Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los españoles gastan más de 1.200 millones de euros en productos de jardinería
El I Panell del Mercat de la Jardineria ha pres com a mostra un total de 2.000 llars pertanyents al panell permanent de consum de la consultora

Els espanyols gasten més de 1.200 milions d'euros en productes de jardineria

Redacció Interempreses25/10/2010

25 octubre 2010

Les llars espanyoles inverteixen al voltant de 1.217 milions d'euros en productes de jardineria. Aquesta és una de les principals conclusions a les quals ha arribat el I Panell del Mercat de la Jardineria, que es va presentar el passat 22 d'octubre a Iberflora davant el sector. Es tracta del primer estudi integral que es realitza a Espanya en l'àmbit de la jardineria, i ha investigat tant la despesa estimada com els hàbits de compra dels consumidors.
L'estudi segmenta la despesa, detallant que un 57% del total es gasta en mobiliari i decoració per al jardí, mentre que les plantes suposen al voltant del 25,5% de la inversió total anual de les llars.
Un 57% del total es gasta en mobiliari i decoració per al jardí. Foto: Jason Weeks
Un 57% del total es gasta en mobiliari i decoració per al jardí. Foto: Jason Weeks.
El panell revela que el 55% de les llars espanyoles-al voltant de nou milions-són consumidors habituals de productes de jardineria, en un mercat on el 80% dels habitatges té una terrassa o un jardí. S'estima també que la despesa mitjana dels que fan compres de productes de jardineria és de 134 euros per llar i any. Per categories, el comprador de mobiliari inverteix 189 euros, el de Bricojardí 64 euros i el de plantes 56 euros. Altres categories són abonaments (39 euros per llar i any), testos (34 euros) i substrats (19 euros).
La freqüència de compra és de prop de tres vegades l'any, i s'observa un nivell general de satisfacció molt elevat, cosa que en opinió d'Antonio de Santos, directiu de Nielsen que ha presentat l'estudi, és "molt positiu i valorable". Aquesta satisfacció es dóna en tots els canals de compra, encara que en els centres de jardineria és més gran. La pràctica totalitat dels enquestats declaren que la seva compra és per motius personals, i s'observa una altíssima previsió de compra, que supera el 87%.
El 55% de les llars espanyoles són consumidors habituals de productes de jardineria. Foto: Andrea Kratzenberg
El 55% de les llars espanyoles són consumidors habituals de productes de jardineria. Foto: Andrea Kratzenberg.
De Santos, a més, destaca que un de cada tres llars ha declarat haver gastat més en aquest sector que el 2009, cosa que denota una estabilització del mercat, de manera que s'interpreta "una certa recuperació", que coincideix amb la resta de sectors econòmics, ja que "el 2010 hi ha hagut una lleu recuperació de la confiança dels consumidors".
Altra de les dades que l'estudi posa de manifest és la forta estacionalització de la comercialització, ja que més de la meitat de les compres es realitzen entre els mesos de març i maig. A la resta de l'any, destaca el període juliol-agost, que concentra un 21% de la despesa total.

Pel que fa als canals de compra el panell revela que hi ha una gran convivència entre els mateixos, ja que els consumidors no solen comprar únicament en un d'ells. Els supermercats i hipermercats concentren un 17% del total, el viver tradicional un 14%, els centres de jardineria un 14% i les floristeries un 12%, igual que les grans superfícies de bricolatge i les botigues de barri. Internet segueix tenint una penetració testimonial, de només un 2%.

El panell també ha preguntat sobre la compra de productes per a mascotes, un sector present així mateix en Iberflora, i ha conclòs que un 25% de les llars espanyoles tenen algun animal. El volum del mercat s'estima en uns 1.156 milions d'euros.

El I Panell del Mercat de la Jardineria ha pres com a mostra un total de 2.000 llars pertanyents al panell permanent de consum de la consultora Nielsen per estudiar la despesa en productes de jardineria, i de 1.400 per investigar sobre els hàbits de compra. S'han analitzat totes les categories de planta, substrats, testos, bricojardín, mobiliari i mascotes.

Aquest estudi ha estat realitzat entre els mesos de juny i juliol per Nielsen, empresa amb presència en més de 100 països, i ha estat cofinançat per l'Associació Espanyola de Centres de Jardineria (AECJ), responsable de la iniciativa del projecte, així com per el certamen Iberflora i Fepex (Federació Espanyola d'Associacions de Productors Exportadors de Fruites, Hortalisses, Flors i Plantes Vives).

Antoni de Sants, directiu de Nielsen va presentar l'estudi
Antoni de Sants, directiu de Nielsen va presentar l'estudi.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Advanced FactoriesEasyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis