Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Maspa instala inyectoras Kraus-Maffei en Rubí

MASP instal injectores Kraus-Maffei a Rubí

01/11/1996
Una tècnica semi-artesanal amb bons resultats



L'empresa transforma gairebé 1.000 T / any de poliestirè d'alt impacte


L'empresa MASP, fabricant tradicional de material termoendurit, va aconseguir fa un any una comanda per fabricar les carcasses de les impressores de raig de tinta que Hewlett Packard construeix a Sant Cugat, prop de Barcelona. En menys de tres mesos, MASP instal · la tres injectores Kraus-Maffei i ara transforma, a ple rendiment, prop de 1.000 t / any de poliestirè d'alt impacte.

L'empresa MASP, filial de la companyia alemanya Heinrich Baumgarten KG, es va instal·lar fa 24 anys a Espanya per fabricar accessoris de bateries de cuina i altres peces de material termoendurit. Durant molts anys, aquest tipus de peces representar la major part de la seva producció, igual que la seva companyia matriu.

El ritme de producció va augmentar espectacularment durant la dècada dels setanta i els vuitanta, en paral·lel amb el mercat de bateries de cuina espanyol i l'auge dels fabricants existents al nostre país d'aquest tipus de productes. El constant increment de la seva producció va fer que MASP traslladés dues vegades la seva fàbrica, primer a Granollers i després a Rubí, al cinturó industrial de Barcelona.

MASP té una quota de mercat aproximada del 25% del material termoendurit que es transforma a Espanya. El màxim responsable executiu de l'empresa, Hartmann HK Pahl, reconeix que és molt difícil augmentar la producció actual, sobretot en el context de profunda crisi que travessa la producció de bateries de cuina a Espanya des de fa ja bastants anys.

El salt dels comptadors

La solució per MASP al problema del retrocés del seu mercat tradicional va passar a principis dels noranta a penetrar en altres mercats. I va trobar un que representa ara gairebé un terç de la seva producció: la fabricació de les carcasses dels comptadors elèctrics.

Figura 1 El director de MASP, HK Pahl, mostra la carcassa de la impressora que es fabrica amb la injectora Krauss-Maffei.






Les carcasses dels comptadors elèctrics són una caixa quadrada negra de baquelita, amb un extrem obert i per l'altre costat amb una finestra transparent de termoplàstic que permet la lectura del comptador de l'electricitat consumida. Inicialment, les tapes dels comptadors eren metàl·liques, amb finestra de vidre reblada. Després es van construir de baketila i la finestra, de plàstic, s'adheria en comptes de reblar.

El problema de la finestra de plàstic adherida és que és molt fàcil desenganxar i manipular la lectura del comptador. MASP resoldre aquest problema injectant la finestra dins de la tapa de baquelita, de manera que l'única manera de separar la finestra transparent és trencant completament la tapa.

El sistema de MASP, en eliminar la possibilitat de frau en la lectura del comptador, ha estat molt ben rebut pels fabricants de comptadors i l'empresa fabrica les tapes per a diversos fabricants, fins i tot per a la producció de Siemens a Alemanya.

Figura 2 Carcassa de la impressora que MASP fabrica amb la seva planta de Rubí, prop de Barcelona.



La fabricació de tapes de comptador va fer ineludible el trasllat de MASP a una nova nau. Des de fa tres anys, MASP disposa d'una nova nau de 1.600 metres quadrats a Rubí, a uns 30 km de Barcelona.

L'oportunitat d'HP

La gran oportunitat de MASP vi, però, l'abril de l'any passat, quan Hewlett Packard li va proposar fabricar les carcasses dels seus impressores de raig de tinta. Hewlett Packard fabrica impressores per a tot Europa a la seva planta de Sant Cugat, que està a menys de 10 km de la de MASP.

Les exigències de Hewlett Packard són molt elevades, tant en preu com en qualitat com en terminis de lliurament del material. El responsable de MASP, Hartmann Pahl, va acceptar el repte que suposava fabricar per HP, encara que disposava de menys de mig any per a dissenyar tota la instal lació i fabricar a ple ritme, amb l'estiu pel mig.

MASP va posar la seva confiança en la companyia alemanya Krauss-Maffei per al subministrament de la maquinària clau de tot el procés: la injectora. En l'elecció, confessa Pahl, va influir decisivament el prestigi que tenen en el mercat les injectores de Krauss-Maffei i l'adequat suport que des de fa trenta anys realitza en exclusiva a Espanya d'aquestes màquines la signatura Coscollola Comercial.

MASP disposa en la seva nau de producció d'una trentena d'injectores, que li serveixen per fabricar les peces termoplàstiques i termoendurides esmentades. Per als estrictes requeriments de Hewlett Packard, l'empresa requeria injectores de major força de tancament i, sobretot, que garantissin una qualitat total del producte acabat.

El motlle és subministrat per Hewlett Packard, de manera que l'elecció fonamental eren les injectores. La instal·lació es va dissenyar en base a una illa de producció totalment automatitzada, en la qual hi ha tres injectores de termoplàstic KM 500-2300 B1 de la companyia Krauss-Maffei de 500 T de força de tancament.


La matèria primera és poliestirè d'alt impacte (HIPS) i està centralitzat en un punt. La matèria primera es transporta per mitjans pneumàtics als assecadors individuals de cadascuna de les tres màquines. Existeix a més un grup individual de refredat per a cada motlle.

Per exigències de Hewlett Packard, que vol una absoluta uniformitat del color de la carcassa, la matèria primera ja ve acolorida i de cada partida s'envia una mostra la laboratori central de Hewlett Packard perquè doni la seva aprovació.

Pahl reconeix que el sistema de producció posat a punt és simple però efectiu. Els operatius només intervenen al final de la cadena, quan la cinta de transport lliura el prodcuto acabat i s'inspecciona abans d'embalar. El material sobrant es mol automàticament i es reintrodueix en el sistema d'alimentació.

Hartmann Pahl resumeix en quatre els motius d'haver triat una injectora Krauss-Maffei: és un fabricant europeu, té el necessari suport tècnic a través de la signatura espanyola Coscollola per a la qual treballa en exclusiva, compleix els requisits especificats i el preu és ajustat.

En els últims anys ha hagut una important concentració de fabricants d'injectores. Per Pahl, és important triar com a subministrador a una companyia que asseguri la continuïtat futura del servei i, segons ell, Krauss-Maffei la dóna. El fet que Krauss-Maffei sigui un fabricant del tipus petit / mitjà també garanteix un tracte personalitzat.

De fet, en els trenta anys que Coscollola representa en exclusiva a Krauss-Maffei, l'empresa espanyola ha instal lat i dóna suport tècnic a prop de 1.000 màquines al nostre país. En tot aquest temps, el nombre de problemes amb la maquinària ha estat mínim, la qual cosa demostra, segons el representant, l'elevada qualitat i solidesa de les injectores.

La inversió de MASP a la instal lació ha estat d'uns 160 MPTA i la capacitat de transformació de material és d'unes 1.000 T l'any. MASP, en aquests moments té una plantilla de 65 persones i factura prop de 1.200 MPTA l'any. En menys d'un any, la producció per HP ha passat a representar gairebé un terç del total de la companyia i ja s'estan plantejant ampliar la nau que fa només tres anys van inaugurar.

Lluís Alonso

La inversió de MASP ha estat d'uns 160 MPTA i la seva capacitat total de transformació és d'unes 1.000 T / any de material termoestable i d'altres 1000 T / any de termoplàstic En menys d'un any, la producció de les carcasses d'impressores ha passat a representar gairebé un terç del total de la companyia i MASP ja es planteja ampliar la seva nau
La gran oportunitat de MASP vi l'abril de l'any passat, quan un important client li va proposar fabricar les carcasses dels seus impressores de raig de tinta En l'elecció de les injectores Krauss-Maffei va influir el seu prestigi i l'adequat suport i servei tècnic que des de fa trenta anys realitza Coscollola Comercial

Empreses o entitats relacionades

Coscollola Cial, S.L.
Siemens, S.A. - Smart Infrastructure

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis