Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Ramón Díaz, director general de B&R Automation España
"El nostre interès és proporcionar al mercat solucions d'automatització tècnicament sòlides i innovadores"

Entrevista a Ramon Díaz, director general de B & R Automation Espanya

David Pou11/05/2010

11 maig 2010

Amb seus a pràcticament tot el món, B & R Automation porta més de 25 anys com a fabricant i proveïdor de solucions integrades d'automatització: autòmats amb arquitectura PC, pantalles, mòduls d'E / S descentralitzada, motion (servomotors i servocontrol), CNC, ordinadors industrials , sistemes de seguretat (PLC i E / S). Després de gairebé tres anys operant al nostre país, el seu director general a Espanya, Ramón Díaz, ho té clar: B & R vol estar entre els tres primers fabricants en els nostres país.
Ramón Díaz, director general de B & R Automation Espanya
Ramón Díaz, director general de B & R Automation Espanya.

Parlar de B & R Automation és referir-se a un dels fabricants i proveïdors de solucions integrades d'automatització més sòlids a nivell mundial. Com resumiria la trajectòria de B & R després de 30 anys en el mercat?

Una intensa força d'innovació i una estreta relació amb els clients marquen des de 1979 la història d'èxit de B & R. Sempre en la recerca de noves perspectives en l'automatització de màquines i processos, l'empresa s'ha convertit en una de les empreses privades més grans del sector. Per exemple el 1987 es va introduir al mercat la primera família de controladors basats en tecnologia PC Mestre ', que ja incloïa un port d'Ethernet. Una altra mostra de l'èxit en el desenvolupament el representa la família de servoaccionamientos acopis, que va ser introduïda al mercat el 1999. En aquest any 2010 esperem subministrar 95.000 servocontrol.

I la curta trajectòria de B & R a Espanya?

En realitat B & R ha estat present en el mercat espanyol des de fa 20 anys amb l'empresa Larráioz, que ha tingut un notable èxit en la introducció de la nostra tecnologia. El gener de 2007 es va constituir la primera oficina pròpia de B & R a Barcelona i fa un any hem obert la nostra oficina al País Basc. També la cooperació amb Logitek, des de fa 3 anys, ens permet arribar a més clients oferint-los encara un millor servei.

"El nostre objectiu a mitjà termini és estar entre els tres primers fabricants en el mercat espanyol"

Quina posició està prenent en el mercat espanyol B & R?

L'alt grau d'integració que ofereix la nostra solució d'automatització ens ha permès guanyar la confiança d'un important nombre de fabricants de maquinària i integradors de sistemes. En aquests temps la necessitat de diferenciar amb més prestacions, més qualitat i al mateix temps reduint costos, porta a que els responsables d'automatització optin cada vegada més per B & R. La recepció que avui dia tenim al mercat espanyol és excepcional i gràcies a la nostra capacitat tècnica som vistos com el soci ideal per als fabricants de maquinària. El nostre objectiu és a mig termini estar entre els tres primers fabricants en el mercat espanyol.

En els últims mesos hem anat publicant a la nostra revista reportatges sobre empreses que han apostat per la tecnologia B & R per automatitzar els seus processos. La confiança dels clients és la millor publicitat que es pot tenir?

La confiança és un factor decisiu a l'hora de decidir-se per una solució. El nostre 'saber fer' en els diferents sectors i fins i tot en aplicacions específiques és un valor afegit que oferim als nostres clients. Amb ells mantenim una relació de socis molt estreta; conjuntament busquem la solució òptima i que millor s'adapti les seves necessitats. Més de 300.000 sistemes d'automatització instal arreu del món són un aval de la nostra tecnologia.

Què hi presentarà B & R a la XXVI edició de la BIEMH?

D'una banda tenim l'ús d'eines de simulació com Matlab / Simulink, que generen codi directament aplicable a un PLC. The Matworks i B & R cooperem amb èxit a tot el món, de fet personal de The Mathworks estarà present en el nostre estand. D'altra banda presentem el nostre nou Panell-CNC, que demostra de forma clara la integració de Generic Motion Control en la nostra solució. També mostrarem amb un model real la nostra solució per a eixos hidràulics i la seva combinació amb servoaccionamientos en solucions híbrides.

B & R fa dos anys convocant els Premis Universitaris Europeus d'Ethernet Industrial i buscant amb això conceptes innovadors. Fins a quin punt B & R aposta per l'R + D?

El nostre interès és proporcionar al mercat solucions d'automatització tècnicament sòlides, però alhora innovadores. Amb un ampli equip humà de desenvolupament i una inversió anual del 17% de la nostra facturació en R + D, podem mantenir en un temps molt baix els cicles d'innovació per tots els nostres desenvolupaments. L'estreta relació entre producció i desenvolupament a la nostra central d'Àustria, en Eggelsberg, és un element essencial de la nostra estratègia des dels nostres inicis.

Instal·lacions centrals de B & R Automation a Granollers (Barcelona)
Instal·lacions centrals de B & R Automation a Granollers (Barcelona).

B & R disposa de més de 1.850 treballadors en més de 62 països. Quins són els objectius a curt i mig termini?

B & R és una empresa privada i les inversions i estratègia no estan basades en resultats trimestrals. Tot i la situació econòmica el 2009, en la nostra central hem acabat recentment un procés d'expansió molt ambiciós. L'àrea de producció s'ha multiplicat per 4, disposant de més de 45.000 metres quadrats on treballen 750 empleats. També hem inaugurat un centre logístic a l'hotel, per descomptat totalment automatitzat amb productes B & R.

"El mercat tendeix a una adaptació molt específica de cada màquina per a cada planta de producció"

Quins són els reptes que té l'automatització per davant?

La personalització de la solució és una tendència clara en el mercat, és a dir, una adaptació molt específica de cada màquina per a cada planta de producció. Just en aquest punt podem oferir amb Automatitzat Studio l'eina ideal per poder reutilitzar el mateix programari d'aplicació en diferents tipus de màquines i d'aquesta manera rendibilitzar la inversió. Altres aspectes importants són el accelerar i optimitzar el procés d'innovació, així com la possibilitat de simulació de maquinària, que ofereix un món d'oportunitats.

No hi ha entrevista en què no surti la tan injuriada crisi. Pensant en positiu, per a què li ha servit a B & R aquesta època difícil per la qual estem passant?

Precisament en aquests temps de crisi l'activitat de R + D dels nostres clients augmenta, ja que ara tenen temps i la necessitat d'estudiar el mercat. Tot i que l'any 2009 hem patit la crisi econòmica com tots, l'entrada de comandes dels primers mesos de l'any indica que podrem arribar a una facturació de 320 milions d'euros l'any 2010 (enfront de 300 milions d'euros en el 2008). El creixement de B & R a Espanya és proporcionalment més gran, ja que molts clients comencen amb la producció en sèrie de màquines que s'han desenvolupat en els nostres primers anys.

Empreses o entitats relacionades

B & R Industrial Automation Ibérica, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis