Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a OpenSafety: un protocolo seguro e independiente del bus
B&R presenta el primer protocol de seguretat obert adequat per a totes les àrees de la indústria

OpenSafety: un protocol segur i independent del bus

Redacció Interempresas02/07/2012
En l'àmbit de xarxes de comunicació basades en seguretat de dades, openSafety és una resposta a la demanda per a la uniformitat i la interoperabilitat entre tots els sistemes. Aquest nivell d'obertura i independència és considerablement més útil que els sistemes propietaris, i no només per als fabricants de maquinària. Els fabricants de sensors i actuadors, així com els dispositius relacionats amb la seguretat es beneficien en haver d'intervenir una sola vegada en el desenvolupament i la certificació. Així mateix, els usuaris de màquines es beneficien dels avantatges de reducció de costos i la perfecta protecció de les instal·lacions de producció.

Som éssers de costums: encara hi ha dissenyadors de sistemes d'automatització industrial ancorats als típics cablejats dependents de la tecnologia de control i els respectius busos propietaris, moltes vegades, per comoditat.

En els últims anys els sistemes de seguretat han provocat una revolució radical en la transferència de senyal de seguretat a través de bus de camp, principalment a través de xarxes basades en Ethernet, tals com Powerlink. Els avantatges sobre els sistemes tradicionals són clars: l'eliminació de la majoria del cablejat redueix significativament els costos i elimina una font notable d'errors. A més, en els sistemes de seguretat que utilitzen comunicació directa sense passar a través del controlador, es pot complir amb la normativa de seguretat requerida aconseguint moviments de major velocitat, la qual cosa significa un augment de la productivitat. Finalment, però no menys important, la integració de controladors i motors, com en el cas de B&R SafeMC, escurça la distància de frenat i permet distàncies de seguretat menors, per la qual cosa és possible construir màquines més petites i més econòmiques.

La trama de seguretat es transporta en la secció de dades d'usuari com una trama estàndard...
La trama de seguretat es transporta en la secció de dades d'usuari com una trama estàndard. Es compon de dos subtramas idèntiques, les quals estan protegides amb una comprovació independent. 

Com a resultat és fàcil entendre per què tots els fabricants de tecnologia de control i automatització apostin per la seguretat a través d'Ethernet Industrial. “Només hi ha un camí”, diu Stefan Schönegger, director de la unitat de negoci de B&R Open Automation, la labor de la qual és fer les tecnologies de B&R el més fàcils possible per utilitzar-la amb altres fabricants de sistemes i integradors. “Amb una sola excepció, tots aquests sistemes només poden funcionar junts amb el maquinari de control o sistema de xarxa dels respectius fabricadors. Això es deu en part a raons tècniques, però també a altres factors innecessaris tals com la política de monopoli impulsada pel mercat”. Això pot causar maldecaps per als fabricants de maquinària, ja que no sempre poden triar què controladors utilitzar en els seus productes, sinó que sovint han de seguir les demandes dels seus clients. Això posa en relleu l'únic avantatge real dels sistemes cablejats: una vegada instal·lada i certificada, la solució segueix sent la mateixa, independentment del controlador que s'utilitza.

Interoperabilitat gràcies al canal bàsic

“Un sistema de seguretat basat en un bus no ofereix aquesta independència, el preu de la qual és massa alt per als seus altres avantatges”, afirma Stefan Schönegger amb confiança. “Un dels principals objectius de desenvolupament d'openSafety va ser no comprometre l'autonomia del sistema de seguretat des del bus del sistema”. La solució es va trobar en el principi del canal bàsic, que permet la transferència segura de dades independentment del protocol de comunicació utilitzat i permet que sigui utilitzat en qualsevol bus de camp.

Això beneficia no només als fabricants de maquinària. Els fabricants de dispositius també obtenen un avantatge amb un temps més curt de llançament al mercat, ja que només han de passar pel desenvolupament i certificació una sola vegada. A més, una solució uniforme també requereix menys coneixements especials i disminuir costos logístics associats a la utilització de diferents productes i variacions.

OpenSafety és un estàndard de seguretat uniforme per a una línia de producció completa...
OpenSafety és un estàndard de seguretat uniforme per a una línia de producció completa, independentment del fabricant del controlador i l'estàndard de bus de camp que s'usi. Això permet tenir un bus independent estàndard openSafety per reduir els costos i temps d'arrencada de plantes de producció.

Georg Plasberg, cap de la divisió de Desenvolupament dels Sistemes de Seguretat Industrial i membre de l'equip directiu de Sick AG, important fabricant alemany de sensors, està d'acord: “En moltes aplicacions electròniques, la interoperabilitat de diferents sistemes s'ha convertit en pràcticament un requisit. Encara que anem a seguir per integrar tota la gamma de solucions propietàries en els nostres productes, crec que només aquells que puguin superar les limitacions de la xarxa utilitzant estàndards oberts de comunicació tindran èxit a llarg termini en aplicacions industrials. Per descomptat, ens esforcem per a aquest nivell d'obertura més enllà del nivell d'especificació i fins al nivell d'interfície dels sistemes d'enginyeria”.

Beneficis per als fabricants de dispositius i maquinària

Com a director gerent de l'empresa exportadora a nivell mundial Trumpf Maschinen Àustria Ges. mbH & Co. KG, Alfred Hutterer sap els desavantatges que es deriven de la falta d'interoperabilitat en la majoria de sistemes de seguretat. “Aquesta falta d'interoperabilitat entre diferents sistemes no només és cara, sinó que també augmenta el temps de llançament al mercat i impedeix una política raonable de compres permetent tenir altres alternatives de subministrament” va dir recentment en un debat celebrat per una revista de negocis d'Àustria en relació a l'estat de la tecnologia. I va afegir: “Les diferents escoles de pensament promouen les seves tecnologies individuals i fan que sigui difícil per als fabricants de dispositius de camp el desenvolupament maquinari que sigui compatible amb les diferents xarxes”.

Fabricadores de maquinària com Trumpf també es beneficien de la gamma estàndard openSafety, amb menys articles en comparació de les solucions propietàries i la capacitat d'utilitzar proveïdors alternatius quan sigui necessari. “Això no és un factor de menor importància, ja que la disponibilitat sempre juga un paper important en la decisió de les vendes i la contínua satisfacció del client”, admet Stefan Schönegger. “El tema dels coneixements específics també entra en joc per als fabricants de maquinària, ja que amb openSafety, els tècnics només necessiten ser formats en una sola tecnologia”.

OpenSafety, el primer protocol de seguretat obert i bus independent adequat per a totes les àrees de la indústria
OpenSafety, el primer protocol de seguretat obert i bus independent adequat per a totes les àrees de la indústria.

Beneficis per a les plantes de producció

A més dels avantatges de costos que els fabricants de dispositius són capaços de transmetre als fabricants de maquinària i els seus clients, les empreses de producció i els propietaris de màquines també poden beneficiar-se directament d'openSafety. L'homogeneïtat de productes i una aplicació àmplia i oberta també limiten les despeses en cursos de formació de tècnics i els costos per a l'adquisició de peces de recanvi. “Encara més, apareix una possibilitat completament nova”, diu Stefan Schönegger. “Gràcies a la independència d'openSafety del bus del sistema, és possible dotar de manera eficient a grups sencers de diferents màquines, robots i equips de manipulació, amb un sistema compartit de seguretat, creant així nous beneficis per a la productivitat, que no podria aconseguir-se en el passat amb les tecnologies convencionals”.

Empreses o entitats relacionades

B & R Industrial Automation Ibérica, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis