Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ahorro energético en empresas de inyección de plástico
Un sistema adequat permet la reducció de consums que oscil·len entre el 20% i el 60%

Estalvi energètic en empreses d'injecció de plàstic

Joaquin Moliner Martinez, gerent de Ati System06/04/2011
Amb l'actual necessitat de reduir costos en els processos de producció, Ati System, partner oficial en solucions d'estalvi energètic, de la multinacional Fuji Electric Europe ofereix la possibilitat de reduir el consum energètic en les màquines d'injecció, compressors, trituradors i bombes de refrigeració. Gràcies a un programari de control, el sistema adapta la velocitat del motor en relació a la necessitat real d'oli de la injectora, mantenint una petita reserva d'oli per les pressions de pilotatge de la injectora, evitant recircular oli innecessàriament.

Importants multinacionals i centres tecnològics com Ascamm s'estan instal·lant els sistemes de Ati System, aconseguint reduir els seus consums en percentatges entre 20% al 60%: una adequada instal lació de l'equip, un correcte desenvolupament del programari, ens permet executar sistemes com el start / stop automàtic , la desconnexió lliure de motor o la regulació adaptable del sistema a qualsevol tipus de motlle sense haver de tornar a programar de nou el variador.

L'eficiència energètica està relacionada amb la quantitat de producte que s'obté d'un procés per unitat d'energia i es defineix com el conjunt d'activitats encaminades a reduir (o optimitzar) el consum d'energia en termes unitaris, mantenint el nivell dels serveis prestats . Segons l'anterior un procés pot comparar amb un altre, en matèria d'eficiència, comparant índexs de consum.

L'índex que s'utilitza per mesurar i comparar l'eficiència d'una empresa d'injecció de plàstic és normalment el següent: kWh / kg de producte transformat.

Distribució del consum energètic en una planta d'injecció de plàstic:
Distribució del consum energètic en una planta d'injecció de plàstic:

L'eficiència energètica es pot mesurar en una part d'una màquina, en la màquina completa, en el procés que té aquesta màquina o en el conjunt de processos integrats.

L'eficiència energètica depèn de tres variables bàsiques.

1. L'eficiència pròpia de la màquina: una màquina té una capacitat de conversió associada amb la transformació de l'energia: pot ser tan eficient com un transformador elèctric (80 - 90% o més) o tan poc eficient com la producció de llum en una bombeta incandescent (5-10%). Com més antiguitat de la maquinària menor eficiència energètica tindrem.

2. El consum energètic: En aquest cas l'eficiència final del procés energètic depèn del mode de consum, en el intervindran valors i processos com el cicle, la pressió d'injecció, la quantitat de material processat, etc.

3. L'hàbit o costum: En el cas d'indústries, aquest terme es coneix i es confon amb el protocol d'utilització, manual, norma etc., I en general no és més que la manera com interpretem s'ha d'utilitzar un equip o procés . És comú que en la indústria es tinguin, de forma conscient o inconscient, processos ineficients. Això respon al fet que no és habitual realitzar anàlisis en la recerca de mecanismes per operar de forma eficient, des del punt de vista energètic les màquines. En aquest apartat podem trobar les hores que el motor d'una màquina pot estar encès sense que ningú ho s'apagui, és comú en moltes màquines posar la calefacció en mode manteniment, però el motor no disposem d'un start / stop automàtic.

Auditoria energètica

L'auditoria energètica és un procés 'continu', dissenyat per establir els nivells de consum i traçar estratègies que permetin realitzar mesures que permetin, al seu torn, conservar i / o millorar els nivells de producció disminuint, o almenys mantenint, els nivells de consum d'energia actuals.

L'auditoria energètica està composta de diversos passos:

  • Exploració: Estudi de caràcter previ que permet conèixer amb detall les característiques de l'entitat.
  • Planificació: Aquest pla de treball inclou les tasques a realitzar dins de l'auditoria, aquestes són majoritàriament entrevistes i mesuraments. El cronograma de mesures així com els protocols o esquemes de mesurament han de ser inclosos, igual que els temps o processos en els quals es van a realitzar aquestes mesures.
  • Execució: L'execució correspon al desenvolupament de les activitats previstes en la planificació de l'auditoria. És important, en aquesta etapa del desenvolupament del treball, verificar els nivells de detall requerits en la presa de mesures i també establir el nivell de les mesures desenvolupades dins de l'execució de les activitats.
foto

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Advanced FactoriesEasyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis