Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Una exigente solución intralogística que aumenta un 15% la productividad
SSI Schäfer implementa un magatzem eficient a Baur Fulfillment Solutions

Una exigent solució intralogística que augmenta un 15% la productivitat

Font: SSI Schäfer Sistemes Internacional, S.L.24/03/2011

24 març 2011

Amb una solució específica per al client, el Grup SSI Schäfer va dur a terme una solució intralogística per al centre logístic del proveïdor de contractes Baur Fulfillment Solutions GmbH (BFS), de Weismain. Un altell de diversos pisos proporciona una superfície d'emmagatzematge per a uns 350.000 llocs d'emmagatzematge. Els nous llocs de preparació, així com un enginyós concepte de flux de materials amb tecnologia de transport compacta garanteixen processos eficients i un augment de la productivitat del 15%.

Fins i tot per a grans capacitats no sempre s'ha d'escollir la solució d'automatització gran. Per Baur, empresa filial del Grup Otto, SSI Schäfer ha implementat en un edifici existent una solució de magatzem eficient amb un concepte d'instal lació per tècnica de prestatgeries i transport.

En l'àmbit de la prestació de serveis logístics amb cadena de processos comparable, amb 15 milions de contactes de clients a l'any, 40 milions d'enviaments i 100 milions de moviments de mercaderies en una superfície aproximada de 250.000 metres quadrats, BFS se situa entre les primeres 5 empreses del mercat. També es realitza l'acabat, es prepara i s'envia una mitjana de 7 milions de components per a venda directa, minoristes i fabricants de marca. Els empleats del centre processen anualment 18 milions d'articles i 8 milions de mercaderies de devolució.

En un termini de 4 mesos s'ha aconseguit una instal lació de prestatgeries fins ara única en les seves dimensions
La nau de 12 m d'alçada només s'utilitzava com a magatzem de transbordament de palets i després del projecte...
La nau de 12 m d'alçada només s'utilitzava com a magatzem de transbordament de palets i després del projecte, s'aprofita l'espai de la nau en tota la seva alçada.

Aprofitar la nau de dalt a baix

Les estructures logístiques existents penes oferien capacitat suficient per satisfer aquestes exigències i garantir un augment continu del volum de comandes. La nau de 12 metres d'altura només s'utilitzava com a magatzem de transbordament de palets. "Per això vam decidir aprofitar l'espai de la nau en tota la seva alçada, fer que la nau fos apta per al processament i concentrar-nos en l'emmagatzematge, l'acabat i la preparació de devolucions dels articles", explica el gerent de BFS Jürgen Lehmann. Havia de desenvolupar un flux de materials eficient de forma ràpida i fiable, i integrar-se en l'edifici existent.

"Dissenyem una solució amb una construcció d'altells independents i autoportants. Els 3 i, en part, 4 pisos s'operen amb una tècnica de transport que estalvia espai i que s'ha adaptat a l'altell ", explica Rainer Lautz, director de Projectes d'instal lacions de prestatgeries de SSI Schäfer. En un termini de 4 mesos, amb 67.000 puntals de prestatgeries i més de 65.000 panells, s'ha aconseguit una instal lació de prestatgeries fins ara única en les seves dimensions.

Amb els nivells d'altell i les instal·lacions de prestatgeries s'han generat 19.500 metres quadrats de superfície que ofereixen llocs d'emmagatzematge per aproximadament 350.000 caixes i contenidors estàndards. Uns 2,5 quilòmetres de tècnica de transport, transportadors sobre corrons i transportadors de cinta, juntament amb taules de transferència, connecten els diferents nivells de planta i les noves estacions interconnectades d'embalatge, devolucions i preparació de comandes. Per al canvi de treballadors entre nivells s'ha instal·lat un muntacàrregues, a més dels accessos amb escales. Els nivells estan assignats de manera que la preparació de comandes es realitza en totes les plantes.

A diferència de la nau no apuntalada, per a la construcció de la tècnica de transport, SSI Schäfer va haver de tenir en compte la ubicació d'unes 100 columnes de càrrega i ajustar el flux de materials de forma òptima. "La solució ha augmentat la nostra productivitat un 15%", resumeix el portaveu de la gerència Danilo Georg. "La compacta tècnica de transport ha proporcionat un 15-20% menys de pèrdua d'espai d'emmagatzematge en comparació amb les solucions de terceres parts. Els altells i la instal lació de prestatgeries han augmentat la nostra capacitat d'emmagatzematge de forma considerablement superior al que havíem planificat prèviament. A més, l'execució per part de SSI Schäfer va ser més ràpida del previst. Un projecte exemplar ".

Els empleats del centre de BFS processen anualment 18 milions d'articles i 8 milions de mercaderies de devolució
Els empleats del centre de BFS processen anualment 18 milions d'articles i 8 milions de mercaderies de devolució.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    31/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    29/07/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Abus Grúas, S.L.U.Advanced Factories

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis