Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Fabricantes españoles de maquinaria (I)

Fabricants espanyols de maquinària (I)

01/11/1996

Concepció Roca

A continuació es presenta un conjunt d'empreses fabricants de maquinària per a la transformació del plàstic, maquinària d'acabat, maquinària auxiliar, motlles i accessoris per a màquines i motlles.

Encara que la presentada no és, ni pretente ser, una relació exhaustiva, sí és prou extensa com per permetre'ns perfilar les característiques de l'empresa fabricadora espanyola.

Comencem per la seva grandària. Encara que lògicament hi ha excepcions, les empreses espanyoles fabricants de maquinària o motlles són petites, mitjanes com a molt. De les empreses que es relacionen, més de la meitat tenen entre 10 i 50 treballadors, rondant la mitjana pels 25 treballadors. Apuntem també que el 20% de la mostra presentada té menys de 10 treballadors.

La seva grandària, no obstant això, no és obstacle perquè apliquin en la fabricació dels seus productes els últims avanços de la tècnica, i prova d'això és que diverses empreses espanyoles exporten a països tecnològicament avançats com Alemanya o Estats Units.

L'activitat exportadora és un tret comú a totes les empreses estudiades, sigui el que sigui la seva grandària, i en ocasions representa la major part, o virtualment tota, la seva producció. Els països veïns, Portugal i França, són les destinacions més freqüents de les màquines espanyoles, encara que també destaquen Amèrica Central i del Sud, Nord d'Africa, països de la UE com Anglaterra, Bèlgica, Holanda, Finlàndia i Itàlia, a més dels ja esmentats, així com Suïssa, Singapur, Japó i Austràlia.

El percentatge de la facturació a causa de l'exportació oscil·la, en general, entre el 40 i el 60% encara que, a causa del tipus d'equipament que es fabrica, aquesta xifra pot variar molt d'un any a un altre. Com ja s'ha apuntat, en ocasions l'exportació representa el 95-90% de la producció.

La facturació d'aquestes empreses es correspon lògicament amb la seva grandària. Així, aproximadament el 25% de les empreses relacionades presentaven en 1995 una facturació entre 500 i 1.000 Mptas, però cal tenir en compte que més del 30% van tenir una facturació inferior o igual a 150 Mptas.

Les empreses fabricadores de maquinària espanyoles són, doncs, empreses petites-mitjanes, tecnològicament avançades i molt actives, que han sabut adonar-se que en la competició al mercat global estava la seva única possibilitat de supervivència.

  • Alimatic, S.L.
  • And & Or, S. a.
  • Comexi, S. a.
  • Comercial d'Útils i motlles, S.A. (Cumsa)
  • Covex RS Extrusió, S. a.
  • Eurotecno, S. a.
  • Luxber, S.L.
  • Llisamol, S.L.
  • Mateu & Solé, S. a.
  • Motlles Prefabricats Vap, S.A. (Vap)
  • Plamasa, S. a.
  • Tallers Pena, S. a.
  • Tauvi, S. a.


L'estudi i realització d'instal·lacions per al magatzematge, assecat, deshumidificación, barreja i transport de materials plàstics en granza o pols per a les indústries de producció o de transformació és el centre de l'activitat d'Alimatic, activitat que es veu afavorida per la creixent tendència de la indústria a sol·licitar el material en cisternes, fins i tot quan el consum no és molt elevat, i reduir així els costos de manipulació i emmagatzematge.

Instal·lacions de transport pneumàtic multiestacionales, deshumidificadores d'aire sec per a plàstics tècnics i assecadors d'aire calent per al tractament de materials plàstics no higroscòpics són les grans línies de fabricació d'Alimatic, els equips de la qual són tots de tecnologia pròpia i ajustats a les Normes CE.

Alimatic subministra des de l'equip individual a la instal·lació més complexa, podent servir com a exemple la subministrada en 1995 a Cibie per a la seva planta de fabricació de fars i pilots en Sao Paulo (Brasil) i que li va permetre centralitzar els materials en zona magatzem mitjançant la instal·lació d'una central de deshumidificación i l'alimentació de cada cèl·lula de producció amb els varis components que componen una unitat de producte. La instal·lació està composta per dos grups deshumidificadores, tremuges assecadores amb dos nivells de treball per a una millor optimització i una instal·lació de transport per buit dels materials des de contenidors a peu de màquina a través d'una taula de connexions múltiples. El parc consta de 15 premses d'injecció i es disposa d'una conducció per màquina.

L'empresa presenta, com a novetat en Equiplast, panells de comandament modulars, de manera que els equips individuals poden transformar-se en modulars si interessa augmentar la grandària de la instal·lació.

Henkel, Dow Chemical, Hoechst Ibèrica, Domar, Cibie-Valeo i Macresur són alguns dels clients d'Alimatic, empresa que va iniciar la seva activitat en 1984 i compte en l'actualitat amb 19 treballadors. La facturació és de 300 M, dels quins 90 M (30%) són deguts a l'exportació. Portugal, Brasil, Argentina, França, Holanda i Mèxic són els països compradors.

Figura 1 Instal·lació centralitzada de deshumidificación en fàbrica d'injecció. La instal·lació permet tractar simultàniament diferents materials.






Equips per a la manipulació i la comprovació d'envasos buits és l'especialitat d'aquesta empresa, que data de 1986 i opera a Espanya, Portugal, Mexico, Puerto Rico i Estats Units. Amb 12 treballadors i una facturació anual de 150 Mptas -dels quals 60 Mptas corresponen a l'exportació- And & Or té com a clients a Guadalaivar (València), José Collado Bonet (València), Aigües de Valtorre (Toledo), Olis Carbonell -Grup Koipe (Còrdova), Grup Cargil (Sevilla), Aigües d'Insalus (Sant Sebastià) i Henkel Ibèrica (Barcelona), per citar només uns quants.
Alimentació, transformació i envasat són els subsectores als quals bàsicament dirigeix els seus productes, que podríem classificar d'alguna forma en equips per a la comprovació i equips per a la manipulació.
Dins dels primers presenta un comprobador automàtic de caixes amb calibratge automàtic de zero i guany, plataforma d'arrossegament de caixes mitjançant banda motoritzada i corrons i programació mitjançant teclat estanco de paràmetres com a consigna de pes, tolerància de pes i temporització de rebot. El sistema permet detectar si dins d'una caixa tancada existeixen envasos en escassetat de producte o si falta algun envàs en el seu interior.
L'empresa presenta com a novetat en Equiplast el model LS-K, un kit comprobador d'envasos instalable a l'interior o a la sortida de la màquina de bufat alternativa i que permet la detecció de microfugas i, opcionalment, de rebabas, l'elecció de la zona de rebot i el contaje d'envasos defectuosos. El conjunt de capçal pot muntar-se sobre el transportador existent, i permet la sortida de dades a ordinador. Admet una producció de fins a 1.000 unitats/h. El model LS1C admet 1.500 o/h.
El LS-Rotatiu, per la seva banda, és un comprobador automàtic d'ampolles dissenyat per a col·locació en línies d'ompliment ja existents, entre posicionador i llenadora. Admet una producció de fins a 30.000 unidadesd/h (envasos d'1 l).
Quant als equips de manipulació, l'empresa presenta un sistema automàtic d'inserció de rosteixes en garrafes adaptat per col·locar en transportador existent, després del taponado i etiquetatge. Poden aplicar-se rosteixes també a la sortida de la màquina de bufat d'alta producció.
El REZS 1500x500 és un robot per a l'extracció ordenada d'envasos PET de màquines d'injecció-bufat amb una precisió de desplaçament de 0,1 mm, i el RBZ 2500 G270 és un sistema robotitzat per a la formació i paletizado de safates d'envasos, siguin aquests de PVC, PET, metàl·lics o de cristall. Pot utilitzar-se també pel despaletizado i alimentació automàtica de línies d'embotellat.
Els representants d'And & Or són Prosima (Barcelona) i Procoplast (Sant Sebastià).

Figura 2 El sistema automàtic d'inserció de rosteixes en garrafes (MOD.IA3.000) presenta velocitat controlada mitjançant regulador electrònic amb rampa d'arrencada i parada i sincronització automàtica amb la línia d'envasament.






Comexi va iniciar les seves activitats a Girona com a taller de manteniment i fabricació d'equips per a la indústria paperera, molt important a la zona, al voltant de la quin va ser creant un teixit industrial d'elevada tecnologia, amb una mà d'obra molt especialitzada i qualificada. Corria l'any 1954.
En 1956 es van dissenyar i van fabricar les primeres impressores flexográficas i es va iniciar la xarxa comercial de Comexi als mercats interior i exterior, amb exportacions a França, Estats Units i Alemanya. En la dècada dels 60 va tenir lloc el disseny i fabricació de les primeres impressores flexográficas de tambor central, en 4 i 6 colors, i la dels 70 va veure l'expansió i consolidació de l'exportació de Comexi, que ja aconseguia el 50% de la producció en 1970. En aquesta dècada es van dissenyar també la primera impressora d'huecograbado i la primera laminadora sense dissolvents. En 1976 es van crear Coemter, dedicada llavors a la fabricació de soldadoras, Elpa, especialitzada en la fabricació de planchistería i construccions especials i Fungisa, la fosa del grup.
En la dècada dels 80 va tenir lloc el disseny i fabricació de la primera impressora flexográfica de tambor central amb 8 colors. Prossegueix l'expansió de l'empresa als mercats exteriors, creant-se en 1988 la delegació a Estats Units, Comexi Amèrica Inc. En 1992 la xarxa comercial s'havia expandit a 70 països.
En 1990 es va organitzar el departament de producció mitjançant cèl·lules flexibles i en 1991 es va crear Enviroxi, empresa especialitzada al mig ambient, magatzems robotitzats de corrons i tecnologies perifèriques al sector de l'embalatge flexible.
Actualment, el Grup Comexi està constituído per 7 empreses, explicant a la pròpia Comexi i a Neopack, empresa de recent creació dedicada al reacondicionamiento d'impressores, al disseny i construcció d'equips especials i a projectes especials. Grup Comexi està treballant així mateix en la creació de Serviflex, empresa especialitzada en assistència tecnològica productiva al servei del sector de l'embalatge flexible.
Comexi compta amb 180 treballadors i va tenir en 1995 una facturació de 3.400 Mptas, dels quins un 80-85% va correspondre a l'exportació, un 45% a Amèrica, un 40% a la Unió Europea i un 15% a altres països. Compte entre els seus clients a Aspla (Torrelavega, Santander), Inerflexo (Barcelona), Poliplast (Polinyà), Torres Ruiz (València), Zermatt (Madrid), Polibol (Saragossa) i Plàstics Andalusia, per citar sóloo uns quants. El sector de la transformació del plàstic suposa el 70% de la facturació, seguint-li en paperer i el d'embalatge.
Pel que es refereix a Coemter, que actualment fabrica maquinària per a la confecció de borses i sacs, va tenir l'any passat unes vendes d'1.350 Mptas, de les quals un 80% van correspondre a l'exportació. Treballen en Coemter 40 persones.
Coemter, S.A. Camí Antic de Vilablareix, s/n, 17190 Salt (Girona). Tel. (972) 231361 Fax (972) 231505.

Figura 3 La FQ 2100 CNC és una impressora flexográfica de tambor central de 8 colors amb control numèric i dispositiu de canvi automàtic de cilindres.






Amb una facturació de 400 Mptas en 1995, dels quals 340 Mptas corresponen a l'exportació, Cumsa es perfila com una de les empreses més actives del seu sector. Entre els països als quals ha exportat els seus productes s'expliquen Estats Units, Portugal, França, Regne Unit, Suïssa, Bèlgica, Itàlia, Singapur, Japó, Austràlia, Finlàndia i Malàisia.
Transformadors de plàstics per injecció i moldistas per a termoplàstics són els subsectores als quals preferentment es dirigeixen els seus productes. L'empresa, que actualment compta amb 10 treballadors, té com a representants a Motlles Prefa bricados VAP, S.A. (VAP) de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Copema, S.L. (Barcelona) i Subministraments Industrials Bilbains, S.L.(Baracaldo, Biscaia)

Figura 4 Corredisses, elements d'expulsió, elements de refrigeració i accessoris diversos formen part del programa de fabricació de Cumsa.








Des de 1970, Covex RS Extrusió subministra al comprat maquinària i instal·lacions per a l'extrusió i la coextrusión amb tecnologia pròpia. Amb una facturació de 800 Mptas anuals, Covex RS Extrusion exporta a França, Rússia, Sud-amèrica, Nord d'Àfrica, Sud d'Àfrica, Estats Units i Àsia, representant les exportacions el 48% de la facturació. L'empresa té actualment 47 treballadors.

Figura 5 Instal·lació giratòria de polietilè de baixa densitat i lineal. Amples 120-200 cm.






Amb 21 anys d'experiència en el sector, Eurotecno realitza en les seves instal·lacions tot el procés de fabricació dels seus equips amb tecnologia pròpia, fabricant les màquines a la mesura dels seus clients i sobre la base de les seves especificacions concretes.
Bona part dels esforços d'Eurotecno, S. a. s'orienta a la fabricació de molins, oferint als seus clients la possibilitat de realitzar proves de mòlt sense compromís en la seva planta d'experimentació.
Aquests molins estan elaborats exclusivament en chapones d'acer, mecanitzats de precisió i units entre si per cargols d'alta resistència. La bancada compta amb una fulla fixa en cada costat, estant aquesta fulla inclinada respecte al plànol horitzontal del rotor de manera que es produeix un tall tipus tijera en lloc de l'esquinçament típic dels molins clàssics.
És destacable també el sistema de fixació de les fulles; la fulla és un prisma afilat a 45 sense cap tipus de trepant, realitzada en acer indeformable al crom, temperat i revenido. Al no tenir trepants de fixació, s'eviten trencaments per concentració de tensions de tremp, s'abarateix el cost de la fulla i augmenta la seva durada. Aquestes fulles es fixen mitjançant tascons a pressió que permeten un fàcil reglatge i substitució de fulles. Aquesta tecnologia de disseny i elaboració dels molins permet aconseguir estalvis d'energia de fins al 30% en el procés de mòlt, respecte a altres tipus de molins.
En el camp de l'extrusió, Eurotecno fabrica una àmplia gamma en quant a dimensions i tipus, tant monohusillo com de doble claveguera. Esment especial ha de fer-se dels últims desenvolupaments de màquines de doble claveguera corrotantes amb sistema de camises i clavegueres componibles per a la línia de compostatge d'alta producció.

Figura 6 Instal·lació per al reciclat de film de polietilè o polipropilè, completament automatitzada, accionada per motors de corrent altern amb velocitat regulable mitjançant reguladors de freqüència. Control de totes les funcions per ordinador.



Luxber, S.L., fundada en 1986, té actualment 19 treballadors i una facturació de 330 Mptas, dels quals 120 Mptas corresponen a l'exportació a Mexico, Algèria, el Marroc i França principalment. Els subsectores d'envasament i alimentació són els principals clients dels seus productes.

Figura 7 Luxber, S.L. fabrica també maquinària integral d'injecció-bufat de P.I.T.






Llisamol s'ha dedicat per complet, des dels seus inicis en 1970, a la fabricació de motlles, aplicant des de 1981 el disseny assistit per ordinador (CAD/CAM) en els seus projectes. En 1986 van començar a dotar el seu parc de maquinària de màquines dotades de control numèric (CNC).
Utilitzen programari de creació pròpia pensat específicament per al tipus de motlle en el qual s'han especialitzat, motlles per PET per a màquines integrals i de dues etapes. Llisamol col·labora amb els clients en el disseny dels envasos i assessora en les geometries, tenint en compte els productes a envasar.
L'empresa, que té en l'actualitat 15 treballadors, ha orientat la seva inversió a la recerca de la transformació i geometries a aplicar en les preformas, tenint en compte el disseny final de l'envàs. Fruit d'aquesta recerca és el Sistema i Procedir, patentat, sistema de refrigeració de preformas mitjançant gas amb el qual s'aconsegueix augmentar la producció en un 25%. Actualment treballen en sistemes diversos de rosteixes monomateria incorporades en l'envàs.

Figura 8 Llisamol està especialitzada en màquines integrals d'injecció-bufat, encara que també realitza motlles per a la injecció de preformas.






La història de Mateu & Solé corre paral·lela al desenvolupament dels plàstics, indústria a la qual des de siempe ha servit. L'empresa va iniciar les seves activitats en 1942, desenvolupant en un petit taller les seves primeres màquines d'injecció amb pistó manual, a les quals va incorporar circuits elèctrics en 1945.
En el camp dels equips auxiliars, Mateu & Solé va desenvolupar en 1954 el primer molí de recuperació de 0.5 CV de potència. Un any després, en 1955, apareixien els primers plàstics tècnics, que requerien procediments específics de transformació. Mateu & Solé va introduir en 1958 els primers sistemes hidràulics en els seus inyectoras i, aquest mateix any, va presentar al mercat la primera màquina d'extrusió-bufat de fins a 1 litre de capacitat.
1960 va conèixer un considerable augment en el consum dels plàstics. Mateu & Solé va ampliar a 4000 m2 les seves instal·lacions de producció; tres anys després introduïa els sistemes d'injecció per claveguera i deu anys després, en 1975, va incorporar l'electrònica als seus processos de transformació i en 1976 els sistemes de vàlvules lògiques en els circuits hidràulics. Seguint en aquesta línia evolutiva, l'empresa ofereix en 1980 el microprocessador per a control dels sistemes de transformació en la seva maquinària, acoblant als seus circuits vàlvules proporcionals.
En 1987 va inaugurar 10.000 m2 de noves plantes industrials, ampliant en 1994 la seva gamma d'inyectoras fins a 800 t. Un desenvolupament recent és la incorporació del microprocessador en la pròpia màquina, iniciant també aquest any sistemes d'injecció per gas i sistemes d'injecció bimateria o bicolor. Mateu & Solé exhibeix des de 1995 el certificat CE d'adaptació a les normes de seguretat que regeixen en la Unió Europea.
Actualment, amb dues empreses subsidiàries (V. Mateu Bernad, S.A. i Mecanofil, S.A.) i gairebé 100 treballadors en plantilla, Mateu & Solé ofereix un ampli ventall de maquinària de transformació de plàstics amb sistemes d'injecció, bufat, extrusió i molins trituradores, exportant a 40 països dels 5 continents. Mateu & Solé té representació a Madrid, València, Biscaia i Zaragoza.

Figura 9 La Meteor 625/150 de Mateu & Solé presenta microprocessador incorporat.






Motlles Prefabricats VAP, S. a. és una empresa fabricadora d'elements normalitzats per a la indústria d'injecció de plàstic i alumini, que va ser fundada en 1963 a partir d'una manca al mercat espanyol de productes estandarditzats utilitzables pels tallers industrials fabricants de motlles i matrius.
Els inicis van ser durs, a causa del costum generalitzat al mercat d'autofabricarse a mesura els components del motlle en lloc d'adquirir-los. Amb les primeres comandes, es van dissenyar unes mesures estandarditzades partint de l'experiència adquirida fins a aquell moment, sortint al mercat el primer catàleg. En l'actualitat s'ha generalitzat l'hàbit de compra d'aquests elements, resultant impensable per un moldista actuar com en el passat.
Motlles Prefabricats VAP, S. a. també ha evolucionat i, amb l'experiència adquirida i la constant innovació tecnològica, ha aconseguit un alt grau d'especialització capaç de satisfer les necessitats més exigents, el quin els permet afrontar el futur amb optimisme. Motlles Prefabricats VAP és coneguda a nivell nacional, veient-se afavorida amb la confiança de signatures capdavanteres en el sector com Matrix (Ripoll, Girona) i Mai (Valls, Tarragona), per citar dos exemples, i exporta a països de tot el món, representant l'exportació entre el 12 i el 15% dels seus 700 Mptas de facturació. L'empresa té actualment 41 treballadors.

Figura 10 En l'actualitat, moldistas, matriceros i transformadors per injecció adquireixen elements normalitzats per a la fabricació de motlles.






Aquest any 1996 s'han complert 30 anys de la primera instal·lació de sopladoras Rothowi al mercat. Al llarg d'aquests anys, les marques Rothowi i Rothowi-Florentina han vingut incorporant en els seus procediments, materials i disseny les més modernes tecnologies i les innovacions tècniques imperants en el sector. Totes les sopladoras Rothowi compten amb l'homologació Marca CE, complint totes les directives de la Unió Europea.
Plamasa, S. a. produeix sopladoras per a PE/PP/PC, per PVC/PET-G, per a envasos des de 0,20 ml fins a 10.000 ml de capacitat, exportant a diversos països de tot el món i atenent de forma personal i molt directament al mercat intern.
Actualment Plamasa, S. a. està desenvolupant, en col·laboració amb els grans productors de resines, sopladoras de coextrusión multicapa per a polietilè, amb capa de control-barrera per preservar els més diversos productes a envasar i també per a la indústria de l'automòbil.
L'empresa, que té en aquests moments 10 treballadors, va tenir en 1995 una facturació de 150 Mptas, dels quals el 52% van correspondre a l'exportació. S'expliquen entre els seus clients principals Aigües del Rosal (Toledo), el fabricant de lleixius i detergents Arc de Sant Martí (Barcelona), Olis Molgui (Còrdova), Plàstics Plavo (Granollers), Sokol (envasadora d'oli de llavor de girasol en Krasnodar - Rússia), Plàstics Aurora (Caracas, Veneçuela), i Plàstics Haddad (Xile), per citar només uns quants. Els seus productes es dirigeixen preferentment als sectors d'envasament (sector farmacèutic, cosmètica -preparen màquines de coextrusión-bufat de 3-5 capes-, productes químics), alimentació (aigües minerals, oli, llet) i transformació de plàstics.

Figura 11 La Sèrie Rothowi la componen els models 500, 1500 i 6000, S amb una estació i D amb dues estacions. A la foto, sopladora Rothowi-500 D amb capçals de coextrusión en 3 o 5 capes. Capçals simples, dobles o triples per a PE/PP, PVC/PET-G.






Tallers Pena, S. a., empresa que data de 1959, té 85 treballadors i vendes de 900 Mptas en 1995, dels quals 315 Mptas (el 35%) van correspondre a l'exportació, sent Alemanya, França, Itàlia, Portugal, Gran Bretanya, Estats Units i Sud-amèrica les principals destinacions de la mateixa.
Els seus productes es dirigeixen als fabricants de maquinària de transformació i als transformadors del plàstic. Pel que es refereix als primers, entre els seus clients podem citar, a Espanya, a Mateu i Solé, Ibáñez Extrusores, Covex RS Extrusió, Gumix, Margarit-JSW i Eurotecno, entre uns altres. Battenfeld, Sandretto, Krauss-Maffei, Krup Kautex, Mir, Pomini i Sidel són alguns dels clients a l'estranger.
Tallers Pena, S. a. fabrica amb 2 tecnologies els seus productes: mitjançant procés de nitruración i mitjançant tecnologia bimetálica.
La tecnologia bimetálica es va implantar en 1985 i consisteix a recobrir interiorment amb aliatges extremadament resistents a l'abrasió i/o corrosió els cilindres mitjançant un procés de centrifugació a temperatura controlada i, igualment, recobrir les crestes dels filets de les clavegueres per sistemes P.T.A. Aquesta tecnologia bimetálica és la més avançada mundialment en aquest tipus de fabricats i a Espanya l'única planta que existeix està en Tallers Pena, S. a. A Europa només existeixen cinc plantes d'aquest tipus.
En quant a la convencional nitruración, de cost més econòmic, des del passat mes d'agost l'empresa disposa del nou sistema informàtic de control "Nitrex" que, acoblat als 2 forns de 5000 i 2500 mm que té instal·lats en la planta, garantirà una elevada qualitat del procés de nitruración, ja que permet controlar la formació del tipus de nitrurs més adequats a l'ús de la peça, l'eliminació total si cal de la capa blanca (molt perillosa) i l'augment substancial de la profunditat d'aquesta capa.
Tallers Pena posseeix el 100% del capital d'Intosa, empresa dedicada a la reparació de cilindres i clavegueres de plastificació que data de 1975. Intosa té actualment 25 treballadors i va aconseguir en 1995 una facturació de 275 Mptas, el 95% de la mateixa a clients espanyols a causa de l'encariment que suposen les despeses de transport per a les reparacions (anada i volta) en exportació.

Figura 12 La tecnologia bimetálica permet construir cilindres i clavegueres amb aliatges perfectament estudiats per suportar específics agents de desgast, ja siguin aquests abrasius, corrosius o ambdues coses alhora.






Especialitzada en el projecte i construcció de motlles per a injecció de termoplàstics, injecció i premsatge de termostables, injecció de baixa pressió, i motlles per a termoconformació amb possibilitat de realització de peces prototip i preseries, Tauvi, S. a. realitza també encunys i matrius, utillatges específics, automatismes, calibres de control, coquillas per a gravetat i estudis integrals "claus en mà".
L'empresa posseeix dues factories situades a Barcelona i Sabadell respectivament, amb un ampli i sofisticat parc de maquinària CNC i equips CAD/CAM, i un equip humà especialitzat en els mateixos.
Utilitzen els seus productes els sectors d'automoció, línia blanca, línia marró, eines elèctriques, petit electrodomèstic, electrònica, sanitaris i juguetería entre uns altres, tant del mercat nacional com de països de la UE i Iberoamèrica. Actualment, l'empresa està classificada "A" pel GQ P-8 (Allibert Industrie - Eurostyle - Eurotec Manducher - Mecaplast - Plastic Omnium - Reydel - STMP - ECIA), i està immersa en el procés d'obtenció de la norma de qualitat ISO 9001.

Figura 13 L'ampli i sofisticat parc de maquinària de les instal·lacions de Tauvi, S. a. a Barcelona i a Sabadell garanteix la qualitat i precisió en la fabricació dels motlles.

Empreses o entitats relacionades

Alimatic, S.L.
Coscollola Cial, S.L.
Equiplast, Expoquimia, Eurosurfas. Fira de Barcelona
ROMI Máquinas España, S.A. - (ex Italprensas Sandretto, S.A.)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis