Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El formador de botellas de Illig, una gran novedad en el mercado de termoconformado
Ampolles per a iogurts, sucs, begudes vegetals i isotòniques poden ser produïdes pel sistema de termoconformat

El formador d'ampolles de Illiger, una gran novetat en el mercat de termoconformat

Redacció PU28/08/2008
Illiger, representada per Helmut Roegele , va presentar el primer formador d'ampolles (Bottleformer) BF 70 al públic especialitzat en la fira Interpack. Un desenvolupament absolutament nou sota condicions de producció reals.

Per primera vegada es va presentar a tot el públic el recentment desenvolupat bottleformer BF 70. Ampolles per a iogurts, sucs, begudes vegetals i isotòniques poden ser produïdes pel sistema de termoconformat d'una manera efectiva i amb costos optimitzats. La possibilitat de treballar amb entrades negatives implica un benefici substancial en disseny i funcionalitat en aplicacions com melmelades, productes untables i iogurts de fruita.

La màquina estableix un nou estàndard en el termoconformat en relació al disseny i facilitat de maneig. La màquina BF 70 concebuda per a la indústria làctia, ofereix a l'usuari els beneficis de curts temps de canvi de motlle i equipament flexible per a la producció d'ampolles de diferents formes.

Imagen
Formador d'ampolles (Bottleformer) BF 70.
La possibilitat de treballar amb entrades negatives implica un benefici substancial en disseny i funcionalitat en aplicacions com melmelades, productes untables i iogurts de fruita.

El complex sistema de termoconformat requereix una perfecta sincronització entre màquina i motlle. Aquesta és una condició essencial per a una producció sense fissures, especialment en relació als curts temps de cicle. Les entrades negatives de les ampolles ha estat un repte considerable per als dissenyadors de motlles i maquinària. Ampolles amb aquest tipus d'entrada negativa només es poden fabricar utilitzant motlles inferiors amb peces mòbils.

Nous seqüències de processos garanteixen una absoluta uniformitat en la distribució del gruix de paret tot i la petita àrea original i elevada profunditat del disseny. Quan s'observen les ampolles amb prou feines es veu la diferència entre les produïdes pel procés de bufat i les de termoconformat. No obstant això, quan es contempla el pes unitari, es pot constatar immediatament, que el pes de les ampolles termoconformades és només la meitat de les ampolles bufades.

Imagen
A l'esquerra: ampolla per bufat, a la dreta: ampolla per termoconformat.

Termoconformació:

El Bottleformer BF 70 treballa a partir de bobina de material. Per facilitar la producció avantatjosa, només s'afegeix una estació de troquelat amb fleixos encuny per separar les ampolles de la làmina. Com és ben conegut, el material és modelat partint de la bobina de plàstic, escalfat i modelat a l'estació de modelatge. La làmina és preestirada mecànicament i es modela usant aire comprimit esterilitzat. Les plaques de calefacció per contacte escalfen l'material pas a pas durant diversos cicles per optimitzar la temperatura de l'termoconformat. Només s'escalfen les superfícies del material que serà modelat. Les ànimes No Calefacció minimitzen la contracció de la làmina en direcció longitudinal i transversal. En cas que la màquina s'aturi, les plaques calefactors es retiren automàticament per prevenir que el material es calenta massa.

Utilitzant els motlles adequats en combinació amb un preformat d'accionament per servomotor i cicles especials de control de l'aire de termoconformat, és fins i tot possible modelar ampolles amb l'estabilitat requerida pel mercat (càrrega màxima), partint de làmina de 1.4 mm de gruix.

Un benefici de l'ampolla termoconformada és la seva vora exterior que facilita el segellat i ofereix una superfície de segellat plana, oferint un tancament segur de l'ampolla.
Ampolles per termoconformat
Ampolles per termoconformat.

El concepte BF 70 es basa en l'experiència de termoconformat de gots i màquines per a la indústria làctia. Són idees innovadores en combinació amb tècnica provada. La màquina està íntegrament fabricada en acer inoxidable (V2A) i per tant apropiada per vincular directament a màquines ja existents d'ompliment i tancament de les centrals lleteres.

La mobilitat dels motlles i la zona d'entrada de làmina possibiliten una sortida ordenada de les ampolles. Generalment en dues fileres, en sentit transversal al sentit d'avanç de la màquina. A causa del espai requerit per a l'obertura del motlle, l'àrea de termoconformat disponible pot ser utilitzada fins per a 20 cavitats, depenent de la forma i diàmetre de l'ampolla.

Decoració:

Les ampolles poden ser decorades, mitjançant un 'sleeve' que s'acobla a l'ampolla des de baix oa continuació del procés d'ompliment. Per a una decoració posterior s'empra una etiqueta anomenada 'roll fed' en lloc del 'sleeve'. És més econòmic, però, les ampolles han d'estar alineades una darrere l'altra (com en una màquina d'etiquetes convencional) i no pot ser utilitzat a causa dels baixos valors de contracció (15 per cent), en ampolles entallades.

Després de l'encunyació de les ampolles, queda una xarxa de rebuig que pot ser mòlta i reciclada. Els imports del seu reciclatge redueixen els costos de material. Les ampolles són segellades amb rondes d'alumini prèviament torqueladas. El seu diàmetre és una mica més gran que la boca del coll de l'ampolla.

La línia treballa a una velocitat de 25 cicles / minut. 20 ampolles per cicle equival a un total d'aproximadament 30.000 ampolles / hora, semblant a una línia convencional d'ompliment i segellat.

Un altre benefici de l'ampolla termoconformada és la seva vora exterior, que facilita el segellat i ofereix una superfície de segellat plana, oferint un tancament segur de l'ampolla.

Empreses o entitats relacionades

Roegele, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    08/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    03/07/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis