Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Servoaccionamientos para el ahorro de energía
La tecnologia B & R en el control de moviment

Servoaccionamientos per a l'estalvi d'energia

B & R18/04/2011

18 abril 2011

Gràcies a una major conscienciació amb els problemes que afecten el medi ambient i per treure profit de noves oportunitats de negoci, cada dia més els fabricants de maquinària i de sistemes opten per tecnologies innovadores en el control de moviment. Si els motors i els servoaccionamientos ja treballen generalment amb una eficiència propera al 100% per càrregues nominals, llavors té sentit fer una ullada als actors secundaris que els envolten. "La suma de diferents mides individuals pot ser molt significativa. Quan s'usen els components idonis, és possible estalviar grans quantitats d'energia en aquest àmbit amb esforços relativament petits ", diu Alois Holzleitner, director del departament de Motion de B & R .

B&R permet dimensionar servoaccionamientos de manera molt precisa usant l'eina Servosoft de ControlEng. En aquesta s'indiquen els servoaccionamientos més adequats per moure el total de la massa del sistema, la qual cosa permet reduir el consum d'energia al mínim.

Per a màquines més complexes on els moviments són executats de forma continuada, l'energia cinètica se sol dissipar en les resistències de fre en forma de calor. Fins a un 30% de l'energia usada per generar els moviments pot ser estalviada si es connecten els servoaccionamientos Acoposmulti que comparteixen el bus de contínua. D'aquesta forma, l'energia de frenat és emmagatzemada en els condensadors i pot ser consumida en el següent procés d'acceleració. L'usuari no només surt beneficiat a causa de l'ús eficient de l'energia, sinó que també obté una optimització en el sistema de refrigeració del quadre elèctric ja que la calor dissipada per les resistències de frenat disminueix considerablement.

Amb la instal lació de plaques de refrigeració tipus cold-plate en el quadre elèctric, la calor dissipada pels servoaccionamientos pot ser aplicat...
Amb la instal lació de plaques de refrigeració tipus cold-plate en el quadre elèctric, la calor dissipada pels servoaccionamientos pot ser aplicat, per exemple, per escalfar altres zones dins de la màquina. Això permet estalviar en sistemes de refrigeració dins del quadre elèctric com també reduir l'energia que consumeixen.

La regeneració d'energia activa permet estalviar fins al 80%

En aquests casos on el frenat i l'acceleració no es produeixen de forma simultània en un conjunt d'eixos, és possible obtenir un augment de l'eficiència energètica mitjançant la regeneració de l'energia activa en les fonts d'alimentació. Gràcies a la reutilització de tota l'energia de frenat, la inevitable fricció persisteix com l'única pèrdua d'energia. Amb l'ús dels moderns sistemes d'accionament Acoposmulti, és possible regenerar de forma rendible fins a un 80% de l'energia que prèviament es dissipava en forma de calor en les resistències de frenat.

Una altra important mesura d'estalvi d'energia aplicada per B & R el constitueix l'ús de plaques de refrigeració tipus cold-plate en el quadre elèctric. Això permet utilitzar l'energia dissipada a causa de les pèrdues de calor dels servoaccionamientos allà on sigui necessària a través de la circulació d'un fluid i d'un intercanviador de calor.

"Un gran avantatge de l'ús de la tecnologia de les plaques de refrigeració tipus cold-plate és l'absència de sistemes de refrigeració addicionals en el quadre elèctric, que permet un estalvi de fins al 23%", assegura Alois Holzleitner.

Una altra mesura que afavoreix l'estalvi d'energia amb l'ús dels productes d'Acoposmulti és la correcció del factor de potència (FDP) a 1.0. Mentre que els variadors convencionals amb un FDP petit presenten un consum de potència considerablement major, i per tant unes pèrdues innecessàries a causa del sobredimensionamiento de les fonts d'alimentació i transformadors, les fonts d'alimentació dels Acoposmulti asseguren que l'energia és utilitzada de forma eficient. “Això permet un estalvi de fins al 50% dels costos de la infraestructura gràcies a la reducció de la grandària dels cables, dels components d'alimentació i dels fusibles”, explica el director del departament de Motion de B&R.

Empreses o entitats relacionades

B & R Industrial Automation Ibérica, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis