Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Fundación ICIL se erige en catalizador de las necesidades del sector logístico
8 taules sectorials permanents, impulsar la carrera professional i el suport logístic a empreses, claus del seu Pla Estratègic per al 2010

La Fundació ICIL s'erigeix en catalitzador de les necessitats del sector logístic

Esther Güell16/11/2009

16 novembre 2009

La Fundació ICIL presentar a finals d'octubre a la premsa de Madrid i Barcelona un avanç del seu nou Pla Estratègic 2010-2012 i un avançament dels ponents confirmats en els V Debats ICIL, que se celebraran a Madrid el proper 26 de novembre.

Pere Roca, president del Comitè Executiu de la Fundació ICIL i conseller director general de Districenter (Holding Condeminas), va estar acompanyat pels integrants del principal òrgan de direcció: Lluís E. Domènech, assessor estratègic i director de Formació, Félix Tobalina, president l'Associació ICIL i de l'àrea d'expansió nacional i internacional; Primitiva García, de l'Àrea de Tecnologia i Relacions Institucionals, i José Luís Vidal, de l'Àrea de Processos Operatius Interns. A més, també es va presentar Juan Ramón Rodríguez com a assessor extern de Taules Sectorials d'aquest Comitè Executiu. Jaime Mira, director tècnic, i Ricardo Catelli, director d'Innovació i Suport Logístic a Empreses, van participar també en les trobades amb els periodistes per avançar els directius que protagonitzaran la cinquena edició dels Debats ICIL.

Pere Roca, president del Comitè Executiu de la Fundació ICIL des d'octubre de 2009 (en substitució de Lluís E...
Pere Roca, president del Comitè Executiu de la Fundació ICIL des d'octubre de 2009 (en substitució de Lluís E. Domènech) és diplomat en Direcció d'Operacions i logística per Esade.

Formació, innovació i explotació d'idees

Pere Roca anticipar les línies mestres del Pla Estratègic ICIL 2010 amb l'objectiu clar: potenciar molt més les gerències per desenvolupar tots els projectes de futur. De fet, amb el nou Pla la intenció és desenvolupar el potencial logístic de les empreses, amb innovació, formació, explotació de les idees i incentivant a les administracions públiques perquè fomentin aquestes claus.

Des de la fundació es pretén també potenciar les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), fent especial èmfasi a la carrera professional dels seus associats, col·laborant també amb les empreses perquè desenvolupin els seus plans d'expansió.

Un pla de quatre eixos bàsics

  • Recerca: innovació de les Taules Sectorials ICIL. Vuit taules permanents d'anàlisi amb caràcter periòdic i compostes per vuit professionals representatius de cada sector. L'objecte és investigar la viabilitat de noves tècniques, processos i productes per millorar la gestió de les empreses. Les primeres que se celebraran en breu són: automoció, gran distribució, sector tèxtil, operadors logístics i comerç detallista. D'altra banda, s'impulsaran col·laboracions amb els principals Centres Tecnològics d'Espanya i les càtedres de les més prestigioses universitats.
  • Suport Logístic a Empreses (ALE): els socis del ICIL van a disposar del suport en consultoria i assessorament de nous projectes a les seves companyies, optimitzant així els coneixements obtinguts durant la seva fase formativa en aquesta institució. Els productes ALE són: 'coaching logístic', treball dirigit i tutories.
  • Coordinació i Cooperació dels Projectes: la recerca, la formació i el suport logístic a empreses donaran com a resultat projectes que ICIL gestionarà amb la captació d'ajuts públics de les administracions locals, autonòmiques i nacionals. Amb aquesta finalitat, ICIL en breu es qualificarà com a Agrupació Empresarial Innovadora.
  • Formació: manteniment del lideratge en la formació logística d'Espanya amb nous programes per a l'àrea logística i per a la resta de les direccions funcionals de l'empresa i fins i tot per la Direcció General. El material docent va a registrar la transformació digital amb una nova infraestructura tecnològica que permetrà arribar a nous mercats, tant en línia ', com' off-line '.

Cal destacar especialment la creació d'una nova figura: el col·laborador acadèmic, amb un nou suport de material formatiu i sistemes de suport per als alumnes en línia '. De fet, en la presentació comentar que s'estaven plantejant un possible sistema de formació semivirtual, pensant en una possible expansió internacional, concretament cap al mercat iberoamericà. "No obstant això-matisaven-de moment l'opció és a l'inrevés. És a dir, portar alumnes del Màster aquí, perquè exportar tota l'experiència i actitud ICIL allà seria molt difícil ".

Pere Roca: "Avui no és possible un director logístic sense coneixements de finances o administració, però tampoc a la inversa"
La Fundació ICIL presentar el seu Pla Estratègic 2010 davant la premsa de Madrid i Barcelona...
La Fundació ICIL presentar el seu Pla Estratègic 2010 davant la premsa de Madrid i Barcelona. A la imatge, Pere Roca al costat del Comitè Executiu de la Fundació.

Els debats, el 26 de novembre a Madrid

Durant la trobada amb la premsa, els responsables de la Fundació ICIL avançar també els temes i ponents confirmats dels propers debats, previstos per al dia 26 de novembre al Palau Municipal de Congressos de Madrid, Sala Londres.

Debat 1: Què estructures logístiques són més prioritàries per afavorir el desenvolupament econòmic?

  • José Antonio Quintano, director general de Azkar
  • Felipe Mendaya, director de relacions institucionals de Dragados
  • Alejandro Huergo, director de relacions institucionals de Renfe
  • Gonzalo Romero, gerent adjunt de MPL
  • Joan Font, director general d'Abertis Logística
  • Javier Fernández López, director de logística i consultoria de Prointec
  • Daniel Tarragona, conseller delegat de Setram
  • Eduardo Zapata, director gerent Citet
  • Basilio González Aránguez, director nacional, departament Industrial i Logística de Richard Ellis
  • Giuseppe xílings, director general de Ceva Logistics
  • Ignasi Regàs, director general de CIMALSA

Debat 2: El fre a la redeslocalización d'empreses des del punt de vista d'aprovisionament És un subproducte de la crisi o una tendència de futur?

  • José Antonio Vozmediano, director nacional logística, Grup Eurobanan
  • Maurice Graessner, 'logistics market manager' d'Electrolux
  • Fernando Gil Torne, drector General de Management Expertise
  • Jordi Pujol, director general de Ficosa Internacional
  • Mikel Etayo Sodupe, director de compres i logística Rothernberger
  • Mentxu baldazo, Supply Chain Coordinator Irizar
  • Agustí Idareta, director de logística TRW Automotive Espanya
  • Josu Calvo Moreira, director general d'operacions, gestió i control Gonvarri

Debat 3: Automatització i mecanització com a clau de la flexibilitat dels processos logístics

  • Mariano Sanz, director Eulen Serveis Logístics
  • Cesar Briones, gerent de Viastore Espanya
  • Virginia Pascual, directora general d'Asti
  • Ramon de Cozar Mena, director de la consultoria tecnològica Telvent Global Services
  • Helena Hueto, 'Country Manager' Espanya i Portugal de Savoye Logistics
  • Pedro Luis de les Heras, director de 'Information Systems & Information per a Iberia' de Ceva Logistics

Debat 4: Existeix realment crisi en el sector logístic? De la manca d'interès a la utopia tècnica

  • Fernando Rodríguez, conseller delegat de Seur
  • Alfonso Cualladó, director general de One to One
  • José María Serrano, director general de Salvesen Logística
  • Heliaco Madrigal, director de logística de Scheweppes

Empreses o entitats relacionades

Fundación ICIL - Barcelona

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    08/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    03/07/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis