Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a MaxX, el elevador magnético para cargas férricas de mando manual
Incorpora el cuadrisistema, un sistema magnètic electropermanente que genera una força centrada i predeterminada

Maxx, l'elevador magnètic per a càrregues fèrriques de comandament manual

Redacció Interempreses23/07/2009

23 juliol 2009

Els elevadors Maxx de Tecnomagnete, marca italiana comercialitzada per DTC Tecnologia, SL , són la solució ideal per a la manipulació d'una gran varietat de peces planes i rodones, mecanitzades i brutes, en ergonomia de treball i amb total seguretat. Els increments d'eficiència i productivitat sense cost fan que l'amortització sigui rapidíssima. Disposa d'una gamma de models des de 125-2000 quilos, amb versions específiques per a càrregues amb gruixos prims. Les dimensions compactes i el pes contingut permeten operar en reduïts espais de maniobra, aprofitant al màxim la capacitat de càrrega de la grua.
Maxx disposa d'una gamma de models des de 125 fins a 2.000 kg, amb versions específiques per a càrregues amb gruixos prims...
Maxx disposa d'una gamma de models des de 125 fins a 2.000 kg, amb versions específiques per a càrregues amb gruixos prims.

Un únic operari pot manipular la càrrega que ve sempre amarrada i alçada des de dalt, sense cap deformació o dany, amb una òptima utilització de les àrees de treball disponibles, en perfecta ergonomia de treball i amb total seguretat per a homes i mitjans. Maxx compta amb milers d'unitats en funcionament de tot el món en diferents sectors industrials, entre els quals destaquen: alimentació de màquines-eina, magatzemistes de materials fèrrics, instal·lacions de tall, fusteries metàl·liques, drassanes, foneries, indústria siderúrgica o manipulació de motlles .

Maxx Energy: màxima expressió de la potència concentrada

Una acurada selecció dels imants permanents d'alta energia i una posterior optimització de les relatives toleràncies d'acoblament amb l'estator i el rotor, han permès fer una versió 'optimitzada' dels models Maxx 250 i 500.

Amb les mateixes dimensions i pesos s'ha obtingut un increment de les prestacions del 20%, proposat en la versió 'Energy' dels models Maxx 300 i 600.

La bona relació pes / potència és conseqüència del circuit magnètic de 'doble imant' (rotor + estator) i de la nova construcció monobloc

Corona neutra i doble imant

La sèrie Maxx neix fruit de la llarga experiència i tradició de Tecnomagnete en el desenvolupament de sistemes d'imants permanents per a l'elevació i l'amarratge. Els elements clau de l'elevador, és a dir, l'estator i el rotor, han estat concebuts amb construcció monobloc amb total absència de soldadures o elements d'unió per tal de garantir prestacions constants i fiabilitat absoluta en el temps.

El circuit magnètic de 'corona neutra', base de tota la producció de l'empresa italiana, consent la concentració del flux exclusivament en l'àrea polar, és a dir, només on serveix, garantint prestacions òptimes i constants, l'absència de dispersions del flux i de residu magnètic, evitant atraccions no desitjades amb altres càrregues adjacents.

Els cicles s'efectuen amb la simple rotació de la palanca, sense esforç. El rotor, únic component mòbil, està recolzat sobre rodaments d'esfera, sense fregament durant la rotació. Els imants permanents d'alta energia asseguren gran força constant indefinida en el temps. El coeficient de seguretat 1:3 entre la càrrega suggerida i la comprovada en l'elevador asseguren òptimes condicions de treball, fins i tot en presència de consistents entreferro operatius.

La bona relació pes / potència és conseqüència del circuit magnètic de 'doble imant' (rotor + estator) i de la nova construcció monobloc. Els elevadors Maxx resulten, per tant, forts i lleugers, fàcils de manejar i vàlids per a qualsevol aplicació d'elevació fèrrica. Aquesta construcció monobloc ha permès simplificar el cicle de producció amb una reducció de la mà d'obra i una millora del flux del producte. Equips específics de gran potència són utilitzats per polaritzar els imants de manera uniforme amb l'elevador completament muntat, amb la finalitat d'obtenir un perfecte equilibri del flux magnètic. Cada elevador Maxx es controla individualment per tal de garantir i certificar tots els paràmetres operatius previstos, en el respecte de les més rigoroses normes internacionals.

Així mateix, el tractament amb níquel efectuat sobre totes les peces d'acer prevé la formació de ronya, millora la durada dels components i permet una major duresa superficial de l'àrea polar, obtenint unes bones condicions de contacte amb la càrrega i el 'respecte' de les superfícies mecanitzades.

El dispositiu ATS està preparat per detectar la força de l'elevador Maxx sobre la càrrega específica i després comparar-la amb el pes d'aquesta...
El dispositiu ATS està preparat per detectar la força de l'elevador Maxx sobre la càrrega específica i després comparar-la amb el pes d'aquesta, determinat per una cèl·lula de càrrega integrada en l'anella de l'elevador.
El circuit magnètic de 'corona neutra' consent la concentració del flux exclusivament en l'àrea polar garantint l'absència de dispersions del flux i de residu magnètic

Activació i desactivació

En la fase d'activació ('Mag') i desactivació ('Demag'), el rotor ve girant a través de la lleva, permetent la inversió de la polaritat dels imants situats al seu interior i modificant per tant la circulació del flux magnètic . La càrrega es sosté només per la força constant dels imants permanents i per l'estructura d'acer monobloc de l'elevador.

Amb una simple rotació de la palanca s'activa o desactiva l'elevador. Durant la fase 'Mag', la palanca està rígidament bloquejada per un dispositiu mecànic de seguretat, que impedeix tota possibilitat de desbloqueig accidental. El dispositiu de bloqueig és simple i ben visible, de manera que l'operari sempre pot assegurar les condicions operatives de l'elevador.

L'alta energia desenvolupada pels imants permanents al costat de l'elevada concentració de flux magnètic generada exclusivament en l'àrea polar, sense dispersió de flux, permeten a l'elevador Maxx 'fer sentir' a l'operari quan les condicions d'amarratge no són òptimes. En aquest cas, el moviment de la palanca és irregular i presenta molta dificultat. Llavors, l'operari està obligat a un posicionament més idoni, i percebre una major resistència a l'operació de magnetització, i pot actuar amb nivells de seguretat òptims.

Maxx TG: gran flexibilitat amb gruixos prims

L'elevador magnètic Maxx en versió TG neix per satisfer la necessitat de manipular de manera segura i eficient xapes i tubs amb gruixos prims. L'estructura especial de la superfície polar, juntament amb un apropiat equilibri dels imants presents en l'estator i en el rotor, permeten concentrar el flux magnètic en una distància més propera. La rotació de la palanca és fluida, garantint la força magnètica constant i uniforme sobre tota la superfície de contacte.

Sistema ATS: seguretat interactiva

Els elevadors magnètics de comandament manual Maxx 1000 i Maxx 2000 de Tecnomagnete poden subministrar amb el sistema patentat integrat de 'Auto Test' de la càrrega ATS.
Aquest dispositiu està preparat per detectar la força de l'elevador Maxx sobre la càrrega específica i després comparar-la amb el pes d'aquesta, determinat per una cèl·lula de càrrega integrada en l'anella de l'elevador.

Quan la força de l'elevador no sigui almenys igual a dues vegades el pes de la càrrega, el sistema emet un senyal sonor i visible per advertir a l'operari, el qual haurà paralitzar l'operació d'elevació.

La pantalla digital mostra valors relatius de manera que l'operari pugui obtenir totes les informacions necessàries per automatitzar la manipulació en òptimes condicions de seguretat.
Oprimint simplement el polsador d'activació, abans de procedir a la fase 'Mag', el dispositiu ATS ve activat i verifica tant la força de l'elevador en relació a la càrrega en contacte com el pes de la càrrega a aixecar.

Els dos models Maxx / ATS poden utilitzar-se de manera tradicional en l'àmbit de coeficient de seguretat 3 previstos en els estàndards actuals o també activant el sistema ATS es pot manipular de forma responsable les càrregues amb pes, fins i tot incrementat, aprofitant el coeficient 2 de la alarma ATS.

El balancí MFB és un accessori que permet el perfecte acoblament dels elevadors, permetent la manipulació de càrregues de dimensions considerables...
El balancí MFB és un accessori que permet el perfecte acoblament dels elevadors, permetent la manipulació de càrregues de dimensions considerables.

Maxx 125: el més petit i pràctic

El Maxx 125 és el més petit dels elevadors de la gamma Maxx. Les dimensions compactes permeten el seu ús en espais molt petits i amb grues de capacitat limitada, sent molt flexibles en tenir el ganxo giratori a bord subministrat de sèrie.

Coeficient de seguretat 3

Cada elevador Maxx es prova amb una càrrega 3 vegades superior a la declarada en la placa, per exemple, un Maxx 250 amb una capacitat declarada de 250 quilos desenvolupa com a mínim una força de 750 daN.

El comportament amb càrregues irregulars (anomenats alts entreferros) evidència la diferència dels Maxx i altres elevadors. Per entreferro s'entén la manca de contacte íntim entre la càrrega i l'imant, generalment determinat per superfícies irregulars o la presència de brutícia, pintures o residus ferrosos sobre la càrrega. Els elevadors de Tecnomagnete permeten actuar en total seguretat amb diferents tipologies de càrrega i amb elevades prestacions.

Totes les prestacions magnètiques estan directament relacionades amb les característiques físiques i morfològiques de la càrrega a manipular. A més del entreferro, els altres factors clau estan lligats al gruix, al tipus de material ia la temperatura de la càrrega.

El gruix de la càrrega és un element important a considerar. Com a regla general, com més gran és la força presonera de l'imant, major és el gruix necessari per concentrar-la al 100%. Així mateix, la tipologia dels materials influeix en la prestació magnètica: com més gran és la concentració de carbó menor és la força magnètica desenvolupada en la peça. Totes les prestacions declarades estan garantides amb temperatura de la càrrega fins a 80 º C.

Accessoris específics

Tecnomagnete proposa una línia d'accessoris complementaris als elevadors Maxx per augmentar la flexibilitat d'ocupació en múltiples aplicacions en la manipulació original i vertical.

Així, compta amb el balancí MFB, que permet el perfecte acoblament d'aquests elevadors, permetent la manipulació de càrregues de dimensions considerables. Està disponible en versió MFB500 per càrregues fins a 500 kg, i MFB2000 per a les 2 tones. S'adapta a totes les tipologies d'elevadors Maxx. La distància entre els ganxos inclosa en el moment de lliurament estàndard es pot modificar fàcilment utilitzant les 5 cavitats disponibles. La seva construcció monobloc ho fa robust i fiable, sense necessitat de manteniment.

Per a la manipulació de plaques en vertical Tecnomagnete ofereix el sistema MVS. La típica aplicació és la de la càrrega / descàrrega d'una peça sobre una fresadora amb capçal horitzontal. Mitjançant simples passos és possible manipular la peça d'un costat i després de l'altre, per efectuar treballs contraposats.

MVS s'adapta fàcilment a peces de diverses dimensions, modificant la posició dels taurons de bloqueig. MVS es fabrica per als models Maxx 250/500/1000.

El cuadrisistema de Tecnomagnete

Es tracta d'un sistema magnètic electropermanente que genera una força centrada i predeterminada i que és extremadament eficaç en l'amarratge de peces sobre màquines-eina, en l'amarrament de motlles en el sector de la injecció de plàstic i en la manipulació de càrregues fèrriques.

El sistema MVS ha estat estudiat per a la manipulació en plaques en vertical
El sistema MVS ha estat estudiat per a la manipulació en plaques en vertical.

Empreses o entitats relacionades

DTC Tecnología, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis