari. Un programari d'alta qualitat és aquell que es desenvolupa a partir del coneixement i l'experiència dels fabricants de maquinària.

De ‘Una màquina = una única solució de programari’ als blocs modulars de mecatrónica

L'entorn de programació de B&R contribueix decisivament a la reducció de costos. Això s'aconsegueix eliminant la necessitat de components mecànics cars com a eixos verticals, lleves o canvis de lleva mentre s'incrementa la flexibilitat i qualitat del procés. L'habilitat de reutilitzar mòduls individuals de programari –independentment del maquinari que s'estigui utilitzant– i combinar-los segons el tipus de màquina o les demandes del client, representa el repte del futur. Mentre que altres fabricants només parlen de quins seran les tendències del futur respecte al programari, l'Automation Studio de B&R ofereix des de fa anys un entorn de desenvolupament en aquesta mateixa línia. Aquest inclou funcions ja implementades com el tall al vol, registres de marca i desbobinadores. Totes aquestes funcions estan basades en PLCopen i la seva implementació al programari de la màquina és ràpida i senzilla.

Programació independent del maquinari

Automation Studio fa possible el desenvolupament de programari independentment de la plataforma de maquinari que estiguem usant, la qual cosa permet que aquest es pugui reutilitzar tantes vegades com es desitgi en el projecte. Al seu torn, això permet gestionar diferents tipus de màquina o diferents variacions d'una única màquina en un mateix projecte.

Les exigències del programari de desenvolupament estan en contínuo creixement. Com a resultat s'ha obtingut un programari d'última generació que pot combinar el control d'eixos i la robòtica en una mateixa aplicació. Un únic autòmat pot d'aquesta manera, controlar un eix i un robot, habilitant o deshabilitant un o més servoaccionamientos durant el desenvolupament del programari o fins i tot durant l'execució de la màquina. Automation Studio és capaç de gestionar aquestes tasques mitjançant l'ús de l'anomenat 'Generic Motion Control'. Es pot integrar tot el control d'eixos, la robòtica i els canals de CNC, ajustant-se perfectament a les especificacions del client usant una única aplicació de programari. Mitjançant l'ús de 'Generic Motion Control' també és possible acoblar eixos completament diferents, com els eixos controlats per motors pas a pas, servomotores, motors de contínua, etc., la qual cosa proporciona encara més flexibilitat al procés. El dissenyador de l'aplicació pot llavors concentrar-se en el desenvolupament del procés de la màquina, cedint-li la gestió del maquinari al 'Generic Motion Control'.

Amb Automation Studio...
Amb Automation Studio, el programari pot ser desenvolupat independentment de la plataforma de maquinari utilitzada i ser reutilitzat tantes vegades com sigui necessari.

Una integració sòlida que garanteix una inversió segura

Una integració sòlida significa reduir el nombre d'interfícies, poder assignar el programari al maquinari de forma òptima i poder arribar a configurar adequadament cada element de l'aplicació. Això també requereix de l'ús d'una tecnologia de bus de camp sòlida. Per aquest motiu, Powerlink es converteix en la columna vertebral de la màquina. Temps de cicle ràpids i un jitter inferior a 1 µs no impedeixen una elevada capacitat de transferència de dades i un diagnòstic complet del servoaccionamiento. Tota la gamma d'eines de diagnòstic estan disponibles directa o remotament i sense limitacions. La integració de sistemes de visió en qualsevol part del procés, una eina molt potent per a la inspecció del producte, també pot realitzar-se a la xarxa de Powerlink.

Una integració sòlida i una màxima flexibilitat també poden ser aconseguides amb l'estàndard de xarxes openSafety. Amb aquesta tecnologia no hi ha limitacions tècniques a l'hora d'instal·lar sensors o actuadors. Això permet a la tecnologia de seguretat intervenir només quan sigui necessari. L'ús de tecnologies d'última generació com Safely Limited Speed, Safe Direction o Safely Limited Increment, vés-la per la seguretat dels operaris que treballen en zones de la màquina amb alt risc.

Empreses o entitats relacionades

B & R Industrial Automation Ibérica, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis