Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ayri11, un encuentro empresarial diferente para el sector de la robótica
Celebrat en el TecnoCampus de Mataró (Barcelona) els dies 1 i 2 de juny, va comptar amb la participació de les empreses més capdavanteres d'aquest àmbit

Ayri11, una trobada empresarial diferent per al sector de la robòtica

Esther Güell25/07/2011

25 de juliol de 2011

Fins a nou empreses capdavanteres del sector de la robòtica van participar en les primeres jornades Ayri11 —Automatització i robòtica industrial— organitzades en les instal·lacions de Tecnocampus Mataró (Barcelona) els dies 1 i 2 de juny passat. Aquestes empreses —ABB, B&R Automation, Fanuc Robotics Europe, Festo, Kuka, Yaskawa Motoman, Omron, Schunk i Stäubli Robotics— van mostrar solucions industrials, exposades mitjançant conferències tècniques i cursos pràctics, impartits de forma simultània.

El TecnoCampus de Mataró va oferir en una sola superfície un espai dinàmic on tenien cabuda els stands de les nou empreses participants, les cinc revistes professionals patrocinadores —entre les quals es trobava Interempresas— i un auditori multimèdia amb aforament per 350 persones.

Ayri11 ha estat una idea innovadora que va captar l'interès de tots els seus assistents aprofundint l'intercanvi d'experiències professionals. Els visitants van ressaltar l'experiència positiva dels cursos pràctics en grups reduïts que van facilitar una proximitat a les empreses expositores i van ser òptims per fer networking.

TecnoCampus de Mataró va oferir en una sola superfície espai per donar cabuda als stands de les 9 empreses participants...
TecnoCampus de Mataró va oferir en una sola superfície espai per donar cabuda als stands de les 9 empreses participants, les cinc revistes professionals patrocinadores —com Interempresas— i un auditori multimèdia amb aforament per 350 persones.

Contingut didàctic de cursos i conferencies

Solucionis per a moviments mecatrónicos, visió integrada, simulació d'estacions robotitzades, maneig de robots a nivell usuari, automatització amb moviments angulars, elecció dels equips adequats, generic motion control, solucions pick&plau, etc.

cal destacar a més que els participants van obtenir un certificat en cada curs realitzat.

Paral·lelament, a l'auditori s'impartien conferències sobri: solucions de manipulació, automatització integrada a l'entorn de la robòtica, robots intel·ligents, conceptes fonamentals per a l'estalvi energètic, robots i màquina eina, evolució en l'ampliació dels eixos en la robòtica industrial, x-stream automation, novetats per a la indústria del paletizado, solucions múltiples en programari per cobrir les diverses necessitats de robotización.

El fòrum Ayri11 continua, amb més de 100 contactes en Linkedin
Els minicursos tècnics van donar l'oportunitat a les empreses d'explicar de manera didàctica les seves solucions i productes triats...
Els minicursos tècnics van donar l'oportunitat a les empreses d'explicar de manera didàctica les seves solucions i productes triats.

En xifres...

Van assistir a Ayri11 un total de 125 visitants que, en la seva majoria venien d'empreses catalanes. No obstant això, cal destacar també l'assistència de professionals procedents del País Basc, Madrid i Llevant, així com des d'altres comunitats com Andalusia, Aragó, Astúries, Castella, Galícia i fins i tot des de Portugal.

Després d'Ayri11 els seus organitzadors van realitzar una petita enquesta per conèixer la seva valoració:

  • Interès general en les conferències: 8
  • Qualitat dels ponents i empreses: 8
  • Tornaria a participar la propera vegada?: 9
Imagen

Entrevista a Javier García Gerpe, president d'Ayri11

Què va motivar a la creació d'Ayri11?

Buscàvem alguna cosa pràctic, de costos molt reduïts, que anés més que unes jornades de portes obertes d'una sola empresa i més que una jornada de formació interna. Realitzat amb unes determinades empreses (inicialment pensem en 5-6 empreses i al final van ser 9), amb un temps molt limitat i amb un tema molt fitat, en una sola jornada. Aquest factor temps ha suposat fins i tot que alguns dels participants es ‘queixessin’ perquè els minicursos els van semblar massa curts, la qual cosa pugues em porta a pensar que la informació va ser molt interessant. Així que ens estem plantejant allargar potser 15 minuts més aquests minicursos.

I malgrat que totes les valoracions rebudes han estat d'excel·lents, sí veiem algun potencial de millora. No quant al format i la durada, que ho considerem gairebé immillorable.

Quines diferències hi ha respecte a altres esdeveniments?

Una fira industrial, com l'EMO d'Hannover, és alguna cosa necessari i que ho seguirà sent. L'objectiu de les empreses és vendre la seva imatge corporativa i presentar els seus productes, prototips i, segons el resultat d'aquesta presentació per continuar amb el seu desenvolupament... I això no és substituïble. No estic en absolut d'acord amb qui opina que les fires aniran desapareixent, jo crec que és totalment necessari. Potser en menor quantitat de les quals tenim, i potser el major hándicap de les fires nacionals, el repte amb el qual hauran de lluitar més és la facilitat econòmica de viatjar; avui dia costa el mateix comprar un vol a Hannover o Munic que a Madrid o Bilbao. Si l'empresari atorga 2-3 dies al seu empleat per visitar una fira, potser aquest preferirà visitar un país estranger abans que quedar-se a Espanya. Així que les fires nacionals hauran de buscar un atractiu.

En aquest sentit sí pot haver-hi problemes de continuïtat però el que qüestioni de manera general les fires industrials crec que s'equivoca. Seguiran sent importants. L'objectiu de relacionar-se amb clients, quants més millor, es podrà seguir fent de forma idònia en aquestes fires industrials. Alguna cosa totalment diferent a l'objectiu de les jornades Ayri11. Nosaltres busquem grups reduïts, per donar formació tècnica, no comercial, busquem el networking, alguna cosa impossible de fer en una fira en què s'atenen a 400 visitants en una setmana, presentar aplicacions, solucions. Com a fabricadors, cadascun en el seu sector, tenim d'alguna manera l'oportunitat d'aportar alguna cosa a nivell didàctic. No vendre el producte sinó mostrar-los què es pot fer amb ell. El valor afegit del nostre producte és millorar en aquella o una altra aplicació el rendiment de la fàbrica del client final. El que no té sentit a gran escala.

I no és un tema comercial. Ayri11 no guanyarà diners amb els seus esdeveniments: donar cursos tècnics durant una hora a 5 persones, al preu de 40 euros per participant, dóna per cobrir despeses.

Després d'aquesta primera experiència, què cal millorar?

Principalment les conferències. En aquestes sí hem vist un potencial de millora per a les properes edicions. Si ben van ser de tipus tècnic, amb una presentació de la identitat corporativa i la història de l'empresa, però potser va faltar contingut d'aplicació. L'aplicació és el que ens interessa, no el contingut del catàleg, per a això estan les fires industrials.

A nivell pràctic es dóna un curs sobre el tema que hagi triat cada empresa, que no té per què estar relacionat amb l'aplicació estavella que ells consideren que mereix la pena mostrar a la zona de conferències. Però en definitiva, hem tingut un 90% de bones presentacions, amb aquest marge de millora, i un 100% de minicursos pràctics que han sabut presentar el tema del títol triat, amb un mostrari molt elaborat i amb tècnics molt preparats presentant-los.

I ara, què?

Doncs la veritat és que aquest èxit ens exigeix a plantejar-nos noves edicions. Així que al setembre o octubre volem convocar una reunió amb els nou participants i els sis candidats que es van quedar fora per veure com convertim aquest concepte en un esdeveniment anual o bianual. Està per decidir, encara que considero que és més convenient que sigui bianual, amb una propera edició en 2013, però cal decidir-ho tenint en compte totes les opinions que s'exposin en aquesta reunió.

Però el concepte passa per estandarditzar els stands, on es realitzen els minicursos, donar un enfocament clarament aplicació-solució a les conferències i mantenir molt reduït el nombre de visitants. Volem donar formació i això no és possible en grans grups. Cal limitar l'assistència a cada minicursos a 10 persones a fi de fomentar el networking, l'intercanvi d'opinions i experiències, alguna cosa molt positiu per al visitant i el docent.


D'esq...
D'esq. a dcha: Sergio Hassan, màrqueting, logística i instal·lacions d'Ayri; Uwe Tschiersche, responsable de minicursos tècnics i muntatge i desmuntatge; Javier García, president i propietari del fòrum en Linkedin; Brigit Solzbacher, màrqueting i relacions públiques; Susana Campos, responsable de comptabilitat, pressupostos i finances; i Rick Kleijer, suport logístic i muntatge i desmuntatge. Humberto Rodríguez —que no apareix a la foto— es va encarregar de les RR PP, comercials, màrqueting, i gestió de mitjans digitals d'Ayri11.
Més enllà de la seva periodicitat, està previst convertir-ho en itinerant?

No és que ho tinguem previst, sinó que ens estan arribant ofertes per part de recintes firals per incloure aquest format en fires industrials. Al marge de la mateixa, però dins del recinte i en les mateixes dates. Amb una sala per celebrar un Ayri, explicant també amb les sales de l'espai firal per a les conferències. Per exemple, un fabricant d'una determinada màquina o un determinat robot, seguirà presentant la seva empresa i productes en la fira, però potser li interessa mostrar un robot o un dispositiu concret en un petit stand en una nau annexa en la qual està s'estigui donant formació. Una formació que bé pot ser a futurs professionals o a professionals en actiu, que de fet han suposat un 90% dels participants a Ayri11.

Com es van triar els assistents a Ayri11?

Es van ser confirmant per ordre d'entrada i les invitacions es van realitzar a través de la base de dades aportada per Ayri11. A més, les pròpies empreses participants van poder convidar als seus clients. La major part han estat professionals del sector i, en menor quantitat, professors universitaris, interessats pels títols dels cursos. I és que una qüestió destacada d'aquestes jornades és que abans de celebrar els minicursos, les empreses ja sabien qui els anava a visitar, alguna cosa que en general no ocorre en les fires industrials de gran proveïment. En aquest esdeveniment, tots els expositors qui, i a quina hora, visitaria les seves instal·lacions en Tecnocampus. Això els permetia enfocar, incorporar variacions al programa, sempre dins del temari triat.

En Ayri vam poder veure exposant a fabricants del mateix sector. De fet, competidors entre si... Com es va gestar aquesta idea d'exposar junts?

Els esdeveniments en què normalment les empreses fabricadores participem, ja siguin jornades a casa dels clients o fires industrials, mai permeten especificar els avantatges d'un article. Aquesta possibilitat, dins de l'estrès d'una fira industrial, o en el context comercial com és la visita a casa del client, no existeix. Trobar-se tots dos per fer una visita didàctica sobre el que pot oferir l'empresa només era possible, fins ara, fer-ho en el format de portes obertes. Si tu li ofereixes a un client venir a les teves instal·lacions per parlar-li dels teus productes, és difícil que se senti suficientment atret per venir una vegada i una altra. No obstant això, si cada vegada que li crides li presentes, o acompanyes la teva presentació amb solucions i cursos d'altres fabricants del mateix sector, aconsegueixes un còctel perfecte, i que faltava i que té buit entre els altres mètodes de màrqueting. Però insisteixo que no substitueix a cap fira industrial o altres iniciatives. És alguna cosa que ha de conviure amb el que coneixem fins ara.

Empreses o entitats relacionades

B & R Industrial Automation Ibérica, S.L.U.
Festo Automation, S.A.U.
Kuka Iberia, S.A.U.
Omron Electronics Iberia, S.A.U.
Stäubli Española, S.A.U.
Yaskawa Ibérica, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    31/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    29/07/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis