Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Byg presenta su nuevo diente con suela antidesgaste reemplazable
El producte s'emmarca en el nou projecte de big : la línia Futura Extrema Abrasió

Big presenta el seu nou expedient amb sola antidesgast reemplaçable

Redacció Interempreses23/02/2009

23 febrer 2009

La dent per carregadora amb sola antidesgast reemplaçable RPHDC de big és una solució nova que permet reemplaçar la part de la dent que més es desgasta, és a dir la part inferior, sense necessitat de substituir tot la dent, com es venia fent tradicionalment. Aquesta novetat forma part de la candidatura de big a Intermat Innovation Awards 2009 i un dels principals projectes de R + D + i de la marca: la línia Futura Extrema Abrasió.

A diferència d'altres productes similars existents en el mercat, que estan construïts d'una sola peça, la dent amb sola antidesgast reemplaçable consta de dues peces de diferent duresa: la peça superior, o 'cos', presenta una duresa de 500 HB i la peça inferior, o 'sola', que presenta una duresa de 700 HB, ja que és la part sotmesa a un treball més dur. Les dues peces van ensamblades entre si de manera segura mitjançant dos cargols de bloqueig.

La seva nova concepció, al costat d'un controlat procés de disseny, amb estudi d'aliatges i un controlat procés de producció i tractament tèrmic, aconsegueixen una major durabilitat de la dent. Amb aquesta innovació s'aconsegueix allargar el cicle de vida de la dent, reduir els costos de manteniment i incrementar el rendiment i la productivitat, ja que la major duresa de la 'sola' fa que es necessitin menys substitucions. El resultat és una dent més durador i compatible amb qualsevol dels sistemes actuals d'acoblament i fixació a portadientes.

Aquest nou expedient està concebut per a aplicacions d'extrema abrasió, especialment per carregadores destinades a l'activitat minera o sòls rocosos.

La dent amb sola antidesgast reemplaçable consta de dues peces de diferent duresa...
La dent amb sola antidesgast reemplaçable consta de dues peces de diferent duresa: la peça superior, o 'cos', presenta una duresa de 500 HB i la peça inferior, o 'sola', amb una duresa de 700 HB.

Disseny i qualitats de la innovació

Les dues peces, cos i sola, encaixen a la perfecció gràcies a un rebaix en els laterals de cada peça. L'ús de tecnologia en 3D permet el disseny de models d'acoblament milimetrats, evitant fissures.

El cos i la peça anterior s'acoblen mitjançant unes guies en cua d'oreneta. La unió queda reforçada a través de dos cargols i femelles de bloqueig universals. La dent es pot muntar en el portadientes per dos sistemes: bé mitjançant volandera i passador universal, amb utilització de martell, o bé mitjançant el nuevoconjunto de passador i volandera enroscar. Aquest últim mètode és més ràpid i segur, ja que es realitza de forma manual i mecànica, sense necessitat d'altres eines. Els puntes de la dent han estat especialment dissenyats per evitar sobreesforços i possibles trencaments.

Pel que fa al material usat, de l'estudi exhaustiu de l'acer i els seus diferents aliatges s'ha obtingut la combinació més idònia perquè el nou dent tingui les propietats mecàniques necessàries per al correcte desenvolupament de les seves funcions, amb el millor rendiment i la màxima vida útil. En el nostre cas, la combinació de carboni, crom, magnesi i silici li concedeixen les següents propietats: el crom confereix propietats d'anticorrosió i menor desgast, el carboni i silici aporten major duresa, el manganès atorga major resistència a l'impacte.

Tan important com l'aliatge és el disseny i la distribució dels diferents materials. Així, s'ha emprat l'acer de 500 brinell per al cos, que requereix que la resistència a l'impacte sigui més gran per a evitar trencaments, i l'acer de 700 brinell de la sola, que proporciona duresa a la dent i resistència a l'abrasió. La penetració es veu afavorida també gràcies al disseny de la sola de la dent amb perfil en quadrícula i al disseny en escates del cos, el que afavoreix el flux de material.

El cos i la peça anterior s'acoblen mitjançant unes guies en cua de milà...
El cos i la peça anterior s'acoblen mitjançant unes guies en cua de milà. La unió queda reforçada a través de dos cargols i femelles de bloqueig universals.

Avantatges del sistema

La principal problemàtica que plantegen les dents tradicionals per carregadores és l'elevat desgast a què es veuen sotmesos i per tant la seva freqüent substitució i el seu limitat cicle de vida. La dent amb sola antidesgast reemplaçable ofereix una òptima solució a aquest problema. El seu disseny en dues peces permet reemplaçar només la 'sola' de la dent, que és la part més castigada. Això comporta importants estalvis en el cost del producte, en el manteniment i en el cost del reciclatge, en reduir els futurs deixalles de ferralla.

Un altre avantatge d'aquest dent és la garantia de realitzar canvis ràpids, fàcils i segurs. La dent amb sola antidesgast presenta un estudiat disseny que en facilita la manipulació en les substitucions, reduint el temps d'inactivitat de la màquina, fet que suposa una millora de producte respecte a les dents tradicionals monopieza. Així mateix, els seus senzills mecanismes d'acoblament permeten que els canvis es realitzin de forma fàcil, ràpida i amb un menor esforç, de manera que es redueix el risc d'accidents.

Com avantatge afegit a l'estalvi de costos, el nou dent de big afavoreix també una optimització en l'ús de matèries primeres. Els processos de manipulació, logística i transport també es veuen millorats, a causa del menor grandària, portabilitat i independència de les peces. Es minimitza el volum de residus ferrosos del producte i es redueix el cost global de reciclatge, al rebutjar només una de les peces de la dent, en lloc de la dent complet en cada canvi o substitució.

Ofereix també major rendiment a menor cost, ja que les dents tradicionals monopieza presenten un inconvenient crític: el seu limitat grau de duresa. La incorporació de materials que atorguen un grau de duresa superior i el posterior tractament tèrmic necessari suposen un encariment excessiu dels costos de fabricació. En la dent amb sola antidesgast, la utilització d'un major grau de duresa únicament a la sola redueix el desgast total de la dent, incrementa el seu rendiment i permet la seva fabricació a un preu raonable, en tractar només d'una de les parts. Si bé amb un tractament tèrmic especial es podria obtenir una dent monopieza més dur, mai s'aconseguiria l'estalvi de costos obtingut en fer-ho en dues peces cargolades. El realitzar-lo en una sola peça de 700 HB en lloc de 500 HB significaria un cost de producció excessiu ia més el grau de duresa de la part superior resultaria innecessari.

La línia de desgast Futura

La dent amb sola antidesgast reemplaçable RPHD que es presenta a concurs, pertany a la línia Futura de big. Es tracta d'una línia de desgast adaptable per a maquinària de moviment de terres. Actualment està composta per 50 models de dents i portadientes adaptables per Caterpillar, Escolar, Hensley Parabolic, H & L, Komatsu, així com dents per miniexcavadores. Els primers 6 models van ser ja exposats en l'edició anterior de Intermat. En aquests anys s'ha completat la gamma i desenvolupat nous models com l'ara presentat. El nou disseny de les seves dents i portadientes allarga la vida útil de les dents i aconsegueix duplicar la seva eficàcia en el terreny.

Característiques de la gamma

  • Disseny autoafilante: protuberant nervi central i rebaix en els laterals que allarga significativament la vida útil de la dent.
  • Rebaix autoafilante: estabilitzador del perfil a la part inferior que manté el afilat sense reduir la resistència de la dent.
  • Nervis laterals: reforcen la caixa i protegeixen el boló.
  • Disseny en forma d'escates que optimitza la penetració i el flux de material i millora el rendiment.

Empreses o entitats relacionades

Byg, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    31/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    29/07/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis