Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Pro-face + Vacon + Leuze electronic, aprovechando sinergias
Les tres companyies van realitzar sengles presentacions tècniques en un acte al Camp Nou

Pro-face + Vacon + Leuze electronic, aprofitant sinergies

Laia Banús20/07/2010

20 juliol 2010

En el món dels negocis, com en la guerra o l'amor, tot s'hi val. I en els temps que corren, sembla que la col·laboració entre empreses resulta més rendible que posar pals a les rodes del veí. L'empresa especialista en pantalles gràfiques i tàctils Pro-face , la de productes optoelectrònics Leuze electronic , i Vacon , que desenvolupa, fabrica i comercialitza convertidors de freqüència de baixa tensió, s'han donat la mà en aquesta iniciativa aprofitant les sinergies que comparteixen presentant en un mateix acte les seves empreses i les seves novetats.
Els organitzadors, posant a les instal·lacions del Camp Nou...
Els organitzadors, posant a les instal·lacions del Camp Nou. D'esquerra a dreta: David Berbis i Santiago García, director comercial i conseller delegat de Vacon, Manuel González, gerent de Pro-face; Jaume Torres i Iñaki Gallastegi, gerent i director comercial de Leuze electronic, i Mónica Sánchez i Marc Noguera, l' departament d'Administració i Tècnic de Pro-face, respectivament.

En el camp d'un campió-el vigent de la Lliga Espanyola de Futbol, en concret-tres empreses, també campiones cadascuna en el seu terreny, es van unir i van col·laborar en un acte de presentació conjunt en una de les sales VIP de les instal lacions blaugrana . En paraules d'un dels seus principals promotors, Manuel González, gerent de Pro-Face HMI Spain, SL, la idea va ser buscar la col·laboració dins de l'àmbit d'automatismes, "aprofitar la sinèrgies del producte i oferir no només un producte sinó una aplicació- solució ". I de pas, les tres empreses amfitriones compartir contactes, al portar cadascuna d'elles als seus clients a l'esdeveniment. Així mateix, actes com aquest ofereixen "un millor motiu / servei / oferta al client, ja que avui en dia costa que els clients es desplacin a una presentació d'un sol producte, i així almenys aprofitaven el viatge".

Assistents a l'esdeveniment celebrat en una de les sales VIP del Camp Nou
Assistents a l'esdeveniment celebrat en una de les sales VIP del Camp Nou.

Pro-face, la millor comunicació home-màquina

Gamma de productes Pro-face
Gamma de productes Pro-face.
L'especialista en elements per diàleg home-màquina Pro-face presentar la seva organització i producte amb la intervenció del seu gerent, Manuel González, el seu delegat comercial a Catalunya, Joaquim Riera, i Marc Noguera, del departament tècnic de la delegació espanyola d'aquesta companyia japonesa.

González, gerent de la delegació de Pro-face per a Espanya i Portugal, va informar sobre l'organització de Pro-face (Digital). Amb fàbriques al Japó i ara també a la Xina, encara que "sota control japonès", les delegacions i xarxa de distribuïdors de Pro-face cobreixen gran part del món, de manera que es pot trobar servei tècnic en qualsevol país. L'empresa, fundada el 1972, compta en l'actualitat amb aproximadament 1.400 treballadors a tot el món, dels quals, 116 es troben a Europa.

Manuel González, gerent de Pro-face HMI Spain, SL
Manuel González, gerent de Pro-face HMI Spain, SL

Joaquim Riera va ser l'encarregat d'explicar als presents la gamma de maquinari de Pro-face. Com va comentar Riera, els productes de la marca més coneguts són els terminals operadors, amb els que "tenim més presència al mercat", encara que Pro-face també ofereix PC tàctils i PC industrials, preparats per funcionar 24 sobre 24 hores.

Joaquim Riera, delegat comercial de Catalunya, Llevant i Aragó, i Marc Noguera...
Joaquim Riera, delegat comercial de Catalunya, Llevant i Aragó, i Marc Noguera, del departament tècnic (darrere) van explicar les novetats de Pro-face.
La gamma GP de terminals operadors Pro-face es caracteritza per ser multiprotocol, ja que, com va aclarir Riera, "els podem connectar amb la pràctica totalitat d'autòmats que hi ha al mercat". Si una aplicació necessita mobilitat, Pro-face ofereix la gamma 'Handy', una pantalla transportable i lleugera, connectable a qualsevol part de la màquina. D'altra banda, si es necessita entrades de vídeo i àudio, la marca japonesa ofereix una gamma multimèdia, que permet connectar càmeres a la pròpia pantalla i gestionar aquests senyals, a més de reproduir arxius multimèdia. Aquesta aplicació s'està utilitzant força en un sector en què Pro-face s'està introduint amb èxit: la domòtica. Així mateix, la companyia ofereix pantalles amb entrades i sortides que permeten actuar en el procés, sense necessitat de l'autòmat.

Però si alguna cosa destaca d'aquests terminals és l'alta connectivitat. "Podem gestionar fins a quatre protocols de forma simultània, connectat diversos autòmats a la pantalla, que ens està fent de passarel aglutinant tota aquesta informació", ha explicat Riera. Així mateix, tots aquests productes compten de forma estàndard amb el valor afegit de la certificació ATEX, certificat de seguretat per a productes en atmosferes explosives, i, sota demanda, Pro-face proporciona també pantalles exclusives per a ambients altament corrosius.

Entre les novetats de producte, Riera va destacar la nova GP 4100, una petita pantalla més econòmica i compacta, monocroma i amb format panoràmic. Ofereix la possibilitat de canviar el color a través del programari, i pot col·locar vertical o horitzontalment, segons les necessitats. Una altra novetat a destacar són unes pantalles d'alta lluminositat-amb una luminància de 1.000 candeles per metre quadrat en pantalles de 5,7 "en lloc de 500, com en una pantalla estàndard-, que permet veure fins i tot amb la llum del sol.

Marc Noguera, del departament tècnic de Pro-face i Joaquim Riera (darrere) durant la presentació que va realitzar Pro-face...
Marc Noguera, del departament tècnic de Pro-face i Joaquim Riera (darrere) durant la presentació que va realitzar Pro-face.
I si alguna cosa diferencia Pro-face de la seva competència és sens dubte el seu programari. "L'ànima de tots els nostres productes és el nostre programari. Sense ell, els nostres productes no deixen de ser productes amb característiques destacades i res més ", va assenyalar Joaquim Riera. Marc Noguera, del departament tècnic de Pro-face va remarcar "la potència extra d'aquesta eina", que la diferència de la resta del mercat.

Noguera va presentar el nou programari GP-Pro EX, en el qual s'inclou una eina de conversió pensada per a les pantalles que es programaven amb el programari antic. GP-Pro EX serveix per a totes les pantalles Pro-face, i permet connectar en una mateixa pantalla diferents autòmats amb diferents drivers, a més de llegir llapis de memòria a través de ports USB o fins i tot targetes de compact flash. El programari inclou una extensa llibreria que es pot ampliar en línia des de la pàgina web de Pro-face.

Altres funcions a destacar que inclou el programari, entre moltes altres, és per exemple la de gravar alarmes a través d'un buffer intern que registra 60 segons des que salta l'alarma. Permet també visualitzar 4 imatges al mateix temps, generar gràfiques de tendències amb dades històriques i registrar automàtica totes les operacions produïdes, aplicació molt útil en sectors com el farmacèutic. Una altra novetat és el GP-Viewer EX, que permet connectar-se i interactuar amb una pantalla situada a distància.

El públic es va interessar pels articles Pro-face exposats
El públic es va interessar pels articles Pro-face exposats.

Leuze electronic, especialistes en optoelectrònica

Jaume Torres, gerent de Leuze electronic a Espanya i Iñaki Gallastegi, el seu director comercial, van ser els encarregats de presentar la seva empresa i els seus productes. Torres va partir de l'eslògan de Leuze, 'The sensor people', que uneix el valor de l'equip humà que hi ha després de la gamma de productes Leuze electronic amb la seguretat que aporta una empresa amb més de 40 anys d'història. L'origen d'aquesta empresa alemanya es troba en el sector tèxtil, quan el seu fundador va necessitar solucionar problemes amb el trencament de fils dels seus productes. De la petita empresa familiar, la companyia, ara multinacional, va créixer fins arribar a més de 1.700 empleats a nivell mundial i una facturació de 260 milions a l'any.

Dues divisions formen el Grup Leuze: d'una banda Leuze bielomatik, dedicada al desenvolupament de maquinària per a la manipulació de paper, la soldadura en plàstic (sobretot adreçada al sector de l'automoció) i els sistemes de lubrificació i microlubrificación per màquina-eina; i Leuze electronic, que desenvolupa dispositius optoelectrònics i sistemes per l'automatització. "Ens considerem especialistes en tot el que té a veure amb el tractament de la llum", va afirmar Torres.

Leuze electronic té dues bases a Alemanya: una a Owen, dedicada al desenvolupament, producció i distribució de sensors optoelectrònics, sistemes d'identificació, sistemes de transmissió òptica de dades i sistemes de processament d'imatges amb PC industrial, i una altra a Fürstenfeldbruck, on, a més dels dispositius optoelectrònics de seguretat, també desenvolupen sistemes de seguretat per al treball i l'automatització industrial. Una altra unitat productiva, Leuze electronic assembly GmbH, situada a Unterstadion, desenvolupa dispositius electrònics, mòduls i plaques de circuit imprès.

Jaume Torres, gerent de Leuze electronic, S.A.
Jaume Torres, gerent de Leuze electronic, S.A.

Els productes Leuze electronic estan dissenyats buscant al màxim la modularitat, "augmentant la seva connectivitat amb els busos que hi ha actualment al mercat i pensant també en els que vindran en el futur", va explicar Iñaki Gallastegi.

El director comercial de Leuze electronic, SA també va apuntar quins eren els 5 sectors estratègics de desenvolupament dels productes Leuze electronic-Logística interna, Envàs i embalatge, automoció, Indústria gràfica i Indústria farmacèutica-, encara que, va afegir, la modularitat d'aquests articles permet aplicar-los en altres sectors com el de la fusta, l'automatització de processos, l'electrònica, etc.

Tota la gamma Leuze electronic pot subdividir en tres grans divisions: detecció, identificació i seguretat.

Pel que fa a detecció, l'ampli ventall abasta tot tipus de sensors optoelectrònics utilitzats en processos de producció i automatització, i que han esmenar problemes com les interferències amb fonts de llum externa, els embalatges reflectants i dures condicions ambientals amb elevats nivells de brutícia o canvis de temperatura extrems. Per afrontar aquests reptes, Leuze proposa tecnologies com A2LS, amb la qual, suprimint activament la llum ambiental, s'eviten les interferències de la llum, o la connectivitat optimitzada d'IO-Link, amb la qual cada component d'automatització pot manejar individualment.

Moment de la presentació d'Iñaki Gallastegi, director comercial de Leuze electronic, SA
Moment de la presentació d'Iñaki Gallastegi, director comercial de Leuze electronic, SA

En la divisió d'identificació, l'àmplia gamma de productes de les diferents tecnologies de IDENT permet la identificació de codis de barres, codis 2-D i transponders (TAGS) RFID, tal com la mesura òptica de distàncies, la transmissió òptica de dades, el posicionament i el processament d'imatges. Una innovació important en aquest camp és el sistema de posicionament per codis de barres, especialment desenvolupat per a sistemes automàtics de posicionament com transportadors, electrovías, etc. Altres novetats són per exemple el lector de codis de barres BCL 34 on s'ha integrat per primera vegada la interfície del bus de camp Profibus que permet parametritzar directament via sistema de control PLC i via comunicació dades d'alta velocitat. També el BCL 500i integra busos de camp i la segona generació de la tecnologia CRT (reconstrucció de codis de barres). L'eina 'webConfig' instal·lada al lector facilita la seva parametrització sense programari addicional.

Articles de Leuze electronic en exposició
Articles de Leuze electronic en exposició.

Pel que fa a seguretat, els sensors optoeléctricos Leuze ofereixen protecció personal complint estàndards internacionals, segons norma CEI 61508-1 i sense representar cap obstacle en els procediments de treball. La gamma de productes Leuze electronic per a la seguretat industrial passa pels escàner làser de seguretat, com els cèlebres Rotoscan, les cortines òptiques, els transceptors i barreres de seguretat multifeix i monohaz, sensors de seguretat per a Profibus, mòduls, i un llarg etcètera. Així mateix, tal com va explicar Gallastegi, l'empresa compta amb una nova divisió dedicada a l'assessoria en seguretat, amb la qual l'empresa realitza tasques d'assessorament tant per a les aplicacions i enginyeria de seguretat, per a la posada en marxa de qualsevol dispositiu, i serveis d'inspeccions periòdiques in situ, i d'atenció telefònica amb disponibilitat les 24 hores del dia.

Vacon, variadors de freqüència amb nom i cognom

Santiago García i David Berbis, conseller delegat i director comercial respectivament de Vacon Drives Ibérica, SA, van ser els encarregats de presentar la seva empresa, una multinacional finlandesa amb unitats d'R + D i instal·lacions de producció a Finlàndia, EUA, Xina i Itàlia i oficines de venda en més de 25 països. Fundada el 1993 per iniciativa d'un grup d'emprenedors sortits de ABB, Vacon cotitza a la Borsa de Valors de Hèlsinki des de l'any 2000 i disposa de 100 distribuïdors i 70 socis de serveis en més de 100 països, cobrint així gran part de la geografia dels 5 continents.

La clau de l'èxit de Vacon està en la seva extrema especialització. Desenvolupen única i exclusivament convertidors de CA de velocitat variable. L'aplicació d'aquests variadors en qualsevol motor elèctric convencional proporciona tant estalvi energètic com una millora palpable en el control dels processos. L'estalvi energètic va en línia amb el que Santiago García va definir com "tecnologia neta", és a dir, es gasta menys energia per produir un variador Vacon que l'energia que pot ajudar a estalviar en la seva vida útil aquest variador. "Els motors elèctrics gasten el 30% de l'energia consumida a nivell mundial. Si uséssim en tots aquests motors variadors de freqüència estalviaríem un 30% d'energia. És a dir, amb l'ús de variadors en tots els motors elèctrics aconseguiríem un estalvi de l'ordre del 10% a nivell mundial. Només el 10% dels motors elèctrics a tot el món compten amb variadors de freqüència, llavors tenim un ampli camp on podem realment treballar i contribuir a l'estalvi energètic ".

Santiago García, durant la seva presentació de l'empresa Vacon
Santiago García, durant la seva presentació de l'empresa Vacon.
L'especialització porta a Vacon a més a fabricar de manera gairebé "artesanal" els seus variadors de freqüència. "Cada variador té nom i cognoms, treballem sota comanda, mai fabriquem per estoc. Som la companyia més gran a nivell mundial que només fem variadors de freqüència i per això som els que més sabem d'aquest producte ". En fabricar un a un, aquests variadors estan testats al 100%, com va explicar David Berbis, director comercial de la companyia a Espanya.

L'R + D també juga un important paper en la companyia. Vacon inverteix el 7% de la seva facturació en recerca i desenvolupament, aconseguint així una àmplia cartera de productes, amb convertidors que van dels 25 kW als 5 MW.

Així mateix, recentment Vacon ha entrat en el mercat de les energies renovables, sobretot l'eòlica i la solar, centrant el seu desenvolupament i R + D a les instal·lacions de la companyia en terres catalanes, en concret a Manresa (Barcelona).

Després de les presentacions, els assistents van poder gaudir d'un còctel
Després de les presentacions, els assistents van poder gaudir d'un còctel.

Empreses o entitats relacionades

Leuze Electronic, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    31/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    29/07/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis