Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Iberflora 2009 abre sus puertas con el objetivo de dinamizar el sector de la jardinería y el bricolaje
Una gran quantitat d'expositors s'han apuntat en les setmanes prèvies a l'obertura

Iberflora 2009 obre les seves portes amb l'objectiu de dinamitzar el sector de la jardineria i el bricolatge

Redacció Interempreses30/09/2009

30 setembre 2009

València acull un any més al sector de la jardineria i el bricolatge en el marc de Iberflora . Del 14 al 16 d'octubre, la 38 ª Fira Internacional de Planta i Flor, Tecnologia i Bricojardí reunirà a la ciutat del Túria a més de tres-cents expositors que esperen mostrar les novetats del sector i establir el major nombre de contactes comercials possibles.

Més de 300 empreses espanyoles i estrangeres arriben a la present edició amb l'esperança posada en què Iberflora segueixi sent el gran marc de la planta i flor per al jardí. Per a això es porta treballant fa mesos des de l'organització, que ha posat el punt de mira en que la fira sigui, tant en el que exposa com en tot el que l'envolta (debats, fòrums, activitats paral·leles, etc.), Un fidel reflex del sector.

Un any més la presència internacional és molt important, consolidant a Iberflora com una de les fires més importants del sud d'Europa. València acull empreses d'Itàlia, Alemanya, Portugal, França, Bèlgica, Països Baixos, Gran Bretanya, República Txeca, Romania, Xina i Costa Rica.

Més de 300 expositors porten a Iberflora l'últim del sector de la jardineria i el bricolatge
Més de 300 expositors porten a Iberflora l'últim del sector de la jardineria i el bricolatge.

La regió italiana de Pistoia continua apostant per Iberflora

Un dels exemples sòlids de la presència internacional en Iberflora és la província italiana de Pistoia, la major productora europea de planta ornamental, que estarà present per cinquè any consecutiu al recinte valencià. Esteve Costa, director del certamen, ha mostrat la seva satisfacció ja que, i segons ha afirmat, aquesta presència consolida el certamen com l'esdeveniment que compta amb major representació de la principal zona productora de flors i plantes.

La Toscana, regió on es troba la província de Pistoia, és la primera regió d'Itàlia en la producció de flors i plantes ornamentals. En els vivers de Pistoia es poden trobar plantes i flors típiques de la regió, així com espècies procedents de tots els racons del món, des de flors tropicals fins a espècies de clima molt fred, que neixen a les muntanyes dels Apenins.

Entrevista a Vannino Vannucci, president de l'Associació de Viveristes de Pistoia

La província de Pistoia participa un any més en Iberflora. Com es concreta aquesta participació, pel que fa a nombre d'empreses representades?

Les nostres estimacions apunten que aconseguirem mantenir el mateix nombre d'expositors que en l'edició de 2008.

Amb quines expectatives van a Iberflora?

Assistim de nou a Iberflora amb l'esperança de trobar un context més optimista que el de la passada convocatòria, ja que les exportacions cap a Espanya van patir en l'exercici anterior una sobtada baixada, al contrari del que va succeir amb altres països europeus, tradicionals clients nostres com són França, Alemanya, Àustria o Suïssa. En aquests països, les vendes han aconseguit mantenir-se en els nivells anteriors a la crisi mundial. I volem constatar el comportament aquest any del mercat espanyol.

Quina opinió li mereix l'augment dels sectors representats en el certamen, com el del bricojardín?

Jutgem positivament qualsevol tipus d'iniciativa que pugui atraure nous operadors professionals del sector, i en aquest sentit Iberflora ha emprès el camí adequat.

A quantes empreses agrupa l'associació que presideix?

Es tracta d'una associació territorial que, des de la seva creació el 1996, representa a tots els vivers presents en les poblacions italianes de Pistoia, Agliana, Montale, Quarrata i Serravalle Pistoiese. En total queden agrupades al voltant d'unes 1.800 empreses.

Què representa el cultiu de planta ornamental per a l'economia de Pistoia?

Els vivers representen, com se sol dir a Itàlia, una 'flor al trau', o el que és el mateix una activitat clau dins de l'economia de tota la província de Pistoia, amb més de 10.000 operadors i més de 800 milions d'euros de facturació.

Quins són els productes més destacats de la producció viverista de Pistoia?

La nostra producció abasta des de les plantes d'exterior de mida mitjana-gran fins exemplars de 'efecte immediat', que se sotmeten a repetits i necessaris trasplantaments. A més, el que és també especialment significatiu és la producció de plantes en contenidors de més de 1.000 espècies diferents, des de les mediterrànies fins a les nòrdiques.

En un context econòmic internacional molt compromès, el sector de la planta ornamental de Pistoia està obtenint resultats positius. A què creu que es deu aquesta bona marxa?

Segurament al dinamisme ia la professionalitat dels vivers pistes que, fins i tot en períodes millors, sempre han buscat nous mercats en els quals presentar una producció d'elevada qualitat.

Què caracteritza les empreses viveristes de la província?

En primer lloc innovació, però també l'atenció socialitzada cap a la innovació, la rapidesa en assumir les noves tendències del mercat i en intentar donar-los resposta.

¿Creu que el model de funcionament del sector viverista de Pistoia és exportable a altres zones productores?

No és tan fàcil. De fet, el 'know-how' dels vivers pista, que ja han arribat a la tercera generació, el clima, la tipologia de la terra, la perseverança, la fantasia i la professionalitat dels productors creen un districte excel·lent per a les plantes d'exterior. Un districte jo diria gairebé únic en el seu gènere tant en qualitat com en quantitat.

Vannina Vannucci, president de l'Associació de Viveristes de Pistoia
Vannina Vannucci, president de l'Associació de Viveristes de Pistoia.

Iberflora Innovació: marca registrada

Iberflora ha apostat, un any més, per destacar les firmes més innovadores dels sectors de planta i flor, bricojardinería i tecnologia mitjançant la convocatòria de Iberflora Innovació. Aquesta iniciativa, les dues primeres edicions van aconseguir una gran acceptació entre els expositors i visitants del certamen, s'ha convocat per tercera ocasió consecutiva per promoure i reconèixer les accions noves en tecnologies, productes i serveis que promoguin la competitivitat empresarial en l'àmbit de la fira .

Les innovacions seleccionades pel certamen apareixen gratuïtament en un catàleg especial editat per l'ocasió. Aquest catàleg és distribuït gratuïtament entre els visitants de la fira i, les novetats presents en aquest, són mostrades en un espai expositiu propi situat en un lloc privilegiat del recinte.

Així mateix, es mostra el distintiu de Iberflora Innovació en l'estand de les signatures responsables de cadascuna de les novetats destacades, de manera que els visitants de Iberflora 2009 puguin identificar fàcilment les innovacions més rellevants del sector.

D'altra banda i per tal de distingir els millors productes presentats, s'han convocat de nou els Premis a la Innovació Iberflora, que lliuraran un premi i un accèssit en cadascuna de les categories en què es divideix Iberflora Innovació: Planta i Flor , Bricojardí, i Tecnologia. Amb això, el certamen ret tribut a les empreses que fan de la innovació seu principal tret d'identitat.

Iberflora Innovació fomenta la presència de les últimes novetats del sector a Fira València
Iberflora Innovació fomenta la presència de les últimes novetats del sector a Fira València.

La gestió privada del paisatge i la muntanya públic, a debat

Iberflora organitza els dies 15 i 16 d'octubre les 'Jornades Internacionals sobre Gestió Privada del Paisatge i de la Muntanya Públic', en què experts com Millán Millán, Kart Steinitz, José Antonio Corraliza o Ginés López porten fins Fira València els seus coneixements sobre una qüestió de capital importància, tant pel seu impacte mediambiental com pel seu pes econòmic.

La jornada inaugural, que tindrà lloc el dijous 15 d'octubre, tracta els diferents aspectes relacionats amb la gestió privada del parc públic. La primera de les ponències serà la que pronunciï el professor Kart Steinitz, de la Universitat de Harvard, i tractarà sobre el diagnòstic paisatgístic dels territoris riberencs de la Mediterrània. El professor José Antonio Corraliza, catedràtic de Psicologia Ambiental de la Universitat Autònoma de Madrid, protagonitza la ponència sobre l'experiència humana del paisatge vegetat. Finalment, Jorge Tomás (Dives) i Francisco Franch, de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, parlaran sobre el model de gestió del paisatge públic en el cas del Parc Fluvial del Túria.

Les jornades sobre la gestió privada del paisatge i la muntanya públic, són mostra de la creixent importància de la qüestió, tant pel seu impacte mediambiental com pel seu pes econòmic

El dijous 16 d'octubre es dedicarà a la gestió privada de la forest públic. Millán Millán, director del Centre d'Estudis Mediambientals de la Mediterrània, dissertarà sobre el diagnòstic mediambiental de la Conca Mediterrània. La conservació del paisatge en els plans de carreteres de la Comunitat Valenciana serà un altre de les qüestions que s'exposaran en aquesta segona jornada, així com el plantejament botànic dels materials vegetals per revegetacions en la Conca Mediterrània, la ponència serà impartida per Ginés López, del Centre Superior d'Investigacions Científiques. Les jornades finalitzen amb una ponència sobre la gestió privada del forest pública en el cas de la regeneració forestal de les forests valencianes.

Aquestes jornades, l'accés és lliure, estan orientades a tècnics i executius d'empreses productores de plantes ornamentals i forestals, empreses d'obres públiques, empreses de gestió mediambiental, empreses productores d'elements per a la producció i la gestió paisatgística i hortícola i tècnics de les diferents administracions, així com estudiants i professors universitaris.

La central de compres 'Jardinarium' organitza una jornada en què analitzarà els avantatges i inconvenients d'estar agrupat en el món de la jardineria...
La central de compres 'Jardinarium' organitza una jornada en què analitzarà els avantatges i inconvenients d'estar agrupat en el món de la jardineria.

Sota el títol 'Davant la situació conjuntural actual, sol o en grup', la Central de Compres i de Serveis (CCS) Jardinarium ofereix en Iberflora una jornada sobre el sector de la distribució a la indústria de plantes, flors i jardí.

Després de la conclusió de l'estudi realitzat per ANCECO (Associació Nacional de Compres) i la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, en què s'afirmava que "un comerç associat a una CCS és cinc vegades més competitiu que un comerç independent", Jardinarium aborda les avantatges i inconvenients d'estar agrupat o actuar de forma independent en el món de la jardineria. Una anàlisi que es realitzarà des de les diferents posicions de la cadena de distribució. Amb un format dinàmic de conferència i taula rodona, la jornada de tindrà lloc durant el matí del divendres 16 d'octubre a Fira València, i en ella intervindran ponents de primer ordre, corrent la ponència central a càrrec de Carlos Moreno-Figueroa, professional de reconegut prestigi en el món de la distribució.

Jardineria i bricolatge uneixen els seus punts de vista

Les indústries de la jardineria i el bricolatge cobren una especial importància en la 38a edició de Iberflora amb la celebració en paral·lel de la primera edició de Eurobrico Meeting Point. Aquest esdeveniment de recent creació és un punt de trobada per a la reflexió sobre els nous reptes del sector del bricolatge en l'actual context econòmic. La trobada aprofita el poder d'atracció de Iberflora, permetent reunir, el dijous 15 d'octubre a les instal·lacions del recinte firal valencià, a les principals ensenyes del món del bricolatge, la ferreteria i el bricojardín, a més de propiciar la trobada i la interrelació entre els professionals d'ambdós sectors.

I és que, i tal com assenyalen els organitzadors de la mostra, en el context de Iberflora es donen cita els principals compradors de jardineria com Jardinarium, Jardiland o, l'Associació Espanyola de Centres de Jardineria, entre d'altres. Mentre que les trobades empresarials de Eurobrico Meeting Point comptaran amb la participació de firmes multinacionals com Aki, ATB, Bricogroup, Bricoking, Bricor, Bricorama o Leroy Merlin.

La simultaneïtat amb aquest esdeveniment reafirma l'aposta de Iberflora pel sector del bricolatge i la seva aplicació en el món de la jardineria, com ho demostra el canvi aquest any de la denominació del seu saló del Jardí per la de Bricojardín, en clara al·lusió al seu nova incorporació de referències del bricolatge per a la jardineria en el conjunt de la seva superfície d'exposició. Dues indústries clarament relacionades des que es produís l'increment de les activitats dels 'garden center', en què gradualment es seleccionen cada vegada un major nombre de productes de bricolatge, així com l'increment d'activitats en matèria de jardineria per part dels aficionats al bricolatge.

Iberflora aposta pel sector complementari per a mascotes

Iberflora, en el seu ànim d'acollir a tots els sectors que d'una o altra manera estan relacionats amb el món del jardí, estrena el 2009 un nou sector dins la seva àrea expositiva: el de les empreses relacionades amb els complements per a mascotes. Multitud de centres de jardineria han introduït en els seus lineals una secció especialitzada en productes per a animals de companyia, seguint les tendències que des de fa anys es vénen implantant en altres països del nostre entorn més proper. En aquest sentit, el certamen s'ha fet ressò d'aquesta tendència, en el seu ànim d'acostar als seus visitants una oferta de caràcter integral.

Fruit d'aquesta nova iniciativa el certamen oferirà al distribuïdor del Nivell 2 de Fira València, un espai que comptarà amb la col·laboració de les firmes Royal Canin i Jardineria Villanueva, i en el qual a través de demostracions amb animals en viu, es mostrarà una exposició d'un projecte de jardí públic dissenyat per a animals de companyia. En aquest original jardí es presentarà així mateix la tipologia de plantes més idònies per a aquest tipus d 'caracteritzades per la seva especial resistència i per ser innòcues per als animals de companyia.

La Federació Espanyola de Vivers Forestals de Restauració paisatgística i del Medi Natural es presenta en Iberflora

Iberflora acull el 14 d'octubre la presentació de la Federació Espanyola de Vivers Forestals de Restauració paisatgística i del Medi Natural, una entitat de recent creació que sorgeix de la necessitat del sector de dotar-se d'un organisme que actuï com a interlocutor amb l'administració. L'objectiu és, segons la federació, vetllar pel compliment i ampliació dels projectes públics que comportin una acció de regeneració paisatgística o altres intervencions en matèria forestal.

Presidida per Adolfo Ponce, que ostenta la presidència de la secció Forestal de Asociaflor (Associació Andalusa de Viveristes i floricultors), la Federació compta amb prop de 50 empreses associades, tot i que l'objectiu és arribar a les 200 empreses. A més, formen part de la nova Federació les associacions territorials de productors de plantes de Castella-la Manxa, Castella-Léon i Andalusia, i s'està treballant en la integració d'entitats d'altres comunitats autònomes.

A partir de la presentació oficial de l'entitat es pretén emprendre un intens treball de contacte amb l'administració, per reclamar la implicació dels poders públics en aquestes qüestions.

Empreses o entitats relacionades

Iberflora

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Advanced FactoriesEasyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis