Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Lectura fiable de códigos impresos con tinta, láser o punzonados
Captura de codis 1D i 2D en moviment

Lectura fiable de codis impresos amb tinta, làser o punxonats

Font: Leuze electronic30/04/2010
Tant per codi de barres, codi 2D o RFID, Leuze electronic ofereix el lector adequat per a cada cas. L'empresa, com a especialista en optoelectrònica, ha introduït al mercat un sistema de visió intel ligent apte per a ús industrial, el LSIS 412i amb anàlisi BLOB. A més del seu fàcil integració, destaca per la seva flexibilitat i fiabilitat en els processos. L'última ampliació d'aquesta nova gamma, el LSIS 422i, permet a més la lectura i verificació de codis en moviment.

Addicionalment a l'ajust de focalització motoritzat, tota la família LSIS 4xxi incorpora una il luminació homogènia sense espais. Això s'aconsegueix gràcies al desenvolupament d'unes lents especialment dissenyades i posades davant dels LED que transformen la llum en forma de punt i la concentració en rectangles homogenis distribuïts per tota l'àrea d'inspecció. Sense aquestes lents la il luminació de la imatge pels LED seria en forma circular i no homogènia. Això complicaria la lectura dels codis i podria fins i tot fer que la lectura no fos possible.

Per a la seva aplicació en la indústria, aquests dispositius han estat equipats amb connectors M12, carcassa metàl·lica, finestra frontal de vidre i amb un índex de protecció IP 65 i IP 67. Per a aplicacions en entorns molt sensibles, com per exemple en la indústria alimentària, existeixen models amb finestra frontal de plàstic. La comunicació externa es realitza a través de vuit Entrades / Sortides (I / O) lliurement configurables, una interfície RS 232 o per Ethernet. Una altra característica del lector que facilita el seu ús és la configuració web que es pot realitzar a través d'un navegador d'Internet. El display integrat per a la visualització del diagnòstic i estat, o el funcionament en mico lloc, complementen els avantatges de la sèrie LSIS 400i.

La imatge del codi Data Matrix pot ser mostrada en la interfície de l'usuari webConfig
La imatge del codi Data Matrix pot ser mostrada en la interfície de l'usuari webConfig.

Prestacions incrementades

Les prestacions de la família LSIS 4xxi, s'han vist incrementades per la nova incorporació del LSIS 422i i destaca per les següents característiques: permet la lectura de codi de barres i codi Data-Matrix 2D no només si han estat aplicats (impresos) amb alt contrast, sinó també si han estat marcats directament (per làser o punxonat). Quan els codis han estat marcats en superfícies brillants, la lectura es complica. Amb la il luminació homogènia, tal com l'ofereixen els sistemes de visió intel ligent de Leuze electronic, no resulta problemàtic. D'això s'aprofiten, sobretot, la indústria de circuits impresos i la indústria de l'automòbil, que a més del codi de l'article requereixen de la identificació, sense errors, del nombre de sèrie individual per a la seva traçabilitat.

El fet és que "només" amb la gravació d'una imatge, el LSIS 422i pot descodificar codis en objectes en moviment amb velocitats ràpides. Un aspecte crucial de funcionar és el temps d'exposició. Per a la captura d'imatges precises durant moviments ràpids s'ha de fixar un temps d'exposició curt. Els sistemes de visió intel ligent de la família LSIS 4xxi permeten temps d'exposició curts de fins a 54 μs, el que impedeix que la imatge aparegui borrosa a causa de la velocitat. El temps d'exposició curt també fa que la quantitat de llum es redueixi, la imatge resulta fosca. Amb el nou concepte d'il luminació de Leuze electronic aquest problema queda resolt. Durant el curt temps d'exposició dels LED estan il·luminats amb sobre corrent. El resultat és una imatge més lluminosa que la de dispositius similars. Gràcies a que el sistema permet la lectura en moviment ara s'obren encara més camps d'aplicació.

El LSIS 422i pot llegir el codi Data Matrix en etiquetes d'impressió làser en aquesta placa de circuit imprès

Paràmetres ajustables per optimitzar les prestacions

L'optimització a través de programari obre encara més possibilitats per a l'usuari. Per exemple es poden fixar certes característiques del codi per augmentar la velocitat del procés de lectura a través d'un prefiltre. Si l'usuari coneix el tipus de codi pot configurar les característiques específiques d'aquest.

Amb codis 1D, a més, es poden augmentar els criteris de cerca per optimitzar les prestacions de la càmera. Això no només permet la detecció de codis grans o petits sinó que també augmenta la velocitat de lectura. Altres opcions dels valors predefinits són la direcció de lectura i codis invertits. Encara que es tracta del mateix codi, un codi negre amb fons blanc dóna una imatge diferent que el mateix codi de color blanc en fons negre. Si sabem amb anterioritat que el codi està invertit, es pot definir això per avançat per estalviar el temps que el programari necessitaria per reconèixer el codi invertit de forma automàtica.

L'equip també permet la lectura de codis 2D invertits. Aquests codis més permeten fixar la manera de lectura "ràpid" (fast) per codis de bona qualitat o "robust" (robust) per codis més difícils, com ara codis marcats directament. Si els codis Data Matrix no estan marcats dins dels quadrats típics però estan realitzats amb un patró de forats, el sistema LSIS 400i també detecta el seu algorisme. El programari permet fins i tot la lectura de codis reflectits. Totes aquestes opcions estan disponibles a la configuració bàsics del programari. Si no es canvia la configuració manualment via webconfig, la càmera detecta automàticament dos tipus: codis invertits i no invertits.

Exemple de codis Data Matrix marcats directament sobre un motor i llegits pel LSIS 422i
Exemple de codis Data Matrix marcats directament sobre un motor i llegits pel LSIS 422i.

Determinació i avaluació de la qualitat del codi

A més de la lectura de codis es poden determinar i avaluar paràmetres de qualitat dels codis llegits. Això és molt interessant si el codi ha de ser captat per diferents tipus de lectors al llarg del procés. D'aquesta manera es pot controlar la qualitat del codi directament després de la seva impressió. L'usuari pot determinar els criteris de qualitat i pot, per exemple, establir un valor mínim per a la qualitat d'impressió. Valors per sota d'aquest valor generaran un senyal d'avís. El dispositiu, a més de generar un senyal segons la qualitat del codi, però també generar un senyal d'avís per la verificació o control del contingut del codi. Durant la verificació el contingut del codi ja és conegut, pel que no cal enviar les dades llegides a l'element de control. N'hi ha prou l'ús de les sortides digitals per generar respostes diferents per coherència i diferència.

Amb els nous sistemes de visió LSIS 422i es poden arribar a llegir fins a 99 codis per imatge. Pot tractar-se de codis de diferent contingut i de diferents tipus de codi. Per limitar el camp de lectura de la imatge es pot definir una zona d'inspecció que pot ser reajustada.

La clau per al codi de la sèrie LSIS 4xx

Leuze electronic denomina amb tres números als seus equips de la família de sistemes de visió intel ligent LSIS 4xxi. La primera xifra indica la família del producte, amb el seu disseny i les seves dades generals. Així, per exemple, la sèrie 400 disposa d'una carcassa més gran que la sèrie 100.

El següent número indica la versió del programari. Un "1" significa anàlisi BLOB (un sistema de visió intel ligent 41x permet la monitorització de presència i de totalitat). Si apareix un "2" a la segona posició significa que inclou el programari per a la lectura de codis, com és el cas del nou LSIS 422i. El "6" es reserva per als models que inclouen totes les eines de programari disponibles.

L'última xifra indica el tipus d'interfície de comunicació. Un "2", per exemple, indica interfície RS232.

Empreses o entitats relacionades

Leuze Electronic, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis