Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Cuando diseño eléctrico y automatización se dan la mano
Desenvolupament amb Automation Studio i Eplan Electric P8

Quan disseny elèctric i automatització es donen la mà

Philipp H. F. Wallner, Arquitectura de Sistemes de B&R Automation05/06/2012

5 de juny de 2012

Tradicionalment, els elements mecànics, elèctrics i d'uns altres CAU han estat separats i s'han desenvolupat seguint una seqüència rígida. En l'actualitat, aquestes disciplines s'estan unint en un mètode mecatrónico més integrat. Això no només facilita un desenvolupament més eficient sinó que també simplifica la coordinació entre els enginyers de les diferents disciplines. Per aquest motiu B&R integri les eines d'enginyeria professional ja existents en una única plataforma de desenvolupament funcional i transparent: Automation Studio.

Automation Studio proporciona totes les eines necessàries per desenvolupar i configurar una solució d'automatització com la creació d'aplicacions de control i HMI que combinen components per a control de moviment i tecnologia de seguretat entre uns altres. Aquestes eines s'integren mitjançant interfícies oberts i transparents que permeten l'elecció de la més adequada per a cada tasca, com Eplan Electric P8 per a planificació i disseny elèctric.

L'estreta cooperació entre B&R i Eplan, juntament amb un concepte ben plantejat, asseguren una eficiència òptima del desenvolupament...
L'estreta cooperació entre B&R i Eplan, juntament amb un concepte ben plantejat, asseguren una eficiència òptima del desenvolupament.

La interacció total facilita el desenvolupament en paral·lel

La interacció total entre Eplan Electric P8 i Automation Studio permet que el desenvolupament del projecte evolucioni en processos paral·lels. “Els nostres usuaris poden transferir fàcilment configuracions de maquinari i taules d'assignació d'I/S des de B&R Automation Studio, reduint el temps i cost de desenvolupament en evitar repeticions innecessàries i un flux de treball redundant”, explica Rainer Burgard, director de grans comptes en Eplan. Per als enginyers no podria resultar més senzill treballar amb aquestes dues eines. Abans la configuració de maquinari es realitzava manualment a l'entorn d'automatització encara que ja existia en l'eina ECAD. Amb Automation Studio i EPLAN Electric P8, els enginyers poden generar tant l'arbre de maquinari com la taula d'assignació d'I/S amb només prémer un botó. Les variables corresponents del procés s'ajusten i fusionen automàticament amb les variables existents de forma directa en Automation Studio. Una funció de comparació intel·ligent indica amb claredat quina components es van configurar en l'arbre de maquinari d'Automation Studio i quins components de B&R es van utilitzar en el plànol elèctric. L'usuari pot sincronitzar els projectes amb només uns quants clics del ratolí. B&R proporciona tots els macros d'Eplan que es necessiten per incorporar els diversos components de maquinari.

Sincronització mitjançant l'intercanvi d'enginyeria

Els mecanismes intel·ligents d'importació i exportació agiliten el flux de treball diari quan s'empren diverses eines de programari. B&R i Eplan van un pas més enllà ja que utilitzen funcions d'intercanvi per sincronitzar totalment l'esquema elèctric i el projecte d'automatització, assegurant que tots dos projectes estiguin sempre actualitzats. L'avantatge és evident: “L'intercanvi automatitzat de les dades evita errors que dels contrari podrien produir-se en el transcurs de la comunicació interdisciplinària, millorant així la qualitat del producte final. Això contribueix a reduir els costos de manteniment durant la vida operativa del sistema”, explica Heinz Fürnschuss, director tècnic de B&R, responsable del desenvolupament de l'interface per Eplan. “Les modificacions es poden realitzar de forma més ràpida, més senzilla i més econòmica perquè la documentació i el programari del sistema sempre estan sincronitzats i actualitzats”.

El pla elèctric i el projecte d'automatització estan totalment sincronitzats i actualitzats gràcies a les funcions d'intercanvi d'enginyeria...
El pla elèctric i el projecte d'automatització estan totalment sincronitzats i actualitzats gràcies a les funcions d'intercanvi d'enginyeria.

La propera generació d'eines mecatrónicas

Els camps de l'enginyeria mecànica, elèctrica i de programari estan cada vegada més interrelacionats amb la finalitat d'optimitzar l'eficiència. Com a resultat d'això existeix una necessitat urgent de redefinir els plantejaments convencionals en eines de desenvolupament. En el passat les diferents disciplines estaven aïllades, sense forma de comunicar-se entre si mitjançant funcions senzilles d'importació/exportació, mentre que les futures generacions interaccionaran de manera transparent per mitjà d'interfícies oberts que utilitzin mecanismes intel·ligents de sincronització. Es tracta d'un pas fonamental per als fabricants de maquinària cap a un control interdisciplinari del desenvolupament i una notable reducció de temps i costos.

Dins de l'àmbit del disseny elèctric i l'automatització, B&R i Eplan han establert un excel·lent exemple de treball conjunt entre dues eines de desenvolupament; alguna cosa que ha estat possible gràcies a un concepte ben plantejat i a una estreta cooperació entre ambdues companyies.

Aspectes més destacables:

  • Configuracions de maquinari directament importades des d'Eplan Electric P8
  • Ajust automàtic de les dades d'assignació d'I/S
  • Sincronització coherent del projecte mitjançant l'intercanvi d'enginyeria

Sobre l'autor

Philipp Wallner és llicenciat en enginyeria elèctrica especialitzat en automatització de processos per la Universitat Tècnica de Graz i és responsable de l'arquitectura de sistemes per a desenvolupament estratègic de programari en B&R.

Empreses o entitats relacionades

B & R Industrial Automation Ibérica, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis