Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Robots para mejorar el proceso de transformación
Un recorregut per l'actual oferta dels fabricants

Robots per millorar el procés de transformació

Redacció PU30/10/2009

30 octubre 2009

Si algú pogués comparar un recorregut ràpid per les empreses de transformació de fa 15 anys, amb el mateix recorregut el 2009, segurament constataria una clara proliferació dels robots en el procés de transformació. De forma paral·lela a les nombroses i de vegades molt rellevants innovacions en les tècniques de transformació, els robots i altres sistemes d'automatització han anat ajustant-se a les necessitats d'un sector que, irremeiablement, està obligat a reduir costos, així com a accelerar els seus processos i la repetibilitat d'aquests. Vegem en aquest reportatge alguns dels productes més recents llançats al mercat.

Els robots més habituals que ens trobem equipant màquines d'emmotllament per injecció són els robots cartesians, però els antropomorfs també tenen molt a dir en moltes aplicacions.

Tot i que moltes marques ja estan avançant en aquesta línia, un dels aspectes en què encara es pot millorar és la programació, més en concret en la facilitat d'aquesta. També és important que l'ús dels robots sigui senzill, amb una major funcionalitat dels controls integrats, una interfície comú a la màquina i el robot, una pantalla tàctil i gràfica de grans dimensions ...

Pel que fa a la part més tècnica, la carrera del robot és un dels factors a tenir en compte en un robot, que depèn de la grandària de la peça, la ubicació del seu punt d'injecció i les dimensions de la màquina. Altres característiques destacades són la seva velocitat, la profunditat de la peça, el seu pes, la distància determinada per l'alçada de la màquina i l'alçada de caiguda desitjada i si el robot solta la peça en un costat de la màquina o per darrere d'aquesta.

No s'ha de menystenir la importància de la mà d'adherència del robot, la prensió ha de ser fiable. Alguns fabricants han prestat molta atenció a la mà i proporcionen als seus clients mètodes diversos per a la creació flexible de mans d'adherència adequades a les seves necessitats.

Però vegem productes concrets, robots disponibles ara mateix al mercat.

Alfa Robot, representada a Espanya per raors

En els propers mesos, Alfa Robot llançarà al mercat el seu nou controlador CNC5.0 juntament amb els models de robot totalment servos Redstone i Titan. Com a novetat, aquest control ha d'estar equipat amb una pantalla de diàleg tàctil ia color de fàcil maneig i operativitat, també incorporarà un port USB per permetre la possibilitat de càrrega i descàrrega de dades des d'un PC. D'aquesta manera, s'aconsegueixen millorar les prestacions i es facilita el maneig d'aquests robots, agilitzant la programació i la variació de qualsevol paràmetre durant la seva operació.
Robot Alfa Titan
Robot Alfa Titan.

Apex, representada a Espanya per Equipe

L'últim producte de Apex és la sèrie SC CNC, que rep un nou programari apte per al treball en entorn Windows i altres millores com a construcció més compacta, guiat encara més reforçat i servos. La versió SC destaca per la seva gran capacitat per a càrregues (50 kg), obtenint un cicle de màquina curt. Aquesta gamma consta amb 5 versions diferents, on es troben curses verticals de 1.400 mm fins a 3.000 mm amb possibilitat de personalitzar l'eix transversal (Z), per arribar a disposar d'una carrera fins als 5.000 mm.

La facilitat d'ús i funcionament gràcies a un comandament de control molt senzill d'utilitzar amb pantalla LCD, és una altra de les seves característiques. Consta de generador de velocitat per al moviment del robot al punt assignat fàcilment i segur, un sistema d'autodiagnòstic per al reconeixement continu de l'estat del robot, la velocitat de tots els eixos són regulables mitjançant percentatges i va equipat amb 3 eixos interpolats es poden sincronitzar per assignar diversos punts alhora.

La sèrie SC permet l'extracció de peces, apilament i selecció, inserció-subministrament i inspecció que consta d'un programa de rebuig, programa de qualitat, programa de Test-Mold, programa de pes i comptador de cicles. Tots els components mecànics són d'alta fiabilitat i robustesa.

Sèrie SC
Sèrie SC.

Campetella, representada a Espanya per MTP (Maquinària Termo Plàstic)

L'empresa italiana Campetella es dedica a l'automatització dels processos productius de la injecció de plàstics. Fabricant de robòtica des de fa 20 anys, disposa d'una àmplia gamma de robots i manipuladors per realitzar tot tipus de treballs. Als manipuladors sèrie Jolly i als robots Speedy, s'han unit dues sèries més: la sèrie Màster, que es presenta com un robot amb el mateix CNC que el Speedy però muntat sobre màquina sense armari a terra, i la sèrie Skill, que permet la interacció amb perifèrics externs. A més, Campetella disposa d'una oficina de projectes dedicats a l'estudi personalitzat de les necessitats de cada client. Des de fa ja algun temps i ampliant tots aquests serveis, s'ha especialitzat en automatitzacions per IML, realitzant projectes complets 'claus en mà'.
La sèrie Màster es presenta com un robot amb el mateix CNC que el Speedy però muntat sobre màquina sense armari a terra
La sèrie Màster es presenta com un robot amb el mateix CNC que el Speedy però muntat sobre màquina sense armari a terra.

Fanuc

M-1iA és el primer picker de cinemàtica paral·lela d'alta velocitat de Fanuc Robotics . Dissenyat específicament per manipular petites peces, és ideal per a aplicacions de picking d'alta velocitat i acoblament.

Fanuc Robotics ofereix dos models en aquesta nova sèrie de 4 i 6 eixos, tots dos amb estructura paral·lela que li proporciona una gran precisió i la més alta velocitat, comparant-la amb els robots tradicionals d'acoblament. El M-1iA, lleuger i compacte, pot instal·lar-se en diverses posicions i pot arribar a tenir 3 eixos al canell.

El model M-1iA, de 4 eixos, és apropiat per a operacions d'acoblament simple (picking en pla). En un sol eix del canell arriba a una velocitat de fins a 3.000 graus per segon. El M-1iA disposa del controlador estàndard R-30iA Mate amb funcions integrades com iRVision, Robot Link i Collision Guard.

M-1iA, dissenyat específicament per manipular petites peces, és ideal per a aplicacions de picking d'alta velocitat i acoblament...
M-1iA, dissenyat específicament per manipular petites peces, és ideal per a aplicacions de picking d'alta velocitat i acoblament.

Kuka Robots Ibèrica

El robot de consola per a la indústria del plàstic model KR 60 L16-3 KS de Kuka és ràpid, ocupa poc espai i és capaç d'introduir la seva estilitzada canell en qualsevol motlle de fosa per injecció. Té un abast horitzontal de 3.000 mm i un vertical de més de 2.000 mm. Gràcies a això, pot adaptar-se a qualsevol entorn de producció. Cal fins i tot en màquines de fosa per injecció de petites dimensions.
Model KR 60 L16-3 KS
Model KR 60 L16-3 KS.

MOTOmed Robotics Ibèrica

El MH5 és un robot compacte de 6 eixos i alta velocitat que ofereix un rendiment superior en diferents aplicacions, com l'embalatge, la manipulació, la càrrega / descàrrega de màquina-eina, el colat i el segellat, on es requereix versatilitat.

El robot MH5 té un abast de 706 mm, una càrrega útil al canell de 5 kg i una repetitibilitat de ± 0,02 mm i sistema de control DX100 que permet el control de fins a 8 robots treballant junts per optimitzar la productivitat. El seu disseny compacte ofereix un màxim rendiment utilitzant el mínim espai i el cablejat i les mànegues internes maximitzen la fiabilitat del sistema.

Robot MH5
Robot MH5.

Seprona de Cas Robòtica

Seprona de Cas presentar en Fakuma seva gamma completa de robots per automatitzar el procés de fabricació de peces injectades. Una de les estrelles va ser el nou robot SDR Demag, fabricat per Seprona de Cas per Sumitomo (SHI) Demag Plastics Macuinery, que recentment s'ha afegit al catàleg de productes estàndard de Sumitomo (SHI) Demag, així com un prototip de robot de la futura generació 5 de Seprona de Cas, el G5.

La generació 4 de robots estan equipats amb el sistema de control Visual o amb la seva versió sofisticada, Visual 2. Visual simplifica l'automatització de tasques complexes com ara sobremoldeo, etiquetatge en motlle (IML) o integració de controls de qualitat, gràcies per exemple al processament d'imatges. Amb la seva pantalla color, tàctil i de 10 ", i el seu mòdul Simple Pick & Place integrat, el sistema de control Visual 2, simplifica la creació de programes de robot, preguntant a l'usuari una sèrie de dades. El programa resultant es pot veure immediatament a un vídeo en 3D.

Gràcies al joystick integrat, còmode d'usar, l'ajust precís es fa encara més fàcil. Els programes del robot es poden guardar en una unitat flash USB, i per tant, es poden transferir a altres dispositius.

Seprona de Cas també va presentar diversos models de robot de la gamma Axess: un Axess 7, un Axess 11 i un Axess 22 van estar en acció. Els robots de gamma Axess són compactes, robots multiusos amb servomotor en els seus eixos i amb l'armari de control situat en la biga per ocupar menys espai. El sistema de control 'Touch', captiva als usuaris, gràcies al seu concepte simple i lògic.

La gamma de robots Axess estan dissenyats per a aplicacions de descàrrega simple
La gamma de robots Axess estan dissenyats per a aplicacions de descàrrega simple.

STAUBLI Espanyola

El robot ultraràpid model STAUBLI TS80, amb 55 quilos, té una repetibilitat de 0,01 mm i és capaç de transportar una càrrega nominal d'entre 2 i 8 kg. En funció dels requeriments de l'aplicació, està disponible amb carreres de 200 i 400 mm, tant en versió sòl com a consola. En diverses configuracions és capaç de treballar en els ambients industrials reals més diversos, des dels Cleanroom Classe 6 fins graus de protecció IP54. "L'equip TS80 és ideal per a resoldre aplicacions de forma ràpida i econòmica", explica l'empresa.

El STAUBLI TS80 és apropiat per al muntatge, manipulació, empaquetatge i alimentació de màquines en sectors com el de l'automòbil, el plàstic, l'electrònica, la farmacèutica i l'alimentació.

El robot ultraràpid TS80 té una repetibilitat de 0,01 mm
El robot ultraràpid TS80 té una repetibilitat de 0,01 mm.

WeMO , representada a Espanya per Guzmán Polímers

Els robots Basic estan equipats amb servo en els tres eixos i dissenyats per a una extracció normal de peces. La seva col·locació pot ser sobre una cinta transportadora, col·locació d'inserits, maneig de colades i abeuradors a un molí, entre altres. Per tant, la sèrie Basic cobreix totes les necessitats habituals en els processos d'injecció. Els quatre mides de la sèrie Basic són vàlids per a màquines des de 25 fins 1.500 tones de força de tancament.

Basic és una alternativa altament interessant als robots d'accionament pneumàtic. Gràcies al servo en els tres eixos és possible aconseguir una reducció de prop del 50% de temps d'extracció comparat amb l'accionament pneumàtic.

Els models Basic tenen el sistema de control ben provat amb pantalla tàctil i suport manual del tauler de control. Usant el nou programari Wos Online, els moviments del robot es poden optimitzar fàcilment i de forma segura a l'oficina del tècnic del client.

Els robots Basic estan equipats amb servo en els tres eixos i dissenyats per a una extracció normal de peces
Els robots Basic estan equipats amb servo en els tres eixos i dissenyats per a una extracció normal de peces.

Wittmann Battenfeld

Wittmann Battenfeld introdueix els girs B / C servo controlats en les sèrie de robots més petits com els models W811, W821 i W831. L'eix B servo permet una rotació incremental de la mà d'aprehensió i el gir C, entre 0 º i 270 º, mentre que l'eix C servo deixa girar la mà d'aprehensió entre 0 º i 180 º. Totes les posicions intermèdies dels respectius eixos de rotació poden ser programades amb una precisió de 0,01 º.

Els robots servo amb la combinació Servo-B / C proporcionen 5 graus de llibertat, permetent la implementació de complexos moviments amb trajectòries corbes. La càrrega útil disponible per a la mà de confiscació i la peça, depenent del model de robot, és d'entre 3 i 8 kg. Aquests eixos addicionals amb rotacions servo controlades estan ara disponibles des d'un robot petit, el model W811, fins al robot més gran, el W873. L'òptim control de 5 o 6 eixos servos és comú per a l'extracció de peces amb requeriments especials o cèdules de treball o necessitat d'operacions especials anteriors o posteriors al modelat. Al llarg dels moviments dels eixos principals la càrrega útil no queda afectada dins del procés global.

Els robots servo amb la combinació Servo-B / C proporcionen 5 graus de llibertat
Els robots servo amb la combinació Servo-B / C proporcionen 5 graus de llibertat.

Empreses o entitats relacionades

Equiper, S.L.
Guzmán Polymers, S.L.U.
Kuka Iberia, S.A.U.
Maquinaria Termo Plásticos, S.L.
Raorsa Maquinaria, S.L.
Stäubli Española, S.A.U.
Wittmann Battenfeld Spain, S.L
Yaskawa Ibérica, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    31/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    29/07/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis