Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Calidad e innovación empresarial claves de competitividad del sector Contra Incendios
En Sicur, Tecnifuego-Aespi analitzar les claus del present i futur d'aquest sector

Qualitat i innovació empresarial claus de competitivitat del sector contra incendis

Redacció Interempreses07/03/2010
Un dels objectius comuns que mou el sector de seguretat contra incendis per sortir reforçats de l'actual conjuntura és observar la qualitat i innovació empresarial i aconseguir d'aquesta manera una alta competitivitat. Per a la seva consecució és imprescindible el compliment de la normativa de seguretat contra incendis en tots els seus aspectes, reglamentaris, de normalització i certificació d'empreses i productes. Tecnifuego-Aespi participar en Sicur 2010 per donar a conèixer les novetats i l'actual panorama d'aquest sector.
Les raons són fàcilment comprensibles i estan molt integrades entre les empreses del sector. Cal reforçar la qualitat per a garantir la competitivitat. I la font de competitivitat no està en el preu, sinó en el producte i en el bon fer empresarial.
Un aspecte al qual des Tecnifuego-Aespi , Associació Espanyola de Societats de Protecció contra Incendis, es dóna especial importància és atendre a la regulació, normalització i certificació de la seguretat contra incendis. El disseny per prestacions, segons es recull en el Codi Tècnic de l'Edificació (CTE) ha de dirigir el sector cap a una major professionalització i amb això a una millor especialització. Per a la seva consecució, és imprescindible l'evolució de la legislació i que aquesta s'adapti, el més ràpidament possible, als nous avenços, que comporten normalment més riscos.
Com Patronal del sector, Tecnifuego-Aespi, està treballant per impedir que entrin en el mercat legal elements intrusives, que deuen els seus guanys, fonamentalment, a productes que no compleixen amb els requisits bàsics i que després no serien operatius en cas d'incendi
Autor: Ontano Mihai
Autor: Ontano Mihai.

Control de mercat

Amb la crisi s'han multiplicat les empreses d'instal lació i manteniment de protecció contra incendis sense la formació adequada, i l'entrada a la UE de productes que vénen de països extra comunitaris, i que no compleixen amb els requisits que marca la legislació vigent.
Com patronal del sector, Tecnifuego-Aespi, està treballant per impedir que entrin en el mercat legal elements intrusives, que deuen els seus guanys, fonamentalment, a productes que no compleixen amb els requisits bàsics i que després no serien operatius en cas d'incendi. En aquest sentit, està demanant a les administracions públiques observar el degut control de mercat perquè descobreixi aquestes males pràctiques.
Tot el sector, unit des de l'ètica empresarial, les companyies d'assegurances, les administracions i les empreses hem de treballar en una mateixa i única direcció, per aconseguir la professionalització total del sector, convertir la protecció contra incendis en un requeriment més de seguretat, sotmès a la legislació vigent i als controls i revisions de seguretat que exigeixi la legislació, amb vista a la seguretat dels béns i persones.

Vida útil i manteniment

Una altra activitat de futur és la renovació dels equips (que aporta valor afegit, integrant novetats tecnològiques i una major capacitat i eficàcia), l'atenció primordial a les instal·lacions i el manteniment dels sistemes de protecció contra incendis.
En l'àmbit del manteniment de les instal lacions sembla sorprenent el baix índex de renovació d'instal • lacions que es dóna a Espanya. És increïble que instal·lacions amb més de 30 anys, fins i tot amb canvi d'activitat o ús, romanguin invariables i no s'adapten, segons s'apunta des de la patronal.
Autor: Stefan Glaser
Autor: Stefan Glaser.
El nou desenvolupament del Reglament d'instal lacions de protecció contra incendis, juntament amb una efectiva aplicació de la Llei de prevenció de riscos laborals, promourà les mesures necessàries per a un manteniment realment professional, amb un bon coneixement de les tecnologies, normes i solucions, amb la participació activa del titular de l'activitat.
La reglamentació ha de portar l'exigència d'un manteniment de les instal·lacions. Això ha de fer créixer el mercat de la rehabilitació, un sector molt descuidat a causa del gran auge en els últims anys de la construcció d'obra nova.

D'altra banda, el sector de fabricants de productes té un nivell professional i tecnològic elevat i s'està finalitzant la necessària adequació a les últimes normes publicades en relació amb la Directiva de Productes de Construcció i el Marcatge CE.

Les noves normatives han millorat substancialment els controls de qualitat dels equips. El sector mai fins ara ha tingut una consciència de fabricació de productes de qualitat com l'actual. Hi ha, però, encara desconeixement en el mercat de l'obligatorietat d'aquest marcatge i el significat del mateix i en relació amb altres marques no obligatòries, que es defineixen de qualitat i que aporten valor afegit als productes que els ostenten.
Camió de bombers a Sicur
Camió de bombers a Sicur.
La relació amb les administracions públiques, com amb altres organitzacions empresarials i sectorials-nacionals i internacionals-contribueix a un intercanvi d'informació sensible ia una unitat en l'acció per a la millora reglamentària i legislativa.

L'opacitat de la informació és el pitjor enemic per a aquest sector, per això un objectiu clau és ampliar el diàleg amb totes les entitats del sector: Administració, bombers, propietats, companyies asseguradores i enginyeries i formadors.

Així ho, amb les institucions per al desenvolupament de noves regulacions, com està sent en el cas del futur RIPCI, la incorporació de modificacions i criteris d'interpretació del CTE, la DPC, el proper Reglament europeu de productes de construcció i tota la normativa que es vagi promulgant en Comunitats i Ajuntaments.

Expansió internacional

Un apartat important a què es presta especial importància des Tecnifuego-Aespi és l'expansió internacional de les activitats. Fa dos anys, Tecnifuego-Aespi va crear la Plataforma Iberoamericana de Seguretat contra Incendis, en el desenvolupament participen diverses institucions del sector procedents de Xile, Argentina, Cuba, Brasil, Equador, Paraguai, Uruguai, etc., Aquesta Plataforma representa un pas endavant en la constitució d'aquest gran fòrum de comunicació iberoamericà, que pot constituir un referent per a aquells temes relacionats amb la seguretat contra incendis a Iberoamèrica i que va a impulsar la formació i la recerca, així com difondre la normativa i la documentació tècnica, aproximar les noves tecnologies, marques de qualitat, certificació, etc., tan importants avui dia.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Advanced FactoriesEasyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis