Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Contribución de los variadores de frecuencia al ahorro energético
ATI System explica les seves avantatges enfront de les bombes de cabal variable

Contribució dels variadors de freqüència a l'estalvi energètic

Redacció Interempreses14/04/2010
En totes les indústries, fins i tot en l'àmbit privat, hi ha una consciència cada vegada més estesa que hem d'estalviar energia. En l'àmbit industrial, i per descomptat també en el sector de la transformació de plàstics, l'estalvi energètic és un dels temes de què s'està parlant molt en els últims temps. Ens posem en contacte amb Joaquín Moliner, de l'empresa ATI System , que posa de manifest la importància dels variadors de freqüència quan es tracta de buscar un menor consum elèctric en una injectora. Aquesta empresa va instal·lar el 2009 gairebé 60 variadors de freqüència, que redueixen les puntes de corrent sobre la xarxa i el corrent reactiva.
Imagen

"La influència dels variadors de freqüència en la maquinària d'injecció de plàstics és decisiva" comença afirmant Joaquín Moliner. Una màquina d'injecció de plàstics és una màquina que incorpora un motor elèctric d'una potència adequada a les característiques de la màquina. Normalment són potències elevades i és per això que qualsevol acció sobre aquests motors repercutirà directament sobre l'estalvi energètic del global de la màquina.

Diferència entre variador de freqüència i bomba de cabal variable

En relació amb aquest assumpte, J. Moliner explica el següent: "Durant anys hem observat com els principals constructors de maquinària optaven per les bombes de cabal variable legant la seva millora de consum energètic. L'explicació bàsica era que la bomba, en proporcionar el mínim cabal en repòs, no exercia un esforç sobre el motor elèctric. Però en el cas dels variadors de freqüència l'equip pot arribar a aturar el gir de motor en cicles llargs, és a dir consum 0. Una màquina equipada amb bomba de cabal variable mai podrà arribar al consum 0, ja que el motor elèctric sempre està girant a 1.500 rpm, i no oblidem que l'és focus de consum, si gira consumeix, si no gira no consumeix.

Imagen

Millores de processos amb variadors de freqüència

Segons continua explicant, en instal lar un variador de freqüència en una màquina podem observar a simple vista la disminució del consum elèctric. "Pràcticament podem parlar de potència reactiva consumida 0" afirma. Altres detalls rellevants que es poden aconseguir amb el variador de freqüència són els següents: disminució del soroll de la maquinària, menor escalfament de l'oli perquè únicament es desplaça l'oli necessari per a cada moviment, reducció de sobrecàrregues en motor elèctric, millora de la vida útil de l'oli i disminució de consum en els equips de refredament de màquines.

Qualsevol màquina del mercat pot ser adaptada a les noves tecnologies. "Els variadors antics estan avui obsolets. Els equips moderns ens donen possibilitats de regulació infinites i permeten aconseguir resultats sorprenents. Un bon equip necessita més d'un instal adequat, perquè una mala gestió d'aquest tipus d'aplicacions pot ocasionar increments de consum o errades en la maquinària. És imprescindible comptar amb una àmplia experiència per poder realitzar una instal lació adequada. Des ATI System oferim la nostra col·laboració per a les aplicacions dels clients i assessorarem al transformador indicant les màquines on la intervenció és més rendible, intentant sempre aconseguir retorns d'inversió de menys d'un any ".

Imagen

Reduccions en aplicació real

En els dos gràfics que acompanyen aquest article es poden veure els resultats d'una aplicació de l'ATI amb una màquina de Krauss Maffei.

Mitjançant la solució proposada per ATI System s'obté una reducció d'un 23,5% d'energia activa i un 83.3% d'energia reactiva. A causa d'això s'ha passat d'un factor de potència de 0,78-0,98. Tot això sense afectar el temps de cicle de la peça.

La regulació de velocitat efectuada és dinàmica, això significa que el sistema s'adapta a la configuració de màquina. Si es modifiquen els temps d'injecció, l'obertura motlle, etc. també es modifica la velocitat del motor, aconseguint un sistema flexible que no requereix cap intervenció si es canvia de motlle o simplement si es modifica la configuració de màquina.

foto

Empreses o entitats relacionades

ATISystem

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Advanced FactoriesEasyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis