Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Logística modélica de última generación para el modelismo más puntero
Modellbau Lindinger estrena noves instal·lacions amb solucions logístiques de SSI Schäfer

Logística modèlica d'última generació per al modelisme més punter

Font: SSI Schäfer26/07/2010

26 juliol 2010

Modellbau Lindinger va començar la seva marxa com una petita empresa d'alimentació i poc a poc s'ha convertit en una de les principals companyies del món de modelisme amb tecnologia punta. El progressiu creixement de l'empresa ha requerit la construcció d'un centre logístic amb les últimes tecnologies, la realització va dur a terme SSI Schäfer.

La història d'èxit va començar a la vall de Steyr, Àustria. La família Lindinger gestionava una botiga d'alimentació i el seu fill, Friedrich Lindinger, fascinat pel modelisme d'avions, va aconseguir convèncer els seus pares de deixar-dos metres de superfície de prestatgeria per a la venda de maquetes d'avions.

A causa de l'augment de la demanda, aquesta superfície finalment va ocupar la totalitat del negoci, passant de ser una botiga d'alimentació a una petita empresa anomenada Modellbau Lindinger GmbH.

L'any 1994, la família va prendre la decisió de traslladar el negoci a un edifici de fàbrica prop del centre de Mölln, Àustria, per dedicar-se exclusivament al comerç del modelisme. Després d'alguns treballs d'adaptació i una ampliació, va néixer allí la primera botiga amb aproximadament 1.000 metres quadrats de superfície de venda així com un centre d'enviament modern.

A causa de l'augment de clients, l'any 2007 es va inaugurar una botiga nova al centre comercial Plus City a Linz, Àustria. Mentrestant, l'oferta va incloure velers, avions de motor, helicòpters, models de cotxes, motors, comandaments a distància així com tot tipus d'accessoris. Aquesta oferta variada era deguda als diferents proveïdors de marques internacionals.

Aviat es va fer evident que l'única solució per complir amb els requisits cada vegada més exigents era un centre logístic. Per tant, l'empresa Lindinger va començar a dedicar-se a la planificació d'un concepte logístic complex.

Layout de la instal·lació. Foto: SSI Schäfer
Layout de la instal·lació. Foto: SSI Schäfer.

El centre logístic

L'objectiu principal era la interacció fluïda dels processos, entre la venda a la botiga, la venda per telèfon, comandes per Internet, lliurament de comandes a grans clients així com el processament del servei internacional, tot això des de la mateixa empresa. Aproximadament 15.000 articles haurien de ser desalmacenados de manera eficaç per ordres de picking, valorant també l'ergonomia dels llocs de treball. El major repte va consistir a compaginar sales de negoci agradables i ben acollidores amb un centre logístic complex. Per primera vegada, els processos haurien de ser automatitzats i el picking realitzat sense papers.

En Inzersdorf bei Kirchdorf, Àustria, es va construir un edifici modern compost pràcticament en la seva totalitat de vidre i dotat de la tecnologia més avançada. Fins i tot es disposa d'un aeroport on els clients poden demostrar les seves habilitats amb els nous models adquirits sota assessorament professional. Costat de l'edifici empresarial i connectat directament al negoci, es troba l'element central de la instal lació logística la realització va ser duta a terme per SSI Schäfer.

El sistema de picking automatitzat amb sistema de transport continu de contenidors està format per quatre 'Commissioner' o màquines de picking totalment automatitzades que emmagatzemen la mercaderia de forma vertical i horitzontal. Aquestes màquines garanteixen la disponibilitat d'articles molt petits.

El sistema de transport continu mou simultàniament fins a 1.200 contenidors per hora cap a dues estacions de picking independents on es recull la mercaderia a través d'un raig de llum i es la posiciona novament en contenidors de destinació. Des d'aquí la mercaderia és transportada de manera totalment automatitzada a la ubicació d'embalatge on té lloc la seva preparació per a l'enviament. Es distingeix entre contenidors llargs (fins a 1,2 metres) i contenidors curts (aproximadament 0,6 metres) i les persones dos tipus presentar una divisió de fins a vuit mòduls.

Les fites

La sincronització dels processos automatitzats de la màquina de picking amb l'emmagatzematge manual paral·lel era un requeriment essencial. L'objectiu era un procés automatitzat via programari que controli des de la recepció de mercaderies fins al paquet final embalatge, facilitant així el processament de fins a 700 ordres al dia. A més, la botiga disposa d'una connexió directa al sistema logístic per a la seva reposició.

Per poder realitzar picking en línia per ordres es va classificar la gamma d'articles segons dimensions, rotació, així com mida de peces. Així, és possible assignar les ubicacions de picking òptimes en el magatzem automatitzat i manual. El repte especial era el desenvolupament d'un concepte altament dinàmic que faciliti el picking de la mercaderia de manera estàtica. Principis de control sofisticats s'inicien els processos correctes per mitjà de càlculs complexos en el sistema Host. Calia complir aquesta tasca per aproximadament 15.000 articles diferents, de dimensions grans a molt petits, tenint en compte condicions de venda canviant constantment, així com una gamma d'articles creixent amb rapidesa.

Actualment, la recepció de mercaderies així com el picking manual i automatitzat es realitzen de forma molt exacta i precisa. S'utilitza 'Pick-by-Light' i 'Put-to-Light picking', il·luminacions de prestatgeries de baldes que luminen els mòduls correctes així com una 'Corlett' (roll container especial) per al picking multiclient. A més, es va instal·lar un prestatge per gravetat en la ubicació de picking amb recollida de mercaderia guiada per llum. En el cas del picking 'home a mercaderia' es optimitza els recorreguts dels preparadors amb escàners manuals. A més, un operari s'ocupa de la reposició de les ubicacions de picking i transporta la mercaderia recentment rebuda de la ubicació de recepció de mercaderia a les ubicacions d'emmagatzematge. De forma anàloga, es generen contenidors nous, els quals són omplerts a la màquina de picking.

És possible embalar la mercaderia sense limitacions i simultàniament en cinc ubicacions d'embalatge en paquets de client i preparar-los per l'enviament. Els documents d'enviament i facturació són impresos a temps en el lloc de treball corresponent.

Vista exterior del nou centre. Foto: Modellbau Lindinger
Vista exterior del nou centre. Foto: Modellbau Lindinger.

Un canvi de tal impacte només pot sortir bé sempre que tots els empleats ajuden amb el nou model de treball. Al cap ia la fi cal acostumar durant el dia a dia a un emplaçament nou ia l'entorn del programari. Es va aconseguir fer aquest pas complicat amb molt d'èxit com una família gran i altament motivada.

Finalment, la instal lació logística es va posar en ple funcionament el desembre de 2009. El gener de 2010 es va traslladar la botiga a Inzersdorf bei Kirchdorf.

Actualment, la Modellbau Lindinger GmbH és un dels distribuïdors d'articles de modelisme més grans de tot Europa i proveeix a clients internacionals. A través de l'empresa col·laboradora SSI Schäfer això té lloc amb eficiència sense compromisos.

Empreses o entitats relacionades

SSI Schaefer Sistemas Internacional, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Abus Grúas, S.L.U.Advanced FactoriesEasyfairs Iberia - Logistics & Automation Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis