Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Eficiencia energética y soluciones compactas
Equips Maplan per a elastòmers, silicones i TPE

Eficiència energètica i solucions compactes

Redacció Interempresas10/05/2012

10 de maig de 2012

Maplan, empresa representada per Coscollola Comercial, ha llançat tres nous desenvolupaments compactes i amb estalvi energètic. L'atracció tècnica és una màquina inyectora per a elastòmer amb injecció vertical superior, l'Edition MTF 400/100 amb comandament Cool Drive II. La sèrie Edition vertical ara ja comprèn un total de set models, amb 100, 160, 250, 320, 400, 650 i 800 tones de força de tancament, cadascuna en la versió Edition i Edition S. Recentment, s'ha afegit la versió de 3.200 kN. Segons Rudolf Eisenhuber, director de l'Àrea Tècnica de Maplan, les altres dues màquines tenen com a tema central la vulcanización dels cants amb goma, o dit d'una altra manera, la sobreinyección de cants amb TPE i el potencial futur en l'automatització de les aplicacions amb elastòmers.
MTF400/100 Edition S amb Cool Drive II
MTF400/100 Edition S amb Cool Drive II.

“Especialment en l'automoció notem un increment addicional de la importància dels elastòmers termoplàstics i també un increment general del seu ús. Amb les nostres solucions compactes i energèticament eficients tractem de fer justícia simultàniament a tots dos mons i establir estàndards en la injecció per modelo i en la vulcanización”, afirma Rudolf Eisenhuber, director de l'Àrea Tècnica de Maplan.

Màquines verticals amb elevada repetibilidad

La MTF400/100 Edition S compta amb una unitat d'injecció d'alta precisió Fifo amb un volum de dosatge de 400 cm3 garanteix una precisió de dosatge superior i una relació L/D constant. Un filtre curtíssim proporciona màxima pressió d'injecció directament sobre el motlle. A més, en estar refrigerada, no precisa retirar-se. En la pràctica la unitat plastificadora extensible simplifica sensiblement cada canvi de material. La sèrie Edition optimitzada ofereix un elevat rendiment en un espai reduït gràcies a la superfície de suport amb la qual explica, de només 2,3 m², i al fet que així mateix la superfície de subjecció ha estat ampliada en un 20%.

Eficiència energètica pura: MHF400/200 Edition horitzontal
Eficiència energètica pura: MHF400/200 Edition horitzontal.

Però el més rellevant és sens dubte el seu nivell d'eficiència energètica: els comandaments servo-hidràulics Cool-Drive II, que ja formaven part de l'equipament de sèrie de la versió S, fan possible que s'aconsegueixi un estalvi energètic de fins al 70% pel que fa a altres comandaments de màquines convencionals. I també el nivell de soroll d'aquest concepte d'accionament marca nous estàndards. La versió dels atemperadores DCI amb estalvi energètic proporcionen una atemperación òptima del motlle durant tot el cicle. A més, la màquina disposa del sistema Guareixi², únic per aconseguir l'optimització del procés en reduir dràsticament el temps d'escalfament. Guareixi² analitza i optimitza per a l'usuari tots els paràmetres fonamentals del procés: atemperación del motlle, temperatura del canal fred, temperatura del cilindre de plastificació, pressió, contrapresión i revolucions de la claveguera. I amb això s'obté una qualitat idèntica de la peça modelada. Les noves característiques del dispositiu de comandament de la màquina PC5000touch V3 es mostraran en Nuremberg. “Estem orgullosos del nostre comandament, i no només per la seva interfície Guareixi². En general és molt transparent i senzill d'usar”.

Automatització com a tendència: extracció amb un robot Fanuc de 6 eixos
Automatització com a tendència: extracció amb un robot Fanuc de 6 eixos.

Entre les seves noves característiques es troben: el suport multimèdia, el nou diagnòstic en línia, la funció de neteja, les funcions estadístiques addicionals. Possibilita l'execució d'un diagnòstic òptim. La nostra última versió aúna la precisió amb l'elevada repetibilidad, “la qual cosa fa que el procés amb una màquina Maplan sigui absolutament segur”, explica sobre aquest tema Rudolf Eisenhuber. Només queda esmentar l'aplicació: una peça fabricada amb un elastòmer fotoluminiscente d'última generació. La matèria primera provinent de Beele Engineering, Aalten (NL), posseeix una persistència lumínica de diverses hores. Aquest material resulta interessant per a elements de seguretat, objectes per a orientació ràpida o fins i tot des del punt de vista del disseny.

Multitalento amb marc C: MTTF100/40C Cool Drive II, facultatiu per la sobreinyección o vulcanización de finals
Multitalento amb marc C: MTTF100/40C Cool Drive II, facultatiu per la sobreinyección o vulcanización de finals.

Automatització d'inyectoras per a elastòmers prenent com a exemple la màquina horitzontal 200 to Edition

El model MHF400/200 Edition posa de manifest el tema de l'automatització amb un robot de sis eixos. En general, un robot de 6 eixos per a la transformació d'elastòmers és més aviat poc freqüent fins ara, admet Rudolf Eisenhuber. “A mesura que augmenta la quantitat de cavitats o la complexitat, el tema es posa més interessant. En tot cas, en l'automatització d'acabats amb elastòmers existeix encara un alt potencial. Una altra contribució a la consolidació del nivell de la producció a Europa”. El model MHF400/200 Edition també es troba equipat amb la més nova tecnologia de comandament PC500touch V3 amb interfície Guareixi². En aquest cas s'utilitza també una unitat d'injecció d'alta precisió Fifo, però aquí es disposa de manera horitzontal. Això dóna com resultat un espai ocupat de 3,6 m² sense considerar els mecanismes de desmoldeo. Es fabriquen polseres de cautxú de silicona. El motlle d'injecció amb canals freds ho subministra RO-RA Aviation Systems, de Schörfling am Attersee (Àustria). El motlle compta amb un canal de refredament de doble entrada puntiforme activament regulat amb dues cavitats. Com a robot d'extracció s'empra un Fanuc M710iC/50I de 6 eixos, amb arpa de RO-RA. La cèl·lula de fabricació treballa de manera completament automàtica, sense deixar rebabas i sense necessitat de mecanitzats posteriors.

Complementació programa; la sèrie Edition ara també amb una versió de 3.200 kN (MTF3200/400 Edition)
Complementació programa; la sèrie Edition ara també amb una versió de 3.200 kN (MTF3200/400 Edition).

Vulcanización i revestiment de finals d'última generació

Maplan desenvolupa també el model MTTF100/40C amb marcs en forma de C. Es tracta d'una màquina inyectora vertical per a elastòmers, amb tancament superior. Els marcs en C sense columnes es caracteritzen per una enorme rigidesa de formes. Les màquines Maplan amb marcs en C ofereixen avantatges ergonòmics i de manipulació: permeten a l'operador un accés lliure a l'espai de muntatge dels motlles. Les màquines d'aquest tipus estan fetes per la vulcanización de finals, l'encapsulamiento de cristalls, per a elements aïllants, peces de motlle, taps o peces de 2 K. Hi ha disponible una alternativa a la vulcanización, una versió TPE en forma d'unitat inyectora vàlida per a termoplàstics.

Rudolf Eisenhuber, director de la secció tècnica de Maplan
Rudolf Eisenhuber, director de la secció tècnica de Maplan.

Empreses o entitats relacionades

Coscollola Cial, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis