Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a SSI Schäfer crea una solución orientada al futuro para Budweiser
Amb aquest projecte ha augmentat considerablement la seguretat de processos del fabricador cervecero

SSI Schäfer crea una solució orientada al futur per Budweiser

Redacció Interempresas08/07/2011

8 de juliol de 2011

SSI Schäfer ha creat i realitzat un concepte avantguardista d'intralogística en České Budějovice (Budweis) per a la fàbrica de cervesa tradicional txeca Budweiser Budvar. Amb la tècnica més moderna, la integració de RFID i un sistema de gestió de magatzems (SGA) exactament adaptat, s'han automatitzat àmpliament els complexos processos de magatzematge amb un aprofitament òptim d'espai.
Seu de la cerveseria txeca Budvar
Seu de la cerveseria txeca Budvar.

Entre els experts de cervesa, la Budweiser Lager de la cerveseria txeca Budvar és considerada com una de les millors cerveses del món. Des de l'any 1265 s'està produint cervesa a la ciutat České Budějovice i des de finals del segle XIX, aquestes delícies provenen de la cerveseria accionarial txeca, antecessor directe de la fàbrica de cervesa Budweiser Budvar. La fàbrica produeix actualment al voltant d'1,3 milions hectolitres de cervesa a l'any, dels quals gairebé la meitat de la producció s'exporta a uns 50 països per tots els continents, on només a Alemanya es venen cada any més de 200.000 hectolitres Budweiser Budvar, mostrant una tendència a l'alça.

La modernització i el contracte per a la seva execució

Davant aquest motiu s'està realitzant des de l'any 2005 una contínua modernització de les línies d'embotellat i de la logística interna. Les recents millores són el magatzem de gran altura de 26 metres i en els seus tres passadissos, i directament vinculat a la producció, hi ha disponibilitat de 3000 ubicacions de magatzematge de palés amb un pes de fins a 900 quilograms. El contracte per a l'execució del projecte, inclòs el concepte de logística, edificació de sostre i parets, construcció d'acer i tècnica de transport per palés, es va adjudicar després d'una convocatòria als especialistes en Intralogística SSI Schäfer, Giebelstadt, com a contractistes generals. Segons explica Pavel Panek, director Logístic i de Compres de la cerveseria Budvar, “Necessitàvem una solució que satisfés nostres complexes exigències amb la tecnologia més moderna i els principals objectius van ser entre uns altres un major ús de l'espai limitat existent, un control de procés del 100 per cent, el seguiment en temps real i la integració del nostre magatzem en bloc amb RFID en el nou sistema de gestió de magatzems, el qual està integrat en el sistema existent ERP. SSI Schäfer ens ha ofert el millor concepte amb una bona relació de preu / rendiment”.

Vista vertical del magatzem de gran altura amb totes les seves guies
Vista vertical del magatzem de gran altura amb totes les seves guies.

El magatzem

Al març de 2009 es va iniciar el muntatge de la construcció de magatzem i en menys de 20 setmanes es van completar els treballs inclosa la tecnologia i el revestiment. A l'agost del mateix any es va portar acabo l'engegada programada amb emmagatzematge dels primers palés. Des de finals de setembre de 2009, la instal·lació està funcionant a plena càrrega. En les portes de sortida de mercaderia del nou centre logístic de Budweiser es carreguen fins a 50 camions diaris per transportar la cervesa a més de 50 països de tot el món. “Gràcies als fluxos de mercaderia transparents, la capacitat addicional i la ràpida producció a través de la tecnologia de les instal·lacions es pot afrontar això sense cap problema”, comenta Panek.

No obstant això, “fins i tot el disseny bàsic del magatzem de gran altura va requerir una mica de creativitat”, diu el comercial de SSI Schäfer, Jan Rindt. “D'una banda les especificacions d'espai eren crítiques, per l'altre costat els fluxos de mercaderia i l'administració de l'espai de magatzematge es van haver d'integrar en les estructures del magatzem existent. També hem definit juntament amb la fàbrica de cervesa una capacitat de magatzem necessària i hem creat un disseny corresponent, que amb l'altura total triada de 26 metres per al magatzematge de 3.000 palés amb productes acabats, de seguida es va descartar una construcció de formigó armat per motius de temps, estàtica i diners”, explica Rindt. “En el seu lloc van començar els treballs fins a sis metres per sota del nivell de sòl per a un magatzem de gran altura construït en forma de sitja. Estàticament la construcció de magatzem autoportante forma la base també per a la fixació de la coberta exterior i del sostre”.

Una altra característica de l'espai, en el sentit longitudinal del magatzem de gran altura existeix un gran espai de preparació i unificació. Per això, la quantitat dels passadissos del magatzem de gran altura és limitada i per poder aconseguir les places necessàries en el magatzem de 3 passadissos i utilitzar de forma òptima les condicions de l'espai existents, la construcció de prestatgeries de la primera línia i el terminal del primer passadís han estat dissenyats per a l'emmagatzematge de doble profunditat. En els altres dos passadissos s'emmagatzema amb profunditat normal, “perquè puguem accedir als palés individuals que es necessitin de forma ràpida”, explica el director de Logística Panek.

El control de procés integrat també ha portat a una reducció dels errors en la preparació de comandes i els nostres objectius s'han realitzat...
El control de procés integrat també ha portat a una reducció dels errors en la preparació de comandes i els nostres objectius s'han realitzat clarament.

Els fluxos de materials

Les caixes de cerveses són paletizadas per robots de la producció sobre uns palés de 120 x 80 centímetres i passen a través d'una tècnica de transport de corrons i cadenes a l'estació de transferència fins al magatzem de gran altura. D'altra banda, proximadamente 10 metres per sobre del nivell del sòl del magatzem, es realitza el registre de contorns i pes, així com el registre en el Sistema de Gestió de magatzems per SSI Schäfer. Dirigit pel SGA (assignació d'ubicació d'emmagatzematge) i la tècnica de control (accionament de la tècnica de transport) els palés són apropats a continuació a una elevació de palés. Els altres processos es controlen a través del SGA, on l'elevador porta els palés directament a un lloc de desproveïment en adreça magatzem de bloc o als transelevadores dels magatzems de gran altura. Per al magatzematge en el magatzem de gran altura existeix una estació de transferència, on una taula giratòria proporciona l'alineació adequada dels palés. Segons el comercial SSI Rindt, “al principi, Budweiser va decidir d'aplicar els principis i les estratègies per controlar el magatzem automàtic de gran altura, també en el magatzem de bloc existent. La característica especial és que els processos de magatzem en el bloc es realitzen a través de radiofreqüència (RFID). Per tant s'han hagut d'integrar al nou SGA el control d'existències i processos, tant pel magatzem de gran altura automatitzat, així com el magatzem de bloc amb funcionament manual amb registre RFID”.

Per accelerar els processos de magatzematge i desproveïment en el magatzem de bloc, Budweiser aposta per evitar pèrdues de temps innecessàries escanejant places de magatzem i processos de confirmació. “Per això hem decidit de no utilitzar RFID en relació amb el producte, sinó més en relació amb la ubicació de magatzematge” remarca Panek. Tots els canals de magatzematge en el magatzem de bloc estan assenyalats amb etiquetes de RFID. A més les etiquetes RFID també estan col·locades en totes les estacions de transferència a la tècnica de transport. Els carretons que estan equipades amb antenes RFID, reben les seves comandes a través d'una pantalla des del SGA. Quan un carretó entra al canal del magatzem, la informació del carretó és captada i llegida automàticament. En la informació de comanda del SGA a més està definit si el carretó realitza magatzematges o desproveïments, i quines quantitats. Només pels líquids que ho envolten, és un repte pel RFID. A més s'han hagut de programar les tecnologies més diferents i processos de control en el SGA. “El resultat és un sistema de gestió de magatzems altament eficient, que resumeix com a unitat compacta la gestió de magatzematge, tenint en compte les característiques i paràmetres de les zones de magatzematge individuals ” explica el director de Logística Pavel Panek. Una visualització instal·lada per SSI Schäfer ofereix una visió global de la realització dels treballs de la instal·lació i dels recursos.

Per a la preparació de comandes, el SGA inicia els processos de desalmacenaje en el magatzem de gran altura i en el magatzem de bloc. Amb una velocitat de 130 metres per minut i una elevació de 54 metres per minut, els transelevadores aconsegueixen un rendiment màxim i els palés trets del magatzem passen a través de la tècnica de transport instal·lada amb cinta transportadora amb corrons, transportadors de cadena a l'estació de recepció per als carretons que estan directament relacionats al magatzem de gran altura. Paral·lelament a això, en el magatzem de bloc es realitza la preparació de comanda amb el RFID i a la zona de preparació davant del magatzem de gran altura, s'ajunten finalment les comandes i es preparen per a l'enviament. Segons Panek, tot el procés resulta “una solució compacta i orientada al futur” i també comenta que “en un desenvolupament ràpid i segur, tenint en compte la complexitat del projecte, SSI Schäfer ha concebut una intralogística per als nostres processos, que ens proporciona una utilització d'espai òptima i un màxim de capacitat de magatzematge i rendiment”.

Empreses o entitats relacionades

SSI Schaefer Sistemas Internacional, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    31/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    29/07/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis