Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a B&R presenta X20: un dispositivo que combina todas las exigencias del sistema E/S
La companyia alemanya desenvolupa una plataforma per a resoldre tasques complexes

B & R presenta X20: un dispositiu que combina totes les exigències del sistema E / S

Redacció Interempreses05/02/2009

5 febrer 2009

Nascut a partir d'una àmplia experiència per tot el món i després una profunda anàlisi sorgit de la col·laboració dels clients de la multinacional B & R , els dispositius X20 combinen totes les necessitats i exigències en un sol sistema d'E / S. Obert, flexible i modular, X20 proporciona solucions apropiades per a cada tipus d'aplicació en automatització.

Més que un simple sistema d'E / S

Com a estàndard d'E / S, les famílies X20, X67, XV i XP amplien les possibilitats de qualsevol sistema de control. El principi és tan senzill com eficient: el sistema instal exactament en funció de les necessitats. Independentment de si es tracta de senyals analògiques o d'entrades digitals, de mòduls de temperatura o d'electrovàlvules, de botons o lectura d'encoder, la família X compta amb totes les tecnologies de connexió i tipus de senyals. Tan senzill com connectar i configurar.

El backpanel descentralitzat x2x de B & R representa una autèntica innovació en termes de flexibilitat del sistema. Les illes poden estar fins a 100 metres l'una de l'altra. Un màxim de 255 mòduls per cada línia permet un desglossament total d'uns 25 quilòmetres.

La família X de B & R disposa de totes les tecnologies de connexió i tipus de senyals
La família X de B & R disposa de totes les tecnologies de connexió i tipus de senyals.

Fàcil i essencial

La complexitat de l'automatització s'ha de limitar a la pròpia aplicació. Els sistemes d'automatització han de ser la solució i no haurien de constituir una possible font de dificultats en el projecte. El sistema X20 és una bona plataforma per resoldre tasques complexes. És simple i intuïtiu i no requereix coneixements particulars per a la seva instal lació. Per això ajuda a crear solucions ràpides i econòmiques. La modularitat que permet dividir els mòduls en tres parts proporciona avantatges considerables per a la màquina i per als muntadors. El precablejat a través de terminals de posar i treure, la facilitat de substituir mòduls avariats sense necessitat d'aturar la màquina i la possibilitat d'afegir possibles ampliacions són alguns exemples.

El sistema X20 ofereix un 50 per cent més de canals que un sistema convencional sense sacrificar terminals

12 canals en un ample de tot just 12,5 mm constitueix una densitat mai abans aconseguida, que es combina a més amb uns terminals especialment ergonòmics. D'aquesta manera el sistema X20 ofereix un 50 per cent més de canals que un sistema convencional sense sacrificar terminals.

Totes les famílies de mòduls es connecten a un únic backplane (x2x Link). Connectats a aquest, els mòduls X20, X67, XV o XP poden ser instal·lats a una distància de fins a 100 metres del quadre elèctric. X2x Link garanteix la immunitat a interferències externes gràcies a una transmissió basada en parell trenat.

Els controladors del bus mantenen la filosofia modular i fàcil de cablejar usada pels mòduls d'E / S de B & R. Format per un mòdul estàndard de base per formar el backplane, un d'alimentació per al sistema i la interfície del bus de camp, els controladors de bus es converteixen en elements enormement flexibles. És a dir, el backplane d'E / S pot ser preinstal lat, mentre que el controlador del bus pot ser elegit posteriorment durant la posada en marxa en funció de les exigències de la màquina.

X67: per a les condicions de treball més exigents

El fet de muntar els mòduls d'E / S directament en una màquina de producció fa que estaran exposats a les condicions més dures de treball. El sistema X67 està perfectament equipat per a un funcionament òptim, gràcies a que els mòduls es troben completament segellats i equipats amb connectors M8 i M12 d'eficàcia provada. Assolir els estàndards que marquen les normatives de protecció electromagnètica més exigents va ser també un objectiu prioritari durant el seu desenvolupament. La connexió directa de la malla dels cables amb la placa metàl·lica en la part posterior del mòdul és un bon exemple.

Les màquines són cada vegada més potents i alhora més petites. Aquest fet també és aplicable per als mòduls d'E / S. El sistema X67 combina una estructura molt compacta amb uns connectors molt ergonòmics. Tots els elements de connexió són fàcilment accessibles, fins i tot quan tots els altres cables han estat connectats. Tot i això els mòduls estàndard penes tenen la mida d'una targeta de crèdit.

Connexió senzilla de múltiples de vàlvules

Utilitzant el sistema XV, diferents tipus de múltiples de vàlvules poden ser connectats fàcilment i de manera econòmica. D'aquesta manera es poden connectar dispositius estàndard amb connectors multi-pin en lloc de múltiples de vàlvules amb connectors de bus de camp que resulten molt cars.

Tots els múltiples de vàlvules sempre s'integren la mateixa manera. Per aquesta raó si canviem de fabricant no seran necessaris canvis en el programari o en els esquemes elèctrics de la màquina.

El mòdul XV es connecta directament al conjunt de vàlvules. La connexió amb el controlador es realitza per mitjà de la connexió integrada en el backplane descentralitzat. Tota l'electrònica necessària per controlar les vàlvules es troba dins d'un connector de 25-pins DSUB, que es connecta directament al al conjunt de vàlvules. El sistema XV és compatible amb els fabricants més importants, com ara Burkert, Festo, MetalWork, Norgren, Rexroth i SMC, entre altres.

Famílies del sistema I/S

X20 – Local o remot

X20 és un sistema de control i d'I/S intel·ligent, IP20, local o remot, on els usuaris dissenyen l'arquitectura i la topologia. Consta d'una gamma completa i àmplia mòduls: VAIG DONAR, DO, AI, AO, termoparells, PT100/1000, encoder, resoldre, potenciòmetres, relais, RS232, CA, cèl·lules de càrrega etc.

X67 – amb protecció IP67

El X67 constitueix la variant més robusta del X20 per a la connexió fora del quadre elèctric. Usant la mateixa tecnologia, però dotada d'una construcció més sòlida i integrant de 4 a 32 canals, aquest sistema garanteix solucions econòmiques en les condicions més exigents de funcionament.

XV – Control integrat de múltiples de vàlvules

El desenvolupament dels sistemes XV possibilita el control directe i independent del fabricador de múltiples de vàlvules. El resultat és un mòdul de sortides digitals d'una grandària i forma comparable amb un connector estàndard DSUB 25 pines. D'aquesta manera, usant el connector estàndard multipulso del múltiple de vàlvula, podrem triar el fabricant lliurement.

XP - Botoneras

Les botoneras remotes de B&R permeten posar un conjunt de botons independents connectats amb la CPU mitjançant el X2X. Les botoneras es gestionen a nivell de programari com un mòdul més d'I/S..

Les botoneres remotes de B & R permeten posar un conjunt de botons independents connectats amb la CPU.
foto

Empreses o entitats relacionades

B & R Industrial Automation Ibérica, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis