Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Compatibilidad necesaria para un intercambio eficiente de componentes de automatización
Un partner per augmentar la competitivitat

Compatibilitat necessària per a un intercanvi eficient de components d'automatització

Werner Paulin, enginyer de Sistemes de B & R13/04/2011

13 abril 2011

Ser soci és més que un contracte entre un client i un proveïdor. Al principi, això sembla un fet trivial, però, la capacitat d'intercanviar els components d'automatització, sovint té un paper important al moment d'entaular relacions amb els clients. Al costat del augment de la competitivitat de la màquina o sistema, també és important la compatibilitat del programari de la màquina, amb productes d'altres fabricants de sistemes d'automatització. Aquestes preocupacions han de prendre's seriosament-però també cal preguntar-. Aquest article descriu com B & R proporciona als seus clients el veritable significat d'aquesta paraula, contribuint a una major competitivitat en màquines i sistemes.

El model mostrat en la figura 1 il·lustra la relació entre els costos de compra, els requisits del client per a la funcionalitat de certes tècniques i la funcionalitat disponible per part del proveïdor.

Fig.1: Factors de conflicte que afecten la competitivitat. Font: B & R
Fig.1: Factors de conflicte que afecten la competitivitat. Font: B & R.
La competitivitat és màxima quan els tres factors estan ben equilibrats. Per exemple, si el proveïdor optimitza el paquet d'automatització amb massa enfocament a la funcionalitat tècnica, el client final veurà un increment en costos inicials. Això redueix la competitivitat, ja que hi ha menys demanda.

Els compradors tenen, per descomptat, l'objectiu de mantenir els costos inicials el més baixos possible. Per assegurar aquests costos baixos, els càlculs es fan a un nivell de component, aplicant preus unitaris. Aquest mètode permet establir comparacions clares entre els fabricants d'automatització i, per tant, fomenta la competència. Per assegurar la compatibilitat, abans esmentada, a més de possibles comparacions, és de vital importància la compatibilitat entre els components.

Solucions per a problemes de compatibilitat entre fabricants

La capacitat d'intercanvi i compatibilitat, descrita anteriorment, també permet a l'usuari evitar l'ús de funcionalitats específiques, en ocasions solucions tancades, ofertes pel fabricant d'automatització. Optimitzant la solució d'automatització i proporcionant aquesta flexibilitat d'intercanvi aquests conflictes es converteixen en excel lents resultats competitius.

Inevitablement, els conflictes en relació amb aquest objectiu sorgeixen. Per tal de trobar una solució a aquests problemes, cal determinar si, en realitat, són part dels objectius generals. Per a això, es defineix un objectiu comú, de més alt nivell, que és perseguit pel fabricant de la màquina o sistema, i per B & R, com un veritable partner. Aquest objectiu comú és establir un avantatge competitiu duradora sobre els competidors de la màquina o sistema del fabricant. Si l'estratègia de compra i el procés de presa de decisions es deriva d'aquest objectiu, en primer lloc, els avantatges competitius han de ser identificades i avaluades.

Línia de productes de B & R. Foto: B & R
Línia de productes de B & R. Foto: B & R.

Són els costos inicials el millor indicador del valor de la inversió?

Des del punt de vista dels clients finals, el mètode més obvi per a l'assoliment d'un avantatge competitiu aparentment és reduir els costos inicials. Aquests sovint es refereixen al valor real de la compra de la màquina o sistema. No obstant això, una màquina no només opera el dia en què es posa en marxa i instal. Aquesta produirà béns per un llarg període de temps.

Durant aquest temps la màquina genera flux de caixa constant per al client final a través de la venda dels articles produïts. Com a resultat d'aquest flux de caixa els costos inicials de la màquina es paguen en un termini determinat de temps. Després que aquests costos s'hagin pagat, el cash flow dels articles venuts serveix per pagar els costos fixos de l'empresa.

Les tècniques de càlcul d'inversió dinàmica s'utilitzen per calcular el veritable valor de la inversió. Aquests càlculs també consideren el transcurs del temps, a més dels costos inicials i el cash flow. El futur cash flow ha de ser devaluat a causa del capital que ja s'ha invertit (Lechner et. Al. Einführung in die Allgemeine Betriebswirtschaftslehre, 23a edició, 2006, Linde, Viena, pàg. 315). Aquestes tècniques s'han d'aplicar abans de les oportunitats d'inversió per a una comparació transparent.

La productivitat com un avantatge competitiu

El càlcul mostra que la inversió se centra en minimitzar els costos inicials per si no s'aconseguís la resta objectius. Un avantatge competitiu real s'obté a través d'un període de recuperació curt, el que allarga el temps productiu de la màquina i contribueix al benefici de l'empresa. A més, la devaluació del futur cash flow es redueix pel reduït període de payback. La figura 3 mostra aquesta relació (Franke, Finanzwirtschaft des Unternehmens und Kapitalmarkt, 2003, pàgina 189).

Fig.2: Conflicte d'objectius en la recerca de l'avantatge competitiu. Font: B & R
Fig.2: Conflicte d'objectius en la recerca de l'avantatge competitiu. Font: B & R

El pendent de la corba del valor actual net es determina per la productivitat de la màquina. L'increment de la productivitat redueix el període de payback. L'efecte és similar amb uns costos baixos inicials. No obstant això, si es té en compte tota la vida útil, és clar que la productivitat és més important que els costos inicials, sempre que es mantingui una òptima relació preu / rendiment. Com s'ha descrit anteriorment, reduint el període de payback s'allarga el temps on la màquina és productiva i contribueix al benefici de l'empresa.

Eficiència de la productivitat

El rendiment, producció i el temps d'inactivitat d'una màquina, tenen un gran impacte sobre la productivitat d'una màquina o sistema. En els últims 15 anys, el disseny de l'automatització s'ha convertit en el factor dominant que influeix en la productivitat. Al principi, això va ser sobretot, a causa de les característiques dels mòduls de maquinari (PLC, unitat de servo, etc), però avui en dia és la combinació de maquinari i programari que fa la diferència. Per exemple, en el cas dels drivers, aquesta combinació fa que sigui possible dur a terme moviments de gran precisió i dinàmica. Al mateix temps, el sistema garanteix que els moviments són energèticament eficients, un valor en alça per als temps que corren.

Un pas per davant de la competència

Per destacar de la competència, la solució d'automatització en una màquina o sistema ha de ser personalitzada, per a cobrir les úniques necessitats de l'aplicació. Els especialistes de B & R proposen la millor solució d'automatització i el client proporciona els coneixements necessaris sobre la tecnologia del procés. A llarg termini, l'objectiu de trobar la millor solució d'automatització de la màquina s'aconsegueix en proporcionar una òptima relació preu / rendiment, mentre es garanteix que el fabricant de la màquina segueix estant un pas per davant de la competència.

Els competidors eventualment poden copiar la mecànica utilitzada en una màquina i els equips utilitzats, però la combinació de maquinari i programari, converteix la solució d'automatització en un avantatge competitiu diferencial i duradora. Com a proveïdor de solucions completes, B & R també desenvolupa els components de programari necessaris per parametritzar els seus productes de maquinari. Amb Automation Studio, els usuaris tenen una sola eina de programari per a la configuració, programació i diagnòstic de tots els equips de B & R. Aquest sistema garanteix que tots els productes de maquinari siguin configurats d'una sola forma. Una estreta relació entre el maquinari i el programari ofereix resultats amb un clar avantatge competitiu a llarg termini.

Fig.3: Corba de valor actual net d'una màquina. Font: B & R
Fig.3: Corba de valor actual net d'una màquina. Font: B & R.
"La relació òptima entre maquinari i programari, ofereix un avantatge competitiu duradora per a qualsevol fabricant de màquines i sistemes."

La figura 4 mostra com la flexibilitat de la solució d'automatització, juntament amb un augment de la productivitat, afecta directament a la màquina ia la competitivitat del fabricant. B & R disposa d'una àmplia oferta de solucions eficaces de maquinari i programari per a qualsevol aplicació.


Això inclou l'eina de desenvolupament Automation Studio, el firmware dels mòduls de maquinari i el sistema operatiu a temps real. A més d'aquesta versatilitat, B & R té una àmplia experiència en solucions d'automatització, optimitzades per a una màquina o sistema específic, amb l'objectiu de maximitzar la productivitat.

L'optimització no és una contradicció als estàndards establerts

Les organitzacions d'estandardització, com PLCopen, han reconegut que quan es defineix un estàndard, només el mínim comú denominador de totes les empreses implicades pot ser especificat de forma exacta en la norma. Si un fabricant com B & R es limita a aquest estàndard o norma (per exemple, PLCopen MC), no és possible afegir un avantatge competitiu duradora. D'altra banda, aquests estàndards estableixen extensions específiques del fabricant, que garanteixen la compatibilitat i funcionalitats.

Per exemple, això permet al sistema Acoposmulti actuar en tot el seu potencial i maximitzar el rendiment de la màquina o sistema. Un altre exemple és la implementació de POWERLINK. Com que el protocol de xarxa s'integra perfectament en qualsevol sistema B & R, eixos i control d'entrades / sortides són totalment transparents per a l'usuari, permetent que l'aplicació sigui precisa i la velocitat de la xarxa no afecti la programació estandarditzada, segons IEC61131 -3, Ansi-C.

Fig.4: Il·lustració dels avantatges competitius per als fabricants de màquines i sistemes. Font: B & R
Fig.4: Il·lustració dels avantatges competitius per als fabricants de màquines i sistemes. Font: B & R.
Sobre Werner Paulin, enginyer de sistemes en B & R

Werner Paulin ha estat treballant per a B & R des de 1997 i ha realitzat activitats al departament d'Aplicacions Internacionals. Aquestes activitats inclouen disseny de SW, programació i la gestió de clients. També ha col·laborat diversos anys amb B & R Xina, oferint suport d'aplicacions i accions en el departament comercial.

Des de 2005, Paulin és responsable de garantir que els productes de programari satisfacin les necessitats de l'usuari, concretament en els projectes d'enginyeria, per a aplicacions amb accionaments en Automation Studio.

Empreses o entitats relacionades

B & R Industrial Automation Ibérica, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis