Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Cees Solinger, director gerente de Geesink Norba en España y Portugal
"Hem passat d'una societat d'un sol ús a una que valora l'aire que respira"

Entrevista a Cees Solinger, director gerent de Geesink Norba a Espanya i Portugal

Esther Güell10/04/2009

10 abril 2009

Proveïdor integral de solucions per a la gestió de residus, el Grup Geesink Norba ofereix una àmplia gamma de productes per a la gestió de residus, amb equips per a una recollida i la compactació eficaç d'escombraries. Cees Solinger, director gerent del grup a Espanya i Portugal, ens explica amb més detall quina posició ocupa l'empresa a la Península i en l'àmbit internacional.
Imagen

El Grup Geesink Norba és especialista en la gestió de residus, concretament en la recollida i compactació d'aquests. Quins són els principals valors de l'empresa respecte la competència?

Principalment la nostra relació amb el client; nostre equip professional, un producte d'alta qualitat i fiabilitat, la nostra àmplia gamma de productes des recol·lectors de càrrega posterior i lateral fins escombradores i plantes de transferència. Tot això recolzat per un servei postvenda de 24 hores a nivell nacional.

Per Cees Solinger, &quote;el sector de la gestió dels residus està en un procés de canvi constant, el que val avui, ja no serveix demà&quote;...
Per Cees Solinger, "el sector de la gestió dels residus està en un procés de canvi constant, el que val avui, ja no serveix demà".

En aquests moments, en quina posició es troba l'empresa dins del sector a Espanya?

Geesink Norba Group ocupa la posició de lideratge a Espanya, sobretot a nivell d'innovació i desenvolupament en la fabricació de nous productes com el recolector híbrid ('Plug in system'), per reduir l'emissió de CO 2 en el medi ambient i també l'equip mòbil de compactació i propulsat elèctricament com l'EC Compact per a la recollida de residus tipus comercial o industrial.

I a nivell internacional?

Som el primer fabricant a Europa amb experiència provada en la recollida de residus amb recol·lectors híbrids funcionant elèctricament o per mitjà de la presa de força al motor de gas o dièsel. La ciutat de Göteborg a Suècia ha estat pionera en utilitzar el sistema híbrid per a la recollida diària dels residus domèstics.

Com valora la gran importància que està adquirint un sector com la gestió de residus, a qui fins fa poc se li donava poca importància?

Espanya ha fet grans esforços en l'última dècada per recuperar el retard en la gestió i el tractament dels residus, tant els domèstics com els industrials, i ocupa ja un nivell per sobre de la mitjana europea. A nivell regional s'han invertit molts diners en la construcció d'una infraestructura per a la gestió i tractament dels residus, sense oblidar els projectes llançats en les tres R (Reducció, Recuperació i Reutilització). No obstant això, el sector de la gestió dels residus està en un procés de canvi constant, el que val avui, ja no serveix demà. Per tant cal mantenir alerta i estar preparat per el constant canvi.

"Espanya ha fet grans esforços per recuperar el retard en la gestió i el tractament dels residus, domèstics i industrials, i ocupa ja un nivell per sobre de la mitjana europea"

Recollida selectiva, reciclatge, gestió o recuperació de residus .... Són tots ells processos complementaris, indicats per a diferents situacions?

És un procés tancat. La gestió de reciclatge o recuperació dels residus comença ja en el lloc on els hi genera. Per exemple a les cases, hospitals, aeroports, restaurants, hotels, oficines etc. La conscienciació del públic pel que fa al medi ambient en els últims anys ha donat una bolcada, venint d'una societat de balafiament i d'usar i tirar, a una societat on es comença a valorar l'aire que es respira i l'entorn que els envolta, fins a reduir l'excés de soroll produït pel tràfic i la indústria.

&quote;Geesink Norba Group ocupa la posició de lideratge a Espanya...
"Geesink Norba Group ocupa la posició de lideratge a Espanya, sobretot a nivell d'innovació i desenvolupament en la fabricació de nous productes com el recolector híbrid".

Quin equip de Geesink és el més indicat per a cada cas?

Geesink Norba té equips per a la recollida selectiva en dues o més fraccions, com per exemple la recollida de residus orgànics en un compartiment i restes en un altre o envasos i plàstics en un i restes en un altre. La Norba MF300 (caixa recol·lectora verticalment dividida en dos compartiments) i la Geesink GCP (horitzontalment dividida en dos compartiments). Hi ha moltes variants en la recollida selectiva i depèn principalment en el tipus de tractament que s'està donant als residus recollits a cada lloc. No oblidem els equips Geesink amb grua i embut especial per a la recollida dels contenidors soterrats, que es distingeixen per la seva gran capacitat en la tremuja i pel sistema únic de la premsa, a més per la gran versatilitat en la recollida dels contenidors des de 120 fins a 1.100 litres, combinats amb els soterrats de 5 metres cúbics.

El 2008, Geesink Norba Group va signar un acord amb Johnston Sweepers per comercialitzar en exclusiva les escombradores del fabricant britànic. Què ha suposat per a la seva empresa un acord d'aquest tipus?

La representació i distribució de barredoras Johnston per Geesink Norba Group a Espanya ens ha donat en primer lloc una gamma més àmplia de productes per als nostres clients, que ara poden adquirir pràcticament tots els equips per a la recollida de residus i la neteja viària a la nostra empresa. En anglès es diu 'One Stop shopping'. En segon lloc hem aconseguit amb la distribució de barredoras Johnston una major penetració al mercat, sobretot nous clients en sectors diferents al nostre, com a aeroports i autopistes, i en tercer lloc una major facturació en equips i servei posventa.

"Salons com Tem Tecma de Madrid o Ecocity, de Barcelona, són fires de prestigi internacional, on hi ha d'estar"

En l'última edició de Tem Tecma, celebrada l'any passat, van presentar els seus últims vehicles per a la recollida d'escombraries, com el recol · lector de càrrega lateral AMS CL1. Podria explicar una mica què novetat suposa aquest nou equip?

La càrrega lateral no és nova a Espanya, perquè la competència ha introduït la càrrega lateral des de fa més de 10 anys. Com en el cas de les escombradores Johnston per Geesink Norba Group ara també la introducció d'un càrrega lateral a la nostra gamma de productes ofereix als nostres clients un ventall molt ampli d'equips per a la recollida de residus, sense que ells hagin de contactar amb més distribuïdors per fer les seves adquisicions i sempre recolzat per i amb la garantia de Geesink Norba Group.

Quins altres productes van presentar per a aquest sector?

En el darrer certamen de Tem Tecma a Madrid hem presentat un nou sistema de recollida per als residus industrials o comercials, que consisteix en un equip mòbil de compactació propulsat elèctricament per a aquestes zones de difícil accés en comerços, hotels o indústries, on l'espai és molt reduït. Aquest equip denominat EC Compact pot ser recollit i buidat per un recol·lector Geesink, model GPM3 amb el elevacontenedores GEC2510 per contenidors des de 120 fins 1.100 litres, ia més els Euro-contenidors de 2.500 fins a 5.000 litres que incorporen els EC compacts.

Geesink Norba té equips per a la recollida selectiva en dues o més fraccions...
Geesink Norba té equips per a la recollida selectiva en dues o més fraccions, com a residus orgànics en un compartiment i restes en un altre o envasos i plàstics en un i restes en un altre.
Nova imatge

La seva estratègia d'innovació abasta també a la imatge de l'empresa. Per això, Geesink Norba ha modernitzat la seva imatge corporativa amb el disseny d'un nou logo.

Quina valoració fa de la fira i què suposa per a una empresa com Geesink participar en aquest tipus d'esdeveniments?

Les fires Tem Tecma de Madrid, o Ecocity de Barcelona, són fires de prestigi internacional, on cal estar. És primerament un lloc de trobada amb els clients i en segon lloc una trobada amb els competidors que serveix per mesurar l'ambient i la temperatura del sector. Darrerament s'estan organitzant massa fires del mateix gremi en les diferents regions d'Espanya i no hi ha mercat i diners per a tanta fira. No obstant això, una fira com Tem Tecma o Ecocity s'ha de celebrar al meu gust una vegada cada dos anys i no com ara cada any alternant amb Madrid i Barcelona. Aquestes fires té un gran impacte a nivell financer en els resultats de l'empresa, que no tothom pot suportar i encara menys en la crisi financera que ara estem travessant. Fires sí, a Madrid i Barcelona, però llavors cada dos anys.

De cara als propers anys, Tenen algun projecte previst de presentar?

Sí, però no vull explicar el secret de la cuina.

Empreses o entitats relacionades

Geesinknorba Spain, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis