Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Generic Motion Control: toda una nueva tendencia en automatización
B & R ha fet un pas endavant cap als mòduls de programari estandarditzats

Generic Motion Control: tota una nova tendència en automatització

Font: B & R14/05/2010

14 maig 2010

El Generic Motion Control (GMC) combina els mons de la robòtica, CNC, moviments d'eixos coordinats i posicionament simple en un sistema homogeni. El càlcul de les complexes trajectòries per a robots s'aplica també en màquina-eina i en màquines de producció. Això permet fins i tot el control de robots articulats o el processat de CNC en 3D. La integració dels components de GMC en el sistema operatiu en temps real, conjuntament amb la gestió d'entrades / sortides i les funcions de l'autòmat, ofereix grans avantatges per a la implementació simple de processos d'automatització.

En el món del CNC i la robòtica, es tendeix cada vegada més a crear maquinària amb funcions avançades i personalitzades per a cada client. Per això ja es comença a prescindir dels controls dedicats exclusivament a funcions de CNC, aprofitant que els equips d'automatització disposen de més flexibilitat per assumir funcionalitats de motion control, CNC o robòtica.

En el món del CNC i la robòtica, es tendeix cada vegada més a crear maquinària amb funcions avançades i personalitzades per a cada client...
En el món del CNC i la robòtica, es tendeix cada vegada més a crear maquinària amb funcions avançades i personalitzades per a cada client.

Paquet CNC estàndard

Els components del GMC formen el nucli fonamental de moltes aplicacions en un gran nombre de sectors diferents. Especialment en el sector de màquina eina hi ha una sèrie de funcions estàndard que es poden trobar en qualsevol màquina.

En aquesta àrea és on B & R ha fet un pas endavant cap als mòduls de programari estandarditzats. En concret, el desenvolupament d'un paquet de CNC estàndard redueix considerablement el temps de posada en marxa per a solucions personalitzades de màquina eina.

El paquet estàndard de CNC inclou tant el maquinari com les funcions de software necessàries per operar una màquina típica de CNC.

Paquet de programari estàndard

El programari inclou totes les funcions importants bàsiques per operació, configuració i diagnòstic de tot el sistema, en particular de tots els eixos i canals de CNC.

La visualització es basa en Visual Components, que és la visualització integrada en el sistema de temps real de B & R. D'aquesta manera l'usuari pot accedir directament a les variables i funcionalitats que utilitza el mateix programari. La visualització estàndard inclou els components bàsics, els paràmetres de configuració i operació dels programes, les eines de simulació, el diagnòstic dels processos i els diferents gràfics. A més la interfície està dissenyat perquè la visualització pugui ser ampliada amb funcions específiques del client.

Com maquinari de visualització s'empra un panell de 15 &quote;en format vertical que integra el control i la visualització en un únic equip...
Com maquinari de visualització s'empra un panell de 15 "en format vertical que integra el control i la visualització en un únic equip.

Maquinari - panell CNC

Com maquinari de visualització s'empra un panell de 15 "en format vertical. Basat en el Power Panell 400, aquest panell integra el control i la visualització en un únic equip, amb alguns elements d'operació integrats:

  • Tecles programables de funció i navegació per a control i visualització.
  • Una roda per a navegació per elements de pàgines de la visualització.
  • Sis tecles de preselecció per a accés ràpid a les pàgines principals.
  • Dues tecles configurables per a pàgines extres dissenyades pel client.
  • Botons d'arrencada i pausa de programa.
  • Deu polsadors lluminosos per a accés ràpid a funcions d'operació de màquina.
  • Selector per canvi de mode de treball.
  • Clau selectora per bloquejar funcions específiques.
  • Connector USB per intercanviar fitxers.
  • RFID transponder per a identificació de l'usuari.
  • Teclat QWERTY.

Maquinari - comandament mòbil

El panell de CNC es complementa amb un comandament de mà, que permet a l'operari de la màquina poder moure's lliurement al voltant de la màquina i fer els moviments manuals des de la posició més idònia.

Imagen

AR000 - Entorn de simulació

La simulació de processos està jugant un paper cada vegada més important en el desenvolupament de noves màquines. En la generació de perfils de moviment per CNC o robòtica és especialment important que els valors de consigna coincideixin amb gran precisió dins del càlcul de trajectòries que realitza el sistema de temps real.

Aquesta és l'única manera d'avaluar una trajectòria generada en un sistema de simulació i detectar així col·lisions o violacions de l'àrea de treball abans de provar en màquina.

L'entorn de simulació AR000 és una plataforma de B & R basada en el PC per a la simulació de les funcions del GMC i de totes les aplicacions que es gestionen en un sistema de temps real. A més, el AR000 ofereix la possibilitat d'escalar el temps de cicle virtual respecte al de temps real. Això significa que l'usuari pot provar processos més ràpids o més lents que el sistema de temps real amb un factor d'escalat pel que fa al temps de cicle real.

Totes les funcions del GMC estan disponibles a AR000. Això permet representar tot el sistema en un entorn de simulació i sense limitacions. A més el AR000 també inclou les possibilitats que ofereix el sistema operatiu dels ACOP. D'aquesta manera, moviments bàsics, funcions de sincronització, lleves electròniques i blocs interns del servo també poden ser simulats.

AR00 simula les funcions del GMC en temps real
AR00 simula les funcions del GMC en temps real.

Empreses o entitats relacionades

B & R Industrial Automation Ibérica, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis