Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Motan expondrá en Fakuma y Powtech sus mejoras de producto
El sistema Spectrocolor G ingressa al mercat de l'extrusió amb la seva versió volumètrica: Spectrocolor

Motan exposarà en Fakuma i Powtech les seves millores de producte

Redacció Interempresas20/09/2011

20 de setembre de 2011

En Fakuma 2011 (del 18 al 22 d'octubre de 2011) Motan, representada per Coscollola Comercial, exposarà una varietat de millores de productes en els següents camps de la gestió de materials: assecat, transport, barreja, pigmentació i dosatge. En particular, es destaquen el Luxor 80/120/160 i el Spectrocolor G. Els visitants gaudiran de diversos formats de visualització que els permetran conèixer exemples d'aplicacions. Aquests exemples pretenen demostrar que la marca pot oferir solucions segons l'aplicació, dissenyades per al processament sostenible, econòmic i sense inconvenients en totes les disciplines dels plàstics. La marca estarà en el stand 1111 del pavelló B1 de la fira de Friedrichshafen, Alemanya.

La sèrie de generadors d'aire sec i de rendiment comprovat, de 250 a 2400 m3/h es va expandir amb tres noves mesures: els models Luxor 80, 120 i 160. Amb aquests nous equips, la gamma compta amb deu models i tots ells dissenyats per a l'assecat centralitzat de tot tipus de grànuls de plàstic; especialment, per a materials d'alta gamma i plàstics d'enginyeria en grandàries de lots que es canvien amb freqüència. S'han agregat noves funcions, com el transport de fins a 16 recipients d'assecat i 24 carregadores de material per a màquines. Així mateix, es poden emprar fins a tres sopladores de transport. Qualsevol d'aquestes versions avançades es pot incorporar tots els sistemes d'assecat en els tambors que ofereix Motan. A més, aquests tambors d'assecat de la sèrie de 100 a 2.400 litres s'han expandit amb els tambors del sistema LBA, amb una capacitat de 15, 30 i 60 litres. Igual que els models de major volum, estan equipats amb totes les opcions bàsiques.

Els models Luxor 80/120/160 s'han actualitzat per obtenir una versió avançada gràcies a l'agregat d'un procés de doble circuit amb dos sopladores i un sistema de regeneració de calor de circuit tancat. D'altra banda, la inclusió de vàlvules pneumàtiques millora l'estabilitat del procés. Els models Luxor 80, 120 i 160 generen 80, 120 i 160 m3/h d'aire sec amb un punt de rosada constant de fins a -40° C. Els cartutxos de tamís molecular instal·lats funcionen de manera alternativa. D'aquesta manera, s'obté una provisió contínua i segura de material uniformement sec per a les màquines processadores. Els tres nous models van ser dissenyats per aconseguir una capacitat màxima de fins a 70/100/140 kg/h de material.

Detall de la porta del model Luxor
Detall de la porta del model Luxor.

En Motan asseguren que els seus usuaris han confirmat que aquesta tecnologia ofereix una gestió estable del procés, un ús mínim d'energia i un procés d'assecat que no es veu afectat per l'aire de l'ambient. D'aquesta forma, "la marca pot garantir els millors resultats d'assecat, àdhuc en climes tropicals. Aquestes característiques satisfan la demanda creixent de tecnologia de processament d'avançada en el sector dels assecadors petits. Amb aquests models, s'aconsegueix el processament simultani d'una varietat de matèries primeres de grau elevat o els canvis ràpids de material de manera sostenible. No existeixen temps de detenció i no és necessari esperar per les matèries primeres que s'han de processar", afirmen.

En aquest petit sistema, el paquet d'estalvi d'energia ETA plus es posa en funcionament per a l'assecat de materials. En aquest cas, la funció d'organització d'assecat es combina amb el control del flux d'aire. La quantitat d'aire del procés i l'ajust de la temperatura d'assecat es controlen de forma analògica segons les necessitats d'energia de la capacitat de tractament del material. ETA plus evita l'assecat a l'excés o insuficient i garanteix la màxima qualitat d'assecat possible dels grànuls amb nivells mínims d'humitat residual. Si els hi compara amb els assecadors convencionals, ara és possible aconseguir una reducció del consum d'energia superior al 60%.

El monitor color amb pantalla TFT tàctil permet la navegació interactiva dels menús, la qual cosa facilita considerablement l'operació dels equips. Els usuaris poden seleccionar tots els paràmetres essencials per al material de la seva elecció a partir d'un banc de dades precargado. Així mateix, les fórmules pròpies es poden emmagatzemar en un banc de dades independent. Una vegada que l'usuari ha seleccionat en el grànul de la seva elecció, el sistema ETA plus assumeix el control automàtic del procés. Tots els paràmetres necessaris per al procés d'assecat s'emmagatzemen en la base de dades. L'equip s'adapta (en els aspectes de quantitat, condicions, estiu, hivern, dia o nit) i continua amb el procés d'assecat complint tots els requisits i fent un ús eficient de l'energia.

Spectrocolor G, l'extrusió sostenible

Tant la indústria del processament de plàstics com la de fabricants de maquinària per a plàstics enfronten el doble desafiament de satisfer els requisits més exigents de qualitat en la producció i aconseguir, al mateix temps, mantenir els costos fixos en un nivell sistemàticament baix. La barreja i dosatge de diferents materials per al seu processament ocupa el primer lloc en la llista de prioritats: la precisió de les formulacions i la seva constància són fonamentals per aconseguir la qualitat dels productes i, en definitiva, aconseguir la rendibilitat.

A més del know-how de Motan en els sistemes de barreja i dosatge amb les unitats Graviblend i Graviplus, el sistema Spectrocolor G ara ingressa al mercat de l'extrusió amb la seva versió volumètrica Spectrocolor V. Motan, d'aquesta forma, expandeix la seva oferta de productes, dissenyada per cobrir totes les àrees de la barreja i dosatge volumètric i gravimétrica de materials.

El disseny modular i compacte de Spectrocolor G per al dosatge per pèrdua de pes (LIW) de remolidos i materials granulars que flueixen fàcilment li ofereix a l'usuari una unitat amb una bona relació entre preu i rendiment. Les àrees d'aplicació tradicionals són la d'extrusió amb una sola claveguera amb alimentació per inundació i la d'extrusió amb doble claveguera amb alimentació per claveguera buida. Això significa que queda coberta tota la varietat de producció, inclosos els tubs, els perfils, les pel·lícules planes, les pel·lícules colades i les planxes de plàstic. Segons fonts de l'empresa, "una sèrie de proves exhaustives, en condicions d'operació contínua, confirmen un elevat acompliment de dosatge acompanyat d'una constància de dosatge de fins a un 0,5%. Això permet garantir una repetibilidad precisa i confiable, a més d'una elevada confiabilitat en el procés".

Un dels models de la sèrie Luxor de Motan
Un dels models de la sèrie Luxor de Motan.

El Spectrocolor G és apte per a l'addició de sis components amb una capacitat respectiva d'entre 0,2 i 1200 kg/h per eix de dosatge. Totes les peces metàl·liques que entren en contacte amb els grànuls de material estan construïdes en acer inoxidable; totes les tremuges de pesaje estan equipades amb visors de vidre per permetre la inspecció visual del nivell d'ompliment. El calibratge automàtic i l'emmagatzematge de dades de receptes per a una sèrie de fórmules de barreges són funcions estàndard. A fi de monitorear la qualitat del producte, les quantitats pesades i barrejades es comparen de manera constant amb els valors nominals per mitjà del control de retroalimentació.

L'intercanvi de dades, el control de dades i la connexió en xarxa dels registres de dades del procés LIW s'aconsegueixen per mitjà d'una interfície Ethernet que permet un maneig complet dels materials. Una petita PC, amb una pantalla tàctil de 5,7" color es comunica amb Soft-SPS. La tecnologia Spectrocolor G pot intercanviar informació amb bases de dades i sistemes de gestió del procés BDE per mitjà d'un servidor OPC opcional.

Alimentadors de tremuges Metre

Quan es tracta d'aconseguir el control segur i econòmic del procés en la manipulació de pólvores (com PVC i CaCO3) per a sistemes de formulació i/o extrusió, la família d'alimentadors de tremuges Metre P, que Motan va presentar al mercat a finalitats de 2010, exerceix, segons afirmen, "un paper fonamental". Els visitants de Powtech 2011, que es durà a terme de l'11 al 13 d'octubre de 2011, en Nuremberg, Alemanya, podran veure encara més en el stand de Motan (7-431, en el pavelló 7).

Els alimentadors de tremuges Metre P es van desenvolupar específicament per a l'operació contínua, neta i segura durant les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana i requereixen poc manteniment quan transporten matèries primeres tipus N (que no flueixen fàcilment) i tipus F (que flueixen fàcilment). Per aconseguir aquest acompliment, els sistemes estan equipats, com a unitats integrals de la gamma de productes de Motan, amb interfícies de control i mecàniques de provat acompliment. Per tornar a omplir les unitats de 15 i 50 litres, la llengüeta de descàrrega activa la bomba de buit per mitjà d'un senyal.

El motiu de l'èxit i la confiabilitat del procés radiquen en el fet que, segons afirmen, "resulta impossible que es formin obstruccions o grumolls". Les geometries de les llengüetes de descàrrega es calculen de manera empírica, per computadora i sota condicions de laboratori; per tant, es garanteix una confiabilitat sostenible. Les unitats de major volum, que aconsegueixen una capacitat de producció de 1000 kg/h, tenen una obertura de 260 mm de diàmetre per al flux de material.

Tres dels models Metre P de Motan
Tres dels models Metre P de Motan.

La seriï Metre P està disponible en tres mesures: la unitat compacta, amb una producció de 200 kg/h i una capacitat de 10 litres (cicle); la unitat mitjana, amb una producció de 500 kg/h i una capacitat de 25 litres; i la unitat de major volum, amb una producció de 1000 kg/h i una capacitat de 50 litres. Les classificacions F, per a pólvores que flueixen amb facilitat, i N, per a matèries primeres que no flueixen amb facilitat, s'apliquen a les tres unitats. Els contenidors alts, cilíndrics i prims es produeixen amb acer inoxidable electro poliment i això els fa resistents, summament duradors i fàcils de mantenir.

La qualitat dels filtres és el punt inicial i el final en aquesta tecnologia de processament. El transport de substrats i substàncies en pols exigeix l'ús de microfiltros en l'aire de transport. En les unitats Metre P, Motan utilitza diversos cartutxos de filtre. Aquests filtres d'estel es caracteritzen per comptar amb una superfície summament àmplia i un revestiment de Teflon, per mitjà de la qual es capturen, acumulen i filtren les partícules de pols més fines i diminutes dins del rang dels micrones. Amb el model Metre P compacte, que té una producció de 200 kg/h i 10 litres de volum, s'utilitzen quatre cartutxos de filtre. En la unitat mitjana (amb una producció de 500 kg/h i 25 litres de volum) i la unitat més gran (amb una producció de 1000 kg/h i 50 litres de volum) s'utilitzen set cartutxos de filtre.

Gràcies a la decisió de Motan d'utilitzar un sistema de captació de pólvores amb toveres automàtiques d'aire, tant durant l'operació com en el procés de transport, la neteja, el manteniment segur i la cura de l'equip en la gamma de productes Metre P es van millorar encara més. Dins d'una seqüència definida i programada, el corrent de tornada de la tovera descarrega de manera pneumàtica els cartutxos indicats, és a dir, conjunts de quatre o set que s'activen de manera selectiva o seqüencial tan sol un segon abans de finalitzar el cicle de transport.

Empreses o entitats relacionades

Coscollola Cial, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis