Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Soluciones económicas para el reciclado directo de recortes
Getecha permet la seva recuperació mitjançant un procés integrat en la línia d'extrusió

Solucions econòmiques per al reciclat directe de retallades

Redacció Interempresas24/10/2011
El reciclat directe de retallades laterals i centrals està considerat per la indústria de l'extrusió de film i làmina com el mètode de recuperació més eficient. Durant el procés de producció, el sistema recull els residus, els granula i els alimenta de nou a l'extrusora. Aquest procés té un doble repte: el cicle ha de ser econòmic i el material reprocesado ha de tenir la màxima qualitat. Getecha, representat a Espanya per Coscollola comercial, ofereix solucions integrades en el procés fetes a la mesura de cada client.

Mitjançant el reprocesado directe de les retallades laterals i centrals, les empreses de la indústria dels plàstics redueixen costos en reduir les seves compres de matèria primera. Al mateix temps, mitjançant la granulació externa central, estalvia en recursos requerits per al transport, magatzematge i el processament del granulado. Això significa que Getecha ofereix solucions innovadores diferents pel reprocesado integrat en el procés de retallades, per al fabricant de films i plaques. Els sistemes de circuit tancat dissenyats per a altes velocitats de línia i alts nivells d'eficiència en els costos, estan ajustats a les línies d'extrusió dels fabricants i als diferents tipus de film. En situacions de tres a cinc torns, s'amortitzen en menys d'un any.

Fins i tot a altes velocitats el sistema funciona sense problemes
Fins i tot a altes velocitats el sistema funciona sense problemes.

Qualitat del granulado

Pel que fa a l'assegurament de la qualitat, els enginyers de Getecha donen molta importància a assegurar que no hi hagi una càrrega tèrmica addicional en el material alimentat ni en el granulado durant el procés de reprocesado. També s'asseguren que el material reciclat no tingui cap contaminant. Els plàstics higroscòpics o càrregues es processen directament, la qual cosa significa que no poden absorbir humitat. Les velocitats adaptables del rotor del granulador i els filtres dissenyats especialment eviten els problemes i partícules de pols en el procés productiu. També destaca el bajísimo nivell de soroll.

Un exemple pràctic del reprocesado directe de retallades laterals i centrals s'està realitzant en dues línies d'extrusió ja en marxa. En la fase de precorte i de fabricació, es recullen tires de 100 mm d'amplària i a 350 m/min i se succionen a través de tubs fins a un triturador per a la seva posterior granulació. La granulació fina es duu a terme per un granulador central Getecha RS 4506 amb una capacitat de producció de fins a 500 kg/h. El circuit es tanca retornant el material reciclat a l'extrusora principal mitjançant un transportador de claveguera desenvolupada per Getecha, disponible en diferents versions. Aquest sistema pot processar retallades de films molt prims de PE, PP i LDPE films (12 µm), al que se suma que totes les unitats que emeten soroll estan situades en un cubiculum amb aïllament sonor.

Un desenvolupament de Getecha...
Un desenvolupament de Getecha: el transportador de claveguera alimenta l'extrusora principal de forma controlada amb el granulado fi, prèviament processat en el granulador.

Les càrregues requereixen eliminació de pols integrada

El triturado i tornada de les retallades de pel·lícules d'ABS/PP amb molt contingut en càrrega que tenen diversos mil·límetres de grossor suposa una gran exigència per a la tecnologia d'eliminació de pols. Els enginyers de Getecha ho han resolt integrant un sistema d'extracció per buit en el sistema de circuit tancat. En la part del cicló el material es dirigeix a través d'una vàlvula rotatòria i l'aire de sortida es neteja mitjançant filtres de cartutx. Una altra característica especial d'aquest sistema és el granulador silenciós RS 3004-I amb dues preses separades les velocitats de les quals estan regulades per un convertidor de freqüència. La sincronització de la velocitat d'entrada amb la de sortida de la línia d'extrusió es duu a terme automàticament mitjançant un potenciòmetre rotatiu en el control del granulador, una especialitat de de Getecha.

També per a làmina

En el camp de les làmines, també existeix un sistema per a la recuperació de retallades, col·locant una cortadora sota la zona de refredament de la línia d'extrusió. Amb les làmines més gruixudes (15 mm i més) la cortadora està al mateix nivell que la làmina. El residu cau a un transportador i s'alimenten en continu a un granulador RS 3004 o RS 3806 o alternativament a un contenidor, per després passar directament a l'extrusora. Quan es tracta de plaques escumejades s'utilitza una claveguera alimentador més per retornar el material reciclat amb la finalitat d'evitar la separació dels materials per les diferents densitats del material verge i el recuperat.

En el camp de les làmines, també existeix un sistema per a la recuperació de retallades...
En el camp de les làmines, també existeix un sistema per a la recuperació de retallades, col·locant una cortadora sota la zona de refredament de la línia d'extrusió.

Empreses o entitats relacionades

Coscollola Cial, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis